ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2420
    Dolar
  • Euro
    34,7987
    Euro
  • Altın
    2.439,070
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
5 Eylül 2019 Perşembe - 13:07

Çin'in o projesi İzmir'e uzanacak

88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015’ten beri düzenlenen Uluslararası İzmir İş Günleri Toplantıları 39 ülkeden yoğun katılımla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesine dikkat çekerek, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı girişiminde İzmir'in önemli rol oynayacağını belirtti 

Çin in o projesi İzmir e uzanacak

SONKALEİZMİR-Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı, ülke ekonomisine katkı koyan en önemli etkinlik olan Uluslararası İzmir İş Günleri Toplantıları, başladı. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde başlayıp 2018 yılı itibariyle Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve İZFAŞ tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir İş Günleri Toplantıları iki gün boyunca uluslararası ticaretin merkezi olacak. 2015 yılından bu yana düzenlenen  İzmir İş Günleri Toplantıları'nın ilk gününün açılış konuşmasını Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürü Müge Varol Ilıcak gerçekleştirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kürsüye çıktı.  


ÇİN'İN PROJESİ İZMİR'E UZANACAK
İş Günleri Toplantıları'na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti diye getiren Başkan Soyer, "Stratejimizin temel yaklaşımlarından biri ülkemiz ve dünyanın farklı yerlerindeki yatırımcılarını bir araya getirmek ve İzmir'in tarihsel rölünün olanaklarından yararlanmalarını mümkün kılarak birlikte kazanmalarının önünü açmaktır. Çin'in 'Bir kuşak 1 yol' adıyla açıklanan projenin Türkiye ayağının, doğudan batıya açılan kapı olan ve tarihte ön Asya'nın başkenti olarak bilinen İzmir'e uzanması en büyük tememnimizdir. Bu işbirliği çerçevesinde karayolları, demiryolları ile ulaştırma ağları konusunda yakın işbirliği tesis edilmesi mümkün olacaktır. Bu stratejik planımızda önemli yer tutmaktadır. Fuar İş Günleri kapsamında Çin ile ülkemiz arasında sektör temsilcilerinin iş olanaklarına katkı sunacak çalışmalar yürütmesini temenni ediyorum. Çin başta olmak üzere diğer ülkelerin de İzmir ve ülkemizdeki olanakları değerlendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.


YOĞUN KATILIM VAR
Geçtiğimiz yıl 12’si bakanlık düzeyinde olmak üzere toplam 24 ülkenin katıldığı İş Günleri’ne bu yıl 21’i bakan düzeyinde olmak üzere 39 ülkeden toplam 168 delegasyon katılımı bekleniyor. İlk gün Senegal, Maldivler, Butan, Gambiya, Macaristan, Ekvador ve Makedonya ülke sunumları ile ülkemizin ekonomik gelişimi ile ilgili de bilgiler verildi. 


BAKAN PEKCAN GELİYOR
Toplantıların ikinci gününde ise Türkiye – Çin Halk Cumhuriyeti İş Forumu yapılacak. “Bir Kuşak Bir Yol” – Modern İpek Yolu Projesi başta olmak üzere Çin ve Türkiye imajı, kurumlar ve yerel belediyeler arası iş birliklerinin planlanması amacıyla düzenlenecek foruma T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) Başkan Yardımcısı Zhang Shenfeng, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li, DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, Çin Halk Cumhuriyeti Komünist Partisi Chengdu Belediyesi Parti Sekreteri Fan Ruiping, CCPIT Şangay Başkan Yardımcısı Cao Jinxi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılım gösterecek. 
 

Kuşak Bir Yol – Modern İpek Yolu Projesi
İpek Yolu’nun canlandırılması üzerine uzun yıllardır Türkiye’de yürütülen çalışmalar, Çin’in öncülük ettiği “Kuşak ve Yol” olarak adlandırılan “İpek Yolu Ekonomik Kuşağı” ve “21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu” girişimleriyle örtüşüyor. Çin’in “Kuşak ve Yol” girişimini destekleyen Türkiye, 2015 yılında G-20 Antalya Zirvesi’nde Çin ile imzaladığı iş birliği anlaşması ile bu atılımlara kucak açmıştı. Bu iş birliği çerçevesinde ağırlıklı olarak karayolları, demiryolları ve limanlar dahil olmak üzere ulaştırma ağları konusunda yakın iş birliği tesis edilmesi adına hukuki bir zemin oluşturulmuştu. Bu kapsamda jeopolitik konumu ile stratejik bir önem taşıyan İzmir, Uluslararası İş Günleri Toplantıları’yla da 21.yüzyılın en önemli atılımlarından biri olan Modern İpek Yolu Projesi’ne önemli katkılar sunacak.
 

 
Erdoğan’dan güvenli bölge çıkışı... Tarih verdi
 
İzmir Fuarı'nda Kılıçdaroğlu sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli sokaklarında satranç şenliği
Çocuk ve gençlerin sosyalleşmesi ve spor etkinliklerine katılım noktasında ...
Karşıyaka’nın Filizleri’nde yeni dönem
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, her kesimden gönüllülerinin ...
Bornova'da çifte kutlama
Bornova’da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos’ta olduğu gibi iki gün üstüste ...
 
Karabağlar Belediyesi Fuar'da
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
Başkan Selvitopu'dan Ticaret Odası'na ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Ticaret Odası Yönetim ...
Fuar için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül ...
 
Bayraklı'dan tarihsel dekor
Bu yıl 6-15 Eylül’de kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal ...
İzmir, 9 Eylül coşkusuna hazır
İzmir'in kurtuluşunun 97. yıl dönümü bu yıl da coşkulu kutlamalara sahne ...
Onlar söyleyecek, ormanlar yeşerecek
İzmirliler Ağustos ayında meydana gelen büyük orman yangınının yaralarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri