ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,0451
    Dolar
  • Euro
    50,3878
    Euro
  • Altın
    6.141,850
    Altın
  • Bist-100
    12.029,00
    Bist-100
  • ADANA
    7/17°
    ADANA
  • ANKARA
    4/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/16°
    IZMIR
  • KONYA
    3/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
TBB'den silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat Polat için açıklama
TBB'den silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat Polat için açıklama
Çiğ süt fiyatı 22,22 lira olarak açıklandı
Çiğ süt fiyatı 22,22 lira olarak açıklandı
Trafik cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifinin ilk iki maddesi kabul edildi
Trafik cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifinin ilk iki maddesi kabul edildi
Suriye YPG'ye askeri operasyon başlattı
Suriye YPG'ye askeri operasyon başlattı
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
17 Mayıs 2025 Cumartesi - 15:53

Çeşme Belediyesi’nden iklim değişikliği ve enerji verimliliği için güçlü adım

Çeşme’de, Küresel İklim ve Enerji Belediye Başkanları Sözleşmesi imzalandı

Çeşme Belediyesi’nden iklim değişikliği ve enerji verimliliği için güçlü adım

Başkan Denizli, mahallelerde ve belediye hizmet alanlarında sıfır emisyon altyapısına hazırlama hedefi koymak gerektiğini söyleyerek, “Yerel yönetimlerin bu alanda daha da büyük önemi var. Önce kendi yaşadığımız ortamı değiştirirsek, geleceğe ve genele dair bir şey söylemek daha kolay olur” dedi.  Çeşme Belediyesi, sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım daha attı. Küresel İklim ve Enerji Belediye Başkanları Sözleşmesi ile AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi (EU4ETTR), Çeşme Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Törende, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ile projenin Türkiye Ekip Lideri ve GCoM Türkiye Yardım Masası görevini yürüten Daiva Matoniene arasında resmi imzalar atıldı. İmza töreni öncesi, Enerji Uzmanı Arif Künar da kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

İklim değişikliği ve enerji verimliliği için ortak hedefler

Küresel İklim ve Enerji Belediye Başkanları Sözleşmesi, şehirlerin ve yerel yönetimlerin dünyadaki iki temel girişimi olan Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi ve Belediye Başkanları Kompaktı’nı resmen bir araya getirerek, şehir düzeyinde düşük emisyonlu ve iklime dayanıklı ekonomiye geçişi ilerletmeyi ve yerel eylemin küresel etkisini göstermeyi amaçlıyor. 

Avrupa Birliği: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi (EU4ETTR) ise, bölge şehirlerinin enerji dönüşümünü desteklemeyi, iklim değişikliği ile  mücadele etmelerini sağlamayı ve Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM) imzacısı şehirlerin enerji ve iklim hedefleri kapsamında belirledikleri hedeflere ulaşmalarına destek sunuyor. 

“Sürdürülebilirlik üzerine kazandıracağımız bilinç çok kıymetli”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, dünyanın iklim krizi sorunu ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Yerel yönetimlerin önemi bu noktada öne çıkıyor. Bizlere düşen yaşadığımız mahallelerde, belediye hizmet alanlarımızda sıfır emisyon altyapısına hazırlama hedefi koymalıyız. Yerelde başlayan değişiklikleri genele yaymak her zaman daha kolay. Yerelde kuracağımız diyalog, sürdürülebilirlik üzerine kazandıracağımız bilinç çok kıymetli. Yerel yönetimlerin bu alanda daha da büyük önemi var. Önce kendi yaşadığımız ortamı değiştirirsek, geleceğe ve genele dair bir şey söylemek daha kolay olur” dedi. Denizli, katkılarından dolayı Matoniene ve Künar’a teşekkür etti. “Çeşme, Türkiye ve Avrupa için önemli bir ilçe” 

Projenin Türkiye Ekip Lideri ve GCoM Türkiye Yardım Masası görevini yürüten Daiva Matoniene, iş birliğine dair görüşlerini paylaştı. Projenin, Çeşme ve bölge için taşıdığı önemine dikkat çeken Matoniene, “Çeşme, turistik bir ilçe olmasının dışında doğal çevresi ile sürdürülebilir turizm konusunda hem Türkiye hem Avrupa için önemli bir ilçe” dedi. Matoniene, Başkan Denizli ve ekibine teşekkür etti. 

 
21visualarchive Kolektifinden İlk Sergi: Görünmezde Gezinmek
 
Grand Kartal faciasından istenen cezalar belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay: Asla vazgeçmeyeceğimiz konu temel belediyecilik hizmetleri ve sosyal destekler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensupları ile ...
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Aldansan da, aldatma!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan soruşturmanın iki ay geçmesine ...
Soyer'den Tugay'a 'Sorumsuzluk'yanıtı
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZELMAN, İZENERJİ ve ...
 
İkinci Minguzzi vakası! Bu kez yer Gaziantep!
Gaziantep'te 16 yaşındaki bir çocuk ve arkadaşı, yaşıtlarının bıçaklı ...
İmamoğlu'dan Gündoğdu çağrısı...
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı ...
Kamu ihalelerinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu ihalelerinin artık EKAP üzerinden ...
 
Tartışma yaratan afiş... Kız çocuğuna başörtüsü, erkek çocuğuna takke!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın 2024’ü “Aile Yılı” ...
KOSBİ Başkanı Diren'den 19 Mayıs mesajı
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Erol ...
19 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri