ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2220
    Dolar
  • Euro
    44,7962
    Euro
  • Altın
    4.184,730
    Altın
  • Bist-100
    9.487,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/36°
    IZMIR
  • KONYA
    17/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu, Erdoğan'a seslendi: Bir an önce iddianame düzenlensin
İmamoğlu, Erdoğan'a seslendi: Bir an önce iddianame düzenlensin
Yerlikaya acı tabloyu açıkladı: Bayramın ilk 4 gününde 32 can kaybı
Yerlikaya acı tabloyu açıkladı: Bayramın ilk 4 gününde 32 can kaybı
Naci Görür o bölgeyi uyarmıştı: Deprem oldu
Naci Görür o bölgeyi uyarmıştı: Deprem oldu
Altın ve dolarda kader günü: Dünya devleri yeniden masada
Altın ve dolarda kader günü: Dünya devleri yeniden masada
ak parti, erdoğan, izmir,
22 Ekim 2024 Salı - 13:26

Çeşme’de denizlerin korunması için çalıştay!

Çeşme Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı iş birliği ile deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir yönetiminin ele alındığı ‘Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Çeşme’de denizlerin korunması için çalıştay!

Çeşme Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) iş birliği ile bir otelde düzenlenen “Çeşme Yarımadası Deniz Çevresi Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı”nda, denizlerin karşı karşıya olduğu sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Çalıştaya; Tarım Orman Bakanlığı Temsilcisi Nadir Uslu, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanvekili Banu Ayhan, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin, İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Akın Satkan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Çeşme Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge’nin yanı sıra Çeşme Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, çevre gönüllüleri ve Çeşmeli vatandaşlar da katıldı. 

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Kurulu’na katılımı nedeni ile çalıştayda bulunamayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise video ile bir konuşma yayınladı. Başkan Denizli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Deniz patlıcanlarının avlanması, ne yazık ki denizlerimize geri dönülemeyecek zararlar veriyor. Bilim insanlarımızın açıklamaları doğrultusunda, deniz ekosisteminin en önemli koruyucularından olan deniz patlıcanlarının korunması, sağlıklı yarınlarımız için büyük bir önem taşıyor.”

Başkan Denizli, daima bilimin ışığında, çevreyi koruma ve ona sahip çıkma bilinci olması gerektiğine dikkat çekti. 

“Bu güzel coğrafyayı korumalıyız”

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise yaptığı konuşmada, bölgenin tarihi ve doğal zenginliklerine vurgu yaptı. Maraşlı, "Geçen yaz orman yangınlarıyla zor zamanlar yaşadık. Ormanlarımız, doğamızın en kıymetli hazinelerindendir ve korunmaları için daha fazla çaba göstermeliyiz” dedi. Denizlerin korunması konusunun da önemle altını çizen Maraşlı, "Koruma-kullanma dengesini iyi kurmalıyız. Bu güzel coğrafyayı sadece insanlar için değil, hayvanlar ve doğa için de saygı göstererek korumalıyız" diye konuştu. 

Bilimsel ölçüm yapılması şart

TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk de yaptığı konuşmada, Ege Denizi'nde birçok bilimsel çalışma yürüttüklerini belirterek, Çeşme için düzenlenen çalıştayın bir ilk olduğunu ve devamının geleceğine vurgu yaptı. Öztürk, "Ildır’daki denizel biyoçeşitlilik çalışmalarından elde edilen dersler, Çeşme’de deniz patlıcanı ve balıkçılığın sürdürülebilmesi için bilimsel ölçüm yapmanın gerekliliğini ortaya koyuyor" dedi. Öztürk, ayrıca TÜDAV’ın gelecekteki çalışmaları için Çeşme ile iş birliğine hazır olduklarını da dile getirdi. 

20 akademisyenin katıldığı çalıştay dört ana oturumda gerçekleştirildi. Çeşme Yarımadası Değişen Deniz Ekosistemi ve Biyoçeşitlilik, Çeşme Yarımadasında Mavi Büyüme ve Mavi Ekonomiye İlişkin Güncel Durum, Çeşme Yarımadası Deniz Ekosisteminde Kirlilik ve Kaynakları ve Çeşme Yarımadası Çevre Koruma ve Farkındalık Faaliyeti konularının görüşüldüğü çalıştay, tartışmalar ve çözüm önerilerinin sunulduğu oturum ile sona erdi. 
 

 
Filede Göztepe ve Karşıyaka deplasmanda!
 
Konak’ta can dostları koruyan iş birliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da grev kararı asıldı!
Bayraklı Belediyesi'nde yüzlerce işçinin katıldığı eylemin ardından Disk ...
Tarihi çeşme restorasyonu tartışmasına son noktayı Yargı koydu
Kuşadası Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan tarihi çeşme ...
Kemalpaşa'da E-ruhsat hizmete geçiyor
Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların yapı ruhsatı işlemlerini internet ...
 
Karşıyaka’nın çınarları üniversite sıralarında!
Türkiye’de yerel yönetimler arasında ilk ve tek olma özelliği taşıyan ...
Buca'yı kirletenlere geçit yok!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yapılan tüm uyarılara rağmen Seyhan ...
Karabağlar'da eksik ödeme... Personelin yüzü yine gülmedi!
Karabağlar Belediyesi'nde ödeme krizi sürüyor. Ücretleri zamanında yatırılmadığı ...
 
Bornova’da Muhtarlar Günü dayanışması!
19 Ekim Muhtarlar Günü, Bornova’da yoğun katılımla kutlandı. Etkinlikler, ...
Balçova Cumhuriyet Bayramı'na hazır!
Balçova, Cumhuriyet’in 101’inci yılını, 2 gün boyunca gerçekleşecek etkinliklerle ...
Bornova’da Geleneksel Rahvan At Yarışları coşkusu!
Bornova Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri