ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5883
    Dolar
  • Euro
    34,8412
    Euro
  • Altın
    2.499,210
    Altın
  • Bist-100
    9.662,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
20 Temmuz 2019 Cumartesi - 16:20

Çeşme'de coşkulu kutlama

Çeşme Belediyesi, Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin 93. yıl dönümünü “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinlikleri kapsamında büyük bir coşkuyla kutladı. Fener Alayı’nın ardından Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı konseri ve altın şarkıları ile izleyenleri mest etti.

Çeşme de coşkulu kutlama

Çeşme Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir suikasti sonrasında Ilıca’ya 30 Haziran’da gelip 8 gün kalmasının 93. Yıl Dönümü anısına 3 gün sürecek, “Ilıca’dan Ata’mıza selam” etkinlikleri düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında ilk gün bir dizi gösteri gerçekleştirildi. Ilıca Atatürk Heykeli önünden Fener Alayı Kortej Yürüyüşü ile başlayan Ata’yı anma etkinliklerine Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Mehmet Bilgiç, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük bir coşkuyla meşaleler eşliğinde marşlar okunarak başlayan Fener Alayı’nın ardından, Ilıca Taş İskele’de Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı konserini verdi. M. Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendiren Erol Evgin, izleyenleri büyüledi. Vatandaşlar yaşadıkları coşkuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygı ve bağlılıklarını Ilıca sahilinden bir kez daha gösterdiler. Erol Evgin, geçmişten günümüze altın şarkılarının arasına M. Kemal Atatürk’ün hayatından
anılar, anekdotlar, şiirler ve şakalar katarak hazırladığı eşsiz şovuyla izleyenleri duygudan duyguya taşıdı. Konserinde dört neslin birlikte söylediği, anılarımıza fon müziği olmuş şarkılarını seslendiren Erol Evgin’e özel orkestrası eşlik etti.

Konserde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sözlerine, “Benim canım Ilıca’m, bu akşam sen ne kadar güzelsin!” diyerek başladı. Başkan Oran sözlerine şu şekilde devam etti: “M. Kemal Atatürk’ün kadınları, kızları, çocukları, Atatürk gençliği biz hepimiz Atatükçü’yüz, biz hepimiz Cumhuriyetçi’yiz. Benim sevgili Çeşme ailem, Ata’mızın Ilıca’ya gelişinin 93. Yıl Dönümü, Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinliklerine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bizler burada yalnızca Ata’mızın Çeşme’ye gelişini değil, cesaretiyle, vizyonuyla,
bağımsızlık aşkı ve millet sevgisiyle dünyada eşine bir daha rastlanmamış büyük bir öndere sahip oluşumuzu kutluyoruz. Bu kutlamalarla Çanakkale zaferimizi, 19 Mayıs’ımızı, 30 Ağustos’umuzu, 23 Nisan’ımızı, 29 Ekim’imizi ve ulusal bağımsızlığımızı, milli egemenliğimizi kutluyoruz değerli dostlar. Çünkü M. Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’mızın ve bizlerin ebedi Başkomutanı, bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin mimarı. M. Kemal devrimleri tüten her ocağın dumanı, ekilen her karış toprağın tohumu, aydınlık yarınlarımızın yol haritasıdır. Çeşme Belediyesi olarak attığımız her adımda, bu harita üzerinde yol alacağımıza, sizlere bir
kez daha söz veriyoruz.”

 

Festival kapsamında Yazar Hanri Benazus Koleksiyonu olan “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları” ve "Cumhuriyet’imizin Öncü Kadınları” ile Çeşmeli koleksiyoncu Taner Morova Koleksiyonu olan “Eski Ilıca Fotoğrafları” sergileri açıldı.

Etiketler:
 
İzmir'de sahte içki operasyonu: 10 gözaltı
 
Şampiyon haladan şampiyon yeğene tebrik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çok farklı bir sergi... Laboratuvardan çıktı!
İzmir'de Patoloji Uzmanı Doç. Dr. Latife Doğanay Çağlayan, tanı koymak ...
Sezen Aksu'nun babasından kötü haber
Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun babası Sami Yıldırım (91), solunum sıkıntısı ...
2019 YKS tercih kılavuzu açıklandı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları ...
 
Cennet için megastar desteği
İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan, yüzlerce kuş ve canlı türüne ev sahipliği ...
Urla tiyatroya doyacak
Urla tiyatroya doyacak
YKS'de Türkiye birincisi İzmir'den çıktı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından öğrencilerin heyecanla ...
 
Adını yasak aşktan alan kent... Stratonikeia
Hüsnü Çelebi yazdı...
İzmir'de belgesel geçidi
İzmir Fransız Kültür Merkezi, Temmuz ayı boyunca eşsiz bir belgesel programını ...
Meydan lokması...
İzmir'in sembolü olan saat kulesinin yer aldığı Konak Meydanı'nda bugün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri