ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
8 Ekim 2020 Perşembe - 09:59

Cenneti cehenneme çevirecekler! Muğla'da jeotermal hamlesi...

İktidar, ağaçları kurutan, çevre katliamına yol açan jeotermal enerji santralları (JES) için Muğla’da 32 sahayı ilana çıkardı. 30 yıl süreyle katliama açılacak yerler arasında doğa ve turizm harikası Bodrum Mazı, tarihi Bafa, Türkbükü, Dalyan, Datça ve Marmaris’teki sahalar da bulunuyor.

Cenneti cehenneme çevirecekler! Muğla da jeotermal hamlesi...

İktidar, Aydın’da zeytin ve incir ağaçlarını kurutan, çevreye verdiği zarar nedeniyle büyük tepki çeken jeotermal enerji santrallarının tartışması devam ederken, Muğla’da da 32 sahayı ilana çıkardı. İhale edilecek yerler arasında doğa harikası Bodrum Mazı, tarihi Bafa, turizm merkezi Bodrum Türkbükü, caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı Dalyan’daki sahalar da var.  

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda 32 adet jeotermal sahanın (28 arama, 4 işletme) ihale edileceği bildirildi. İhale ile 3 yıl süreli arama ruhsatı ve 30 yıl süreli işletme ruhsatı verilecek. Muhammen bedeli 51 bin lira olan da var 656 bin lira olan da... Sahaların en büyüğü 4992,56 hektar. Arama ruhsatlı sahalar arasında doğa harikası Bodrum Mazı, denizi meşhur Marmaris Turunç, Bozburun, İçmeler, Milas Ören, aynı zamanda tarihi geçmişi de bulunan Milas Gölyaka-Şenköy-Bafa, turizm merkezi Bodrum, caretta carettaların yuvalama alanları da olan kendine özgü doğasıyla Dalyan, Türkbükü ve Datça da var. Bunların dışında Bodrum Gökbel, Yalıkavak, Dalaman, Seydikemer, Milas Bozalan-Kayaönü, Menteşe, Ula, Bodrum Çamlık, Yatağan, Marmaris Alayar da bulunuyor. İşletme ruhsatlı sahalar da şöyle sıralanıyor: Milas Karahayıt, Bodrum Dereköy, Köyceğiz, Datça. İhaleler 26 Ekim’de sabah 09.30’dan itibaren 10’ar dakika arayla yapılacak.    

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Seydikemer’den Bodrum’a kadar her yerin ihaleye açıldığını söyledi. Yerel yönetimlerin de sivil toplum örgütlerinin de ihalelerden haberinin olmadığına işaret eden Girgin, “tepeden inmeci” bir yaklaşım olduğunu bildirdi. “İstanbul’a ihanet ettik demişlerdi, şimdi sıra Muğla’ya mı geldi?” diye soran Girgin, Muğla’nın jeotermal enerjiye açılmasının “doğayı katletmek, turizmi baltalamak” anlamına geldiğini dile getirdi. 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “AKP iktidarının sistematik olarak Muğla’yı talan projesi vardır. Bu cennet kentin kıyılarından, koylarından, ovalarından ormanlarına kadar her yerini ranta çevirmek için özel bir çalışma yapıldığına inanıyoruz. Dünyanın gıpta ile baktığı yeşili ve mavisi, ormanı ve denizi iç içe geçmiş bu doğa harikası coğrafyaya, jeotermal kaynak arama izni vermek hangi amacın ön hazırlığıdır? Asıl amaç jeotermal kaynak bulmak değil turizm alanlarını parsellemek. Jeotermal arama alanları daha sonra turizm bölgesine çevrilip, buradan rant sağlanıyor” dedi.

İKİNCİ BİR ‘KISIKLI VİLLALARI’ YAPTIRMAYACAĞIZ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1 milyon 100 bin metrekarelik Hazine arazisinde dün incelemelerde bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç “Yarımadanın tam ortasındaki 3. derece doğal sit alanını imara açıp, önce Katarlılara satacaklar, sonra kendileri alacaklar, Erdoğan gideceğini gördü, emekliliğini burada geçirmek istiyor. Erdoğan’a buraya ikinci bir Kısıklı Villaları yaptırtmayacağız” dedi. Bodrum’un Ortakent Mahallesinde, Kabakum plajının da bulunduğu bölgede denize sıfır 1 milyon 100 bin metrekarelik alan Cumhurbaşkanlığı kararı ile yapılaşmaya açıldı. Ayrıca Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla da 8’i Bodrum’da olmak üzere Muğla’da 32 jeotermal sahası için ihaleye çıkılacağı duyuruldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da kararlar alınırken kendilerine danışılmadığını vurguladı. Öztunç ve Aras, Cumhurbaşkanlığı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açıldığını duyurdu.

Etiketler:
 
Emekliliğine 4 gün kala korona kurbanı olan doktora son veda!
 
Karantina Adası'nın kaderi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barda silahlı kavga: 2 yaralı!
İzmir'in Konak ilçesinde bir eğlence merkezinde çıkan silahlı kavgada ...
Borç kavgasında ortağını öldürdü!
Eskişehir'de tartıştığı iş ortağını silahla öldüren şüpheli gözaltına alındı. 
Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırıldı!
TBMM Genel Kurulunda, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" ...
 
Bilim Kurulu'ndan flaş aşı açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulunda, Kovid-19 ...
Fahrettin Koca, güncel koronavirüs verilerini açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bin 581 kişiye koronavirüs (Covid-19) tanısı ...
RTÜK’ten Halk TV’ye İlham Aliyev cezası
RTÜK, Halk TV'de yayınlanan "İki Bakış İki Yorum" programında gazeteci ...
 
Profilo’nun kurucusu, iş insanı Jak Kamhi yaşamını yitirdi
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Profilo’nun kurucusu, iş insanı ...
Çantasını bırakan hırsız başka evde yakalandı!
İzmir’in Çeşme ilçesinde, 2 ay önce hırsızlık için girdiği evde yakalanacağını ...
"Muğla satışa çıkarıldı"
Bodrum’un Ortakent'te denize sıfır 1 milyon 100 bin metrekarelik alan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri