ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
13 Kasım 2019 Çarşamba - 13:57

Çeşme'de toplu iş sözleşmesi sevinci

Çeşme Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 2 yıl süreli imzalanan sözleşmeyle işçilere yaklaşık yüzde 27 oranında zam yapıldı. Başkan Oran, “Bir ülkede bir şeylerden tasarruf edilecekse bu emekçinin hakkı değildir. Biz daima çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Çeşme’mize, işçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Çeşme de toplu iş sözleşmesi sevinci

Çeşme Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında belediyede görev yapan 82 işçi personeli kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Çeşme Belediyesi hizmet binasında imza töreni düzenlendi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve DİSK Genel İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin arasında imzalanan 2 yıl süreli sözleşmeyle işçilere yaklaşık yüzde 27 oranında zam yapıldı. Sendika yöneticileri ile belediye meclis üyeleri ve bürokratlarının da katıldığı imza töreni işçilerin yüzünü güldürdü.

Yüzde 27 oranında zam!

Düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Başkan Oran, “Çeşme ailem için gece gündüz demeden çalışan işçilerimize alın teri kurumadan hakkını teslim etmek üzere çıktığımız bu yolda Disk Genel İş Sendikası 4. No’lu Şubesi ile 2 yıl süreli Toplu İş Sözleşmemizi imzaladık. DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Aydın Tekin ve yönetimi ile uzun süren görüşmelerimiz sonucunda imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi ile işçilerimize yaklaşık yüzde 27 oranında zam yaptık. Bir ülkede bir şeylerden tasarruf edilecekse bu emekçinin hakkı değildir. Biz daima çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Bu sözleşme işçilerimize ücret artışının yanı sıra birçok fayda da sağlayacak. Çeşme’mize, işçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Söz verdiğimiz gibi, Çeşme için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DİSK Genel İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin de her zaman işçinin ve emeğin yanında olarak, işçilere hakkını teslim eden Başkan Oran’a teşekkür etti.

Sözleşmede neler var ?

Çeşme Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 4 No’lu Şube arasında 2 yıl süreyle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Kasım 2020’ye kadar geçerli olacak. Toplu İş Sözleşmesinde işçilerin günlük ücretlerine yaklaşık yüzde 27 oranında zam yapıldı ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. Bu sözleşmeyle ilk kez işçilerin günlük taban ücretleri 220 TL olarak belirlendi. Tabana ayrıca günlük 50 kuruş kıdem zammı eklendi. Sözleşmeye ilk kez koruyucu gıda yardımı eklendi. Koruyucu gıda yardımı maddesine göre dış birimlerde çalışan işçilere her gün için mevsimine göre yarım kilo süt ve yoğurt verilmesinin yanı sıra her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinden 10 gün önce 550 TL nakit yardımı yapılması kararlaştırıldı. Yine daha önce sözleşmede olmayan 200 TL’lik temizlik yardımı eklendi. Sözleşmeyle işçilere; her yıl sabit kalan öğle yemeği-yemek yardımı, her ay yakacak yardımı, yıllık gıda yardımı, yıllık giyim ve koruyucu eşya yardımı,  öğrenim gören işçi çocukları için tahsil durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı, Ramazan ve Kurban Bayramı yardımında ilk kez zam artışı yapılarak, yılda iki ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.10 yıldan fazla çalışan işçilerin yıllık izinlerinde ise 2 günlük artış yapıldı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Başkan Oran, Sendika temsilcileri ve işçiler belediye hizmet binası önünde davul zurna ile sözleşmeyi kutladı.

 

 

 

 

 
İzmirliler Atatürk Müzesi'ne akın etti... Rekor ziyaretçi sayısı
 
Göztepe'nin fikstürü zorlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da caz dolu günler başlıyor
“Kasım’da Karşıyaka’da Caz Var” sloganıyla bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek ...
Çiğli'de okullara 'Çevre ve Atık Yönetimi' eğitimi
Çiğli Belediyesi doğayı ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalarına tüm ...
Bornovalı kadınlara kazanç sağlayacak kurslar
Bornova Belediyesi kadınların hem sosyalleşmeleri hem de ekonomik kazanç ...
 
Büyükşehir-Bayraklı işbirliği...
Birçok konuda iş birliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı ...
Karabağlar metrosu için ilk adım atıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’ı da raylı ulaşım ağına dahil ...
Gaziemir'de işçi çıkarma açıklaması... Kadın müdüre ağır küfürler etti!
İzmir'de, Gaziemir Belediyesi'nde şoför olarak çalışan Zafer Calpbinici'nin ...
 
Başkan Soyer açıkladı! Çiğli'ye tramvay müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı Projesi'nin ...
İZSU’dan kırsaldaki 24 mahalleye can suyu
Yasa değişikliğiyle köy statüsünden çıkarılarak mahalleye dönüştürülmüş ...
Konak Belediyesi'ne büyük onur! İKİZEVLER ÖDÜL GETİRDİ
Konak Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri