ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/35°
    IZMIR
  • KONYA
    16/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
17 Haziran 2021 Perşembe - 20:39

Cinayetin ardından çadır gerginliği...

İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından çadır gerginliği yaşandı. Saldırının olduğu il binası önünde aylardır duran çadıra tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, polis ekipleriyle tartıştı. Beştaş, “Bizim kızımız öldürüldü, siz burada boş çadırı koruyorsunuz. Bu çadır buradan kalkacak. Kalkmazsa biz kaldıracağız. Deniz bu çadır yüzünden öldü. Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi istifa etmeli” dedi.

Cinayetin ardından çadır gerginliği...

SONKALEİZMİR-İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen ve 38 yaşındaki Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırının ardından çadır gerginliği yaşandı. Evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddia eden 2 ailenin aylardır HDP binası önünde kurduğu çadır, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin tepkisini çekti. Bina önündeki anma ve protesto sonrasında kalabalık dağılınca Beştaş ve Çepni, çadırın önünde nöbet tutan polis ekiplerinin yanına gitti. Beştaş, saldırıya kurulan bu çadırın neden olduğunu, HDP’nin hedef gösterildiğini belirterek polis amirine tepki gösterdi.

“İŞİNİZİ YAPSAYDINIZ BUGÜN DENİZ YAŞAYACAKTI”

Sert ifadeler kullanan HDP’li Beştaş, “Bizim genç bir kızımız öldürüldü, siz burada boş bir çadırı koruyorsunuz. Çadırın nesini koruyorsunuz. Silahlı içeri girip de cinayet işliyor, siz burada çadır koruyorsunuz. Biz bu çadırı istemiyoruz, bu çadır kalkacak. Kaldırmazsanız biz kaldıracağız. Siz işinizi yapsaydınız bugün Deniz yaşayacaktı” dedi.

“EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ İSTİFA ETMELİ”

Beştaş, şöyle devam etti:

“Bugünkü cinayetin sorumluluğu bu provokasyonu yürütenlerdir, bu çadırı kuranlardır. 24 saat bizim il binamızı gözetleyen, her etkinliğimizi kamera altına alan, her arkadaşımızı gözaltına alan kolluk, bugün göz göre göre bu binada cinayet işlendi, kılını kıpırdatmadı. Bunun sorumlusu İçişleri Bakanı’dır, validir. Deniz Poyraz’ın katili sadece tetiği çeken değildir. Bunun arkasındaki güçlerdir. Siz bizim il binamızın önüne devlet gözetiminde çadır kuruyorsunuz. Provokasyonu devlet yapıyor. İzmir Emniyet Müdürü ve Valisi bugün istifa etmelidir. İzmir’in göbeğinde genç bir kadın öldürülüyorsa ve siz bunu her zaman gözetlediğiniz binada engelleyemiyorsanız istifa edin.”

Saldırı anında bina önünde olan HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdulkadir Baydur ise şunları anlattı:

“Kapımızda sürekli kahrolsun HDP diyen faşist bir grup var (çadır eylemi yapanları kast ediyor). Kapımıza çelenk koyuyorlar, biz kendi kapımızın önünde basın açıklaması yapamıyoruz. Esnafın söylediğine göre katil elinde silahla yürüye yürüye giriyor. Ben bir dakika farkla geldim. Kapıda üç tane polis. Yukarıda ne oluyor, HDP’ye baskın var dediler. Niye müdahale etmiyorsunuz dedim. Çelik yelekli güvenlik güçleri gelecek dediler. O arada silah sesleri geldi. Saldırgan katliama gelmiş. Katliam bile bile geliyorum dedi. Bir tane çakımız yok, kendimizi savunamıyoruz dedik. Güvenlik şubeyle üç defa görüştük, valilikten randevu istedik, alamadık. Hedef göstererek 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP' diye slogan attılar. Emniyet onların güvenliğini aldı ama katil oraya girerken bizim güvenliğimizi almadı.”

HDP’li milletvekilleri ve polis arasında yaşanan gerginlik dakikalarca sürdü. Ardından HDP’liler il binasına girerken, polis boş çadırın etrafında güvenlik kordonu oluşturdu.

OLAY YERİ DARMADAĞINIK

Bu arada, saldırının yaşandığı il binasının darmadağınık hali dikkati çekti. Çok sayıda camın kırıldığı, kapıların kilitlerine kurşun sıkıldığı, masa, sandalye ve eşyaların dağıldığı görüldü. Öldürülen Deniz Poyraz’ın yerdeki kanlarının ise annesi içeri gireceği için silindiği ifade edildi.

CENAZE YARIN KADİFEKALE’DE

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın cenazesi yarın ikindide Kadifekale Cami’nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve çok sayıda partili yöneticinin cenazeye katılacağı bildirildi.

 

 
17 Haziran koronavirüs tablosu paylaşıldı!
 
SADAT’tan HDP'ye "silahlı saldırı" yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
17 Haziran koronavirüs tablosu paylaşıldı!
Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden ...
İBB meclisinde gergin anlar!
İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi'nde,  CHP Meclis Üyesi Fahrettin ...
Deniz Poyraz'ı öldürüp fotoğrafını paylaşmış!
İzmir’de HDP binasına girerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer, Poyraz’ın ...
 
Prof. Dr. Uğur Şahin'den 4. dalga uyarısı!
BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs ...
İzmir'de sevindiren tablo!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre 100 bin kişiye karşılık gelen ...
Bakan Soylu isim verdi mi? Şentop'tan açıklama!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan ...
 
Veyis Ateş hangi programa çıkacak?
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, gazeteci Veyis Ateş'in yarın ...
Annesinin yerine işe gelmiş!
İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaşamını ...
Geminin çarptığı tekne battı: 2ölü!
İstanbul Boğazı'nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında balıkçı teknesine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri