folkart, orion,

Cinsiyet öğrenme partisi hazırlığı ölümle bitti

ABD'de 28 yaşındaki baba adayı Christopher Pekny, bebeğinin cinsiyet öğrenme partisi için hazırladığı düzeneğin patlamasıyla hayatını kaybetti.

  • | Son Kale İzmir

New York'un Liberty kasabasında yaşayan Pekny, pazar günü bebeğinin cinsiyet öğrenme partisi için düzenek hazırlarken cihaz patladı. 
Penky hayatını kaybederken, 27 yaşındaki kardeşinin de yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. 
Polisin olayı soruşturduğu belirtildi. 
ABD'de 2000'li yıllardan itibaren yükselişe geçen cinsiyet öğrenme partilerinde anne-baba adayları bebeklerinin cinsiyetini duyurarak kutlama yapıyor. Ancak, erkeğe doğum öncesi etkinliklere dahil olmak için adım attırması bakımından övülen, bebeğe doğmadan cinsiyet kalıbı dayatması bakımından yerilen bu etkinliklerde sık sık ölümcül kazalar meydana geliyor. Partilerde pembe ve mavi renklerde havai fişekler ya da renkli sis bombaları kullanılıyor.
Ay başında Michangan’da cinsiyet partisine katılan davetletlilerden biri top benzeri cihazdan fırlayan şarapnel parçası nedeniyle hayatını kaybetmişti.
Geçen yıl eylül ayında Kaliforniya'da çıkan orman yangınından da yine bu tür partilerde kullanılan yanıcı/patlayıcı malzemeler sorumlu tutulmuştu.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz