ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2695
    Dolar
  • Euro
    34,9191
    Euro
  • Altın
    2.444,910
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    7/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
10 Nisan 2020 Cuma - 16:18

Çin’de eğitim alan doktor, virüsün ilacını açıkladı

Geleneksel Çin Tıp Akademisi’nde eğitim alan uzman Dr. Alpaslan Bilen, Türkiye’de şu ana kadar 908 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüsle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Virüsün Aralık ayından beri Türkiye’de olduğunu ileri süren Dr. Bilen, tedavi yöntemi için ise salgını önleyen Çinliler’in yaptığı gibi geleneksel yöntemleri işaret etti. Dr. Bilen, koronavirüsün en etkili ilacının propolis olduğunu, hastalık başlamadan önce de sonra da kullanılabileceğini söyledi.

Çin’de eğitim alan doktor, virüsün ilacını açıkladı

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İnsanoğlunun en eski şifa kaynakları arasında yer alan ve son yıllarda bilim dünyasının ilgisini çeken propolis, koronavirüs tedavisi için de gündeme geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve Geleneksel Çin Tıp Akademisi’nde eğitim alan uzman Dr. Alpaslan Bilen, koronovirüs salgında en etkili ilacın propolis olduğunu söyledi. Virüsün başlangıç noktası Çin’in de salgını geleneksel yöntemlerle yendiğini vurgulayan Dr. Bilen, propolisin bağışıklık sistemini güçlendirici ve mikropları öldürücü özelliğine dikkat çekti. Dr. Bilen, propolisin karaciğeri ve kalp damar sistemini koruyucu, soğuk algınlığı, bronşit, astım, romatizmal hastalıklar ve kanser gibi birçok hastalıkta tedaviyi destekleyici etkileri olduğunun kanıtlandığını vurguladı.

ÇİNLİLER BUNU SON DERECE ÖNEMSİYOR

Propolisin arılardan gelen bir sağlık unsuru olduğunu ve yüz yıllardır kullanıldığını dile getiren Dr. Alpaslan Bilen, “Arılar, ağaç kovuklarına, damlara ya da modern kovanlara bal yaparken pire gibi yabancı maddeler girmesin diye de siyah kahverengi arası bir maddeyle tüm kovanın üzerini kapatır. İşte arıların ürettiği bu madde propolistir ve çok etkilidir. Biz eskiden, arı kovanının propolisten kaynaklanan bu kokusuyla koah hastalarını tedavi ederdik. Kovanın üzerine sigara paketi kadar yer açıp, üzerine tel ve aspiratör koyup hastalığı olanların solunum yapmasını sağlardık. Bu sayede koah hastaları sağlıklarına kavuşurdu. Bu maddenin insan sağlığına çok iyi geldiği, bilimsel bir gerçektir. Ben 30 yıldır muayenehanemde bu propolisleri eritip kullanıyorum. Çin’de de bunun eğitimini aldım. Çinliler, propolisi son derece önemsiyor” dedi.

(Dr. Bilen, Tarım Bakanlığı'nın hazırladığı tabloya işaret etti)

 

SEN ORDUYU GÜÇLENDİR, DÜŞMAN NERDEN GELİRSE GELSİN

Dr. Bilen, propoliste bağışıklığı artırıcı güçlü antioksidan maddeler bulunduğunu belirtirken, “Bu maddeler insan hücrelerine dışarıdan gelen bir ajana karşı vücutta direnç sağlıyor. Tıpkı bir ordu gibi.. Misal, sen ordunu güçlü tutarsın düşman ister kuzeyden ister güneyden gelsin, fark etmez. Propolis vücudumuzun güçlü kalmasını, virüslere karşı dirençli olmasını sağlar. Öncesinden içersen virüsü kovar. Eğer yakalandıysan virüse, onunla mücadele eder. Bana 2 aydır, koronavirüs benzeri şikayetlerle başvuran herkese propolisten bahsediyorum. Propolis vücut için savaşan askerleri güçlendirir. Ancak, markasız, güven vermeyen ürünleri tercih etmeyin. Eczanelerden satın alın” diye konuştu.

AT KALBİNDEN YAPILIYORDU...

Propolis ile benzer şekilde vücudu güçlendiren ve sağlam tutan bir madde daha olduğunu aktaran Dr. Bilen, “Bu eskiden at kalbinden yapılıyordu. Evet, bildiğiniz atların kalbinden.. Ancak şimdi Japonlar bunu bazı yosunlardan elde etmeye başladı. İsmi, coenzyme.q10... Bu maddeyi de otomobillerin aküsü gibi düşünün. Vücuda enerji sağlar. Yani aküyü güçlendirir. Adonezinin vücutta artmasını sağlar, gençlik, canlılık verir. Özellikle bu koronavirüs salgını döneminde bunu da kullanabiliriz. Eczanelerden coenzyme.q10 diye isteyebiliriz” diye konuştu.

Aynı zamanda Karaburun Belediye Meclis üyesi olan Dr. Bilen, koronavirüsün ultraviyole ışıklarına dayanamadığını hatırlatırken, imkan varsa bol bol güneşlenme çağrısı yaptı.

VİRÜS ARALIK’TA GİRDİ

Koronavirüsün açıklandığı gibi ülkeye girişinin 11 Mart olmadığını, Aralık ayında yayıldığını ileri süren Dr. Alpaslan Bilen, “Özellikle, sınırlarımızdaki Yunanistan ve Bulgaristan ile göçmen krizi yaşandığı dönemde başladı bu koronavirüs salgını. Günlerce, bir sürü düzensiz göçmen sınır kapılarına dayandı. Son derece kötü koşullarda oralarda yatıp kalktılar. Bu bir sürü insan o bölgelerde tuvaletini nereye yaptı. Çöplerini nerelere attılar. Dışarlarda kalan bu insanlar tekrar otobüslere doldurulup sığınma yerlerine götürülürken hangi sağlık tedbirleri alındı? Hangi birine test, sağlık taraması yapıldı? Peşinden de Umre meselesi yaşandı. Şu dönemde, umreye gönderilen binlerce insan, karantinaya filan alınmadan Anadolu’ya salındı. El öptürdüler, gezdiler, tozdular, misafir kabul ettiler. Dolayısıyla virüs iyice yayıldı” diye konuştu.

 

 
CHP İzmir 'BizVarız' dedi...
 
Başkan Selvitopu'nun acı günü... Genç yaşta kalbine yenik düştü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa canpolat 12 Nisan 2020 Pazar 00:11

Size tamamen katılıyorum başarılar dilerim

Yorumu oyla      0      0  
Ömer Özkanat 11 Nisan 2020 Cumartesi 03:35

Sağlık Bakanlığı''nın bunu dikkate alması gerektiğini düşünüyorum.Virüs ün Aralık''ta girdiği doğrudur!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 ilde sokağa çıkma yasağı gelebilir
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, vakaların en ...
Ek ödeme alamayan sağlıkçılara ikramiye teklifi
CHP, kamu hastanelerinde İş Kanunu kapsamında çalışan ancak ek ödeme alamayan ...
20 eczanede korona çıktı!
İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, kentte 20 civarında ...
 
Urla Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
İçişleri Bakanlığı'nın salgın nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak ...
Maskede hijyenik paket kurnazlığı
Türkiye'de maske satışının yasaklanmasının ardından merdiven altı ürünleri ...
Sebze ve meyveli sabunla yıkayanlar dikkat
İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan ...
 
16 yaşındaki hırsız telefonu böyle çaldı!
İzmir'in Konak ilçesinde, telefon tamiri yapan dükkana müşteri gibi gelen ...
Ordu'da gece yarısı korkutan deprem!
Ordu’nun Korgan ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem ...
Valilikten asılsız sosyal yardım uyarısı!
İzmir Valiliği, son günlerde sosyal platformlar üzerinden valilik ve kaymakamlıklarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri