ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1877
    Dolar
  • Euro
    34,8252
    Euro
  • Altın
    2.423,650
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    8/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
28 Haziran 2019 Cuma - 11:19

Çeşme'nin zaferi

İzmir'in incisi Çeşme'de yurttaşların eylemleri ve Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran'ın kararlı tavrı sonucu plaj işgaline "dur" denildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün plajın tahliyesi yönündeki kararı büyük sevinç yarattı. Çevreci avukatı Seher Gacar "Umutlarımız yeşerdi" derken, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise "Kesinlikle kararlı duruşumuzdan milim geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Çeşme nin zaferi

Mustafa AKBAŞ/SONKALE-  Çeşme'nin Azmak Koyu'nda iki kez mühürlenmesine karşın SİT alanına tonlarca beton dökerek halka plajı kapatan beach club işletmesi en sonunda durduruldu. Çevrecilerin ses getiren eylemleri ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın kararlı duruşu bakanlığı harekete geçirdi. Şikayetleri inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, plajın tahliye edilmesini istedi. Çeşme Belediyesi encümeni de doğal SİT alanı üzerine kurulan ve İmar Barışı'na başvuruda bulunarak yapı kayıt belgesi alan kafe, restoran gibi yapıların yıkılması yönünde karar aldı.

DİLİ OLMAYAN DOĞAYA BARBAR SALDIRISI
Bu karar, başta Çeşme olmak üzere tüm İzmir'de büyük sevinç yarattı. Çevrecilerin ve vatandaşların avukatı Seher Gacar, "Burada yakalanan dayanışma çevre mücadelesinin en umutsuz bir dönemde bile sürdürülmesi gerektiğini hatırlatmıştır. Sadece Çeşme’de değil, tüm ülkede dili olmayan doğanın bir avukatı yok. Kendini savunamıyor. Barbarların saldırısı altında olan doğa için en büyük katliam ise umutların tükenmesi olur. Ülkemizde son yıllardaki çevre katliamları en çok umutları katletti, yok etti. Vahşi kapitalin amacı da zaten bu. Çevreyi savunanların dirençlerini kırmak, pasifize etmek, dışlamak, korkutmak, tehdit etmek hatta öldürmek. Bu politikalardan sonra zaten çevreyi – doğayı savunacak kimse kalmıyor.  Azmak koyunda küçük de olsa verilen çevre mücadelesi sonucu teorik olarak başarıya ulaşmak bile çok büyük önem taşıyor. Zira hala bir şeylerin yapılabileceğine dair inanç yeşeriyor, umut yaşamaya devam ediyor" diye konuştu.

SÜRÜMCEMEDE BIRAKILMASIN
Gacar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu kararını çok önemsedikleri vurgularken, "Ancak, umarız ki icra makamı Çeşme Kaymakamlığı bakanlığın bu kararını sürümceme de bırakmadan hemen uygular" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'den plajın tahliyesi yönündeki yazıyı alan Çeşme Kaymakamlığı, yıkım için gerekli ekipman ve eleman konusunda sıkıntı yaşarsa Çeşme Belediyesi'nden destek isteyebilecek.

PLAJLARI KİMSEYE İŞGAL ETTİRMEYİZ
Öte yandan, çevre zaferinin en büyük mimarı olan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da tahliye kararına yönelik sevincini dile getirdi. Plajların kesinlikle halkın olduğu ve halka asla kapatılamayacağı yönündeki kararlı açıklamalarını yineleyen Başkan Oran, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın; işgallere asla izin vermeyeceğiz. Kesinlikle kararlı duruşumuzdan milim geri adım atmayacağız. Geri adım atmayız, taviz vermeyiz. Bu konudaki kararlı duruşumuz bundan sonra da devam edecek" dedi.
CHP'li Oran, belediye başkanı olmadan önce de çevrecilerin tüm eylemlerine destek verdiğini ve bizzat katıldığını belirtirken, "Bizim hayata bakış açımız bu zaten. Çevre duyarlılığını her zaman ön planda tutarız, bu paralelde hareket ederiz. Çeşme plajlarını kimseye işgal ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

İLK HAMLE BELEDİYEDEN GELMİŞTİ
Çeşme Belediyesi, Azmak'taki plaj işgalinin gündeme gelmesi ve çevrecilerin eylemlerinin ardından hızla harekete geçmişti. Belediyeye ait dozer, işletme tarafından işgal edilen ve kapatılan yolu tekrar trafiğe açmıştı. Ayrıca, belediye,  yasak inşaatla ilgili "mühür fekki" için de savcılığa başvurmuştu.
 

 
Göztepe'nin güvencesi Beto
 
Canan Kaftancıoğlu hakim karşısında
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mukadder 29 Haziran 2019 Cumartesi 01:40

Başkanım çiftlikteki pırlanta plaşında tuvalet kabin paralı tuvalet çok uzak güzelim yerde mangal yakmak için ocaklar yok su yok çöp atacak yer yok lütfen ilgilenirmisiniz şimdiden teşekkürler

Yorumu oyla      0      0  
Asuman Rau 29 Haziran 2019 Cumartesi 01:18

Sayın Oran’ı Altınkum’a da bekliyoruz; son halk plajı da tellerle çevrildi, ağaçlar söküldü, endemik bitki zambaklar yok edildi üstelik de cezası olmasına rağmen. Bunları yapanlar daha bu yeri Milli Emlak’dan kiralamadan yaptılar. Belediyeye dilekçe verilmesine rağmen tel örgüler kalkmadı.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan Karakurt 28 Haziran 2019 Cuma 23:17

Bu kararın alınmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.Sağolun,var olun.

Yorumu oyla      0      0  
Hakkı Keskin 28 Haziran 2019 Cuma 14:42

Tebrikler.

Yorumu oyla      0      0  
Umur Simsaroğlu 28 Haziran 2019 Cuma 14:18

Ekrem başkanı sonuna kadar destekliyorum. Ayni desteği dünyaya mal olmuş ılıca plajları ( küçük plaj yani shereton otelinin solunda kalan küçük plaj ) için bekliyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ateş Ayaz pazartesi ameliyat olacak
İzmir’de omuriliğindeki 14 santimetrelik tümör nedeniyle yaşam mücadelesi ...
Plaj değil, AVM...
Sıcaktan bunalan Karşıyaka Mavişehir sakinleri çocuklarını serinletmek ...
İzmir'de havuz sıkıntısı
İzmir'de 52 yıldır kent merkezindeki tek olimpik yüzme tesisi olarak hizmet ...
 
Rusya: ABD saldırırsa İran yalnız olmayacak
Üst düzey Rus diplomat Zamir Kabulov, Amerika Birleşik Devletleri’nin ...
DEÜ'de taşınma tartışması alevlendi.. 5 ay önce söz vermişler!
Narlıdere'deki Güzel Sanatlar Fakültesi kampüsünü Buca Tınaztepe'ye taşıma ...
Benzine bu gece zam geliyor
Motorinin litresine yapılan 22 kuruşluk zammın ardından, benzin de 18-19 ...
 
''Siyasi partinin rektörlüğüne soyunmayın''
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar ...
Genç Soner İzmir'i üzüntüye boğdu
İzmir'de genetik geçişli bir kas erimesi hastalığı olan Duchene Muscular ...
Rektörlükten kampüs açıklaması
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanat Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri