ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2703
    Dolar
  • Euro
    34,9774
    Euro
  • Altın
    2.446,070
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
Eşini başka bir erkekle yakaladı, boru anahtarıyla dehşet saçtı!
Eşini başka bir erkekle yakaladı, boru anahtarıyla dehşet saçtı!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
21 Aralık 2020 Pazartesi - 15:06

Coşkun Sabah hakkında suç duyurusu

Şarkıcı Coşkun Sabah hakkında bir gazeteye verdiği röportajda sarf ettiği sözler nedeniyle CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Sabah için "Kasıtlı olarak halkın bir kesimini hedef göstermiş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir" ifadeleri kullanılırken, hakkında dava açılması istendi.

Coşkun Sabah hakkında suç duyurusu

SONKALEİZMİR- Kızı Roza Sabah'ın bikinili fotoğrafları gündeme oturan şarkıcı Coşkun Sabah, 19 Aralık'ta Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda, "Bikini giydi diye kızınızla bir ay küs kalmışsınız" sorusu üzerine, "O olayın evveliyatı var. Benim kızım da babası gibi saftiriğin teki. Instagram'ına koymuş bikinili fotoğraflarını.Haber siteleri de girmişler sayfasına tüm fotoğrafları yayınlamışlar. Fotoğraflar elden ele dolaştı. Bu hoş bir şey mi? Burası Türkiye! Türkiye nüfusunun yüzde kaçı türbanlı biliyor musunuz? Kimse kimseyi yargılamasın. Gelenek, göreneklerim var benim. Ben bir kez Diyarbakırlıyım. Batılılara da saygı duyuyorum. İzmirli, Aydınlı, Manisalı bunun üstünde düşünmeyebilir ama bir Urfalı, Diyarbakırlı, Antepli bunun üstüne düşer. İnsanlar gelenek görenekleriyle yaşarlar. Olur mu öyle şey? Bize ters bu. Siz normal buluyor musunuz bunu?" açıklamasını yapmıştı.

İZMİR'DEN SUÇ DUYURUSU
Coşkun Sabah'ın İzmirli, Aydınlı ve Manisalılar ile ilgili tepki çeken sözlerinin ardından CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Coşkun Sabah'ın röportajda sarf ettiği sözlerle "halkı birbirine kırdıracak derecede büyük bir provakasyona bilerek ve isteyerek imza atttığı" ve Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlediği belirtilen şikayet dilekçesinde, şöyle denildi:

TOPLUMA KİN VE NİFAK...
"Şüpheli, söz konusu beyanları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ırkçılık hatta bölücülüğe varan bir ayrım yaparak, kendisinin gelenek ve göreneklerini olduğunu beyan ettikten sonra İzmir, Aydın, Manisa illerimizin ismini özellikle belirtip, bu illerde yaşayan vatandaşları açık açık ‘namuslu’ olmamakla itham etmiştir.
Şüphelinin bu eylemi çok açık şekilde ülkenin huzur ve sükûnu ile kamu barışını bozmayı hedef alan topluma kin ve nifak sokmayı amaçlayan söylemlerdir. Şüpheli manipülatif bir dil kullanarak, soyut saygısızlığın ötesinde kin ve nefret duyguları ile düşmanca sözler sarfederek kasıtlı olarak halkın bir kesimini hedef göstermiş, halkı kin ve düşmanlığıa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir."

TÜM KADINLARI HEDEF ALDI!
Sabah'ı açıklamaları ile sadece İzmir, Aydın ve Manisalılar'ı değil tüm kadınları da hedef aldığı vurgulanan dilekçede, "Bilindiği üzere; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunun maddi unsuru, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak veya halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılamaktır. Şüphelinin bu sözleri o denli tehlikelidir ki; bu ifadelerde yer alan tahrik unsuru halkın bir kesimine karşı düşmanca tavırlar gösterilmesini sağlamaya veya bu tür ta­vırları pekiştirmeye de son derece elverişlidir. Şüphelinin söz konusu röportajı sırasında kullandığı kamu barışını zedeleyen bu  pervasız dil ve suç teşkil eden ifadeleri kamu vicdanını yaralamış ve kamuoyunda da  büyük tepki görmüştür. Kaldı ki, tüm bu suçlar; sadece İzmir, Manisa, Aydın halkına karşı değil; tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve özellikle kadınlara karşı işlenmiştir" denildi.

Yurt Gazetesi Yazarı İsmet Orhan'ın, Coşkun Sabah'a yanıt niteliğindeki, "Karını aldatırken doğduğun yer Diyarbakır aklına gelmiyor da kızların hovardalık yaparken mi aklına geliyor" ifadelerine de suç duyurusu dilekçesinde yer verildi. Coşkun Sabah hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

 
Korona aşısında domuz ürünü... Helal aşı tartışması!
 
Foça'da 'kaldırım taşı' polemiği sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korona aşısında domuz ürünü... Helal aşı tartışması!
Koronavirüs salgınına karşı birçok ülkede aşı süreci devam ederken yeni ...
Çocuk sahibi olmayan bakanlık personeline çocuk yardımı yapılmış
Sayıştay raporunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda çocuk yardımı şartlarını ...
Poliste OHH akımı yayılıyor!
Muş'ta düzenlenen bir operasyon sonrası uyuşturucu paketleri ile "ohh" ...
 
Pandemi gençleri için ‘dijital değişim’ hareketi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), pandemiyle birlikte yüzde 52 büyüyen ...
Gaziantep'teki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükseldi
Gaziantep'te Sani Konukoğlu Hastanesi'nin covid-19 yoğun bakım ünitesinde ...
Mutasyona uğramış korona paniği.. Aşı etkili mi?
Koronavirüs salgını bir yılı aşkın bir süredir devam ederken son 24 saat ...
 
TTB açıkladı: Bir günde 8 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi
Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir günde 8 sağlık emekçisinin koronavirüs ...
Ölümlerdeki artış devam ediyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin 20 Aralık 2020 koronavirüs tablosunu açıkladı
Başkan Soyer'den aşı açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşı konusunda, "Sıram geldiğinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri