ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2422
    Dolar
  • Euro
    34,7944
    Euro
  • Altın
    2.436,670
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
4 Eylül 2019 Çarşamba - 21:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim faize alerjim var

Faizlerin düşmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim faize alerjim var, yüksek faize karşıyım. Faizdeki düşüşle beraber enflasyonun düşüşü, biliyorsunuz son olarak 15,1'e kadar düştü" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim faize alerjim var

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Tayyip Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Orta Anadolu Ekonomi Forumu’nda katılımcılara hitap etti.

“İkinci Dünya Savaşı’nın yol açtığı ağır yaptırımlar hem de yetersiz alt yapı sebebiyle neredeyse Türkiye ile kalkınma hamlesine başlayan ülkelerin zamanla Türkiye’yi geçmesine seyirci kalındığını” söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok çok önünde olmamıza rağmen Güney Kore, bizi maalesef solladı geçti. Fersah fersah önümüzde. İç düşmanlar adeta Türkiye’nin sıçramasına, Türkiye’nin gelişmesine engel oluyorlardı” dedi.

‘DÜN ELİNİ AÇAN BİR ORDUYA SAHİPTİK’

İhracatın 36 milyar dolardan 170 milyar dolara çıktığını dile getiren Erdoğan, “Savunma sanayinde Türkiye, bugün yerli ve milli olarak ihtiyacının yüzde 70’ini karşılar hale geldi. Bunu karşılarken ihracatımız, savunma sanayinde 2,5 milyar dolara yükselmiş vaziyette. Yani dün elini açan bir orduya sahiptik, şimdi kendimiz üretiyoruz, şimdi göğsümüzü gere gere adımları atıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin alternatifleri çoğalttığını belirten Erdoğan, “Bugüne kadar Amerika ile masada otururken şimdi Rusya ile oturuyoruz, belki yarın Çin ile de otururuz. Derdimiz alternatifleri çoğaltmak, alternatifleri çoğaltacağız ki birbirimize yetelim. Bir de sadece pazar değil, ortak üretime girmek suretiyle bizim bu ülkelerle adım atmamız şart” ifadelerini kullandı.

‘BİRİLERİNİN ELİNDE NÜKLEER FÜZE OLACAK AMA BENDE OLMAYACAK’

İtalyanlarla Atak helikopterlerini Türkiye’de ürettiklerini hatırlatan Erdoğan, Çekya’nın eski bir başbakanının “Ben barıştan yanayım” diyerek ülkesindeki benzer yatırımlara engel olduğunu söyledi.

Çekya Başbakanı Andrej Babis’in kendisiyle yaptığı görüşmede, “Bu ne biçim anlayış, adam elinde bombayla saldıracak, sen de diyeceksin ki ‘ben barıştan yanayım’, bütün savunma sanayini kapatacaksın” dediğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi her şey iyi güzel de birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var, bir tane iki tane değil… Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum. Şu anda dünyada gelişmiş ülkeler içinde neredeyse nükleer başlıklı füzesi olmayan ülke yok, hepsinde var. Hatta isim vermeyeceğim, bir tanesi şu anda cumhurbaşkanı değil, ziyarete gittiğimde bana, ‘Bize böyle böyle diyorlar benim elimde şu anda 7 bin 500 kadar nükleer başlıklı var ama Rusya’nın Amerika’nın elinde 12 bin 500, 15 bin nükleer başlıklı füze var, ben de yapacağım’ dedi. Hale bakın, onlar nerede, neyin yarışını yapıyor, bize de ‘sakın ha sen yapma’ diyorlar.”

‘POLİTİKA FAİZİ DAHA DA DÜŞECEK’

AK Parti dönemindeki ekonomi hamlesinin zirve noktasının 2013-2014 yılları olduğunu söyleyen Erdoğan, “Benim faize alerjim var, yüksek faize karşıyım. Bunda iyi bir noktaya gelmiştik. Çünkü yüzde 63’te almıştık faizi ve 4,2’ye kadar düştük. O zaman enflasyon da 7,6’ydı. Maalesef bu Gezi olayları vesaireyle beraber dışarıdan çok ciddi bir çelme takıldı ve sıkıntı yaşadık” dedi.

Faizlerin düşmeye başladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizdeki düşüşle beraber enflasyonun düşüşü, biliyorsunuz son olarak 15,1’e kadar düştü. Şimdi politika faizi daha da düşecek. Buna inanıyorum. Çünkü yeni Merkez Bankası yönetimi bu konuda anlayışı ortaya koydu” şeklinde konuştu.

Etiketler:
 
İzmir'de balık ölümleri
 
Gri listede aranan terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan AOÇ çağrısı
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Aytun Çıray, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya 'pejmürde' yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ...
Tehditlere pabuç bırakmayız!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den, İçişleri Bakanı Soylu'nun, "İşini ...
 
Soylu'dan İmamoğlu'na: Pejmürde ederiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem ...
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Partili ...
Davutoğlu ve ekibi için kılıçları çektiler
AK Parti MYK'da Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah ...
 
Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi gündemde
Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin ...
CHP'li Sertel'den Pakdemirli'ye jet yanıt.. Lanetlediğimizi görmüyorsa yangını da görmüyordur
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Yangını üstlenen PKK’yı da ...
"Diyanet İşleri Başkanı Atatürk düşmanı olmaz"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Diyanet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri