ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafik cezalarında patlama...
Trafik cezalarında patlama...
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
İliç'te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Ekmeğe zam geliyor!
Ekmeğe zam geliyor!
22 Ağustos 2020 Cumartesi - 13:10

DEMİREZEN'İN HALKLA İMTİHANI

Göreve gelir gelmez makam kapısını söktüren ve randevusuz, özel kalemsiz herkesle görüşen Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, aşırı yoğun günler geçirse de halinden memnun olduğunu söyledi. Belediyeden kimi zaman gece 12'de çıktığını anlatan Başkan Demirezen, "Buradayken dışarı çıkamıyorum, dışarıdan içeri giremiyorum. Sağ olsunlar hemşehrilerimizin yoğun ilgisi var. Biz yorulalım önemli değil. Yeter ki Bayındır hak ettiği yerde olsun" dedi.

DEMİREZEN İN HALKLA İMTİHANI

SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)- İzmir'in Bayındır İlçesi'nde, geçen yerel seçimlerde rakibi olan CHP'li başkan Ufuk Sesli'ye ciddi bir fark atarak ipi göğüsleyen ve belediye başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Uğur Demirezen, 16 ayın ardından dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. SONKALEİZMİR'e samimi açıklamalarda bulunan Başkan Demirezen, "Bayındır'ın 41 bin nüfus var. 50 milyon TL de borcu var. Ama biz hiç bir zaman ağlayan taraf olmadık. Bunu mazeret olarak da kullanmadık. Hatırlarsınız, birçok kişi belediye binasına boy boy afişler giydirdi. Şu kadar şu kadar borçla devraldık belediyeyi diye yayınlar yaptı. Biz bunlara tevessül etmedik. Hatta ilk geldiğim gün 300 bin TL'lik borç yüzünden belediyenin elektriğini kesmeye kalktılar. Ama biz hiç ağlamadık" dedi.

(Fotoğrafta: Başkan Uğur Demirezen)

YOL YAPTIM DEME, YAPACAKSIN ZATEN KARDEŞİM!

Görevi devraldıktan sonra, Suriye İdlib meselesi ve peşinden pandemi sürecinin genel olarak ülkeyi ekonomik anlamda zora soktuğunu dile getiren Demirezen, ancak şuan Bayındır Belediyesi'nin durumu idare ettiğini söyledi. Demirezen, belediye başkanlığı görevine ilişkin de çarpıcı bir çıkış yaptı. "Belediye başkanı sadece yol, park yapmayacak. Şu yolu yaptım, şu parkı yaptım demeyeceksin. Yapacaksız zaten kardeşim. Bizim başka şeyler yapmamız lazım. İnsanların hayatına dokunmamız lazım" diyen Demirezen, sözlerine şöyle açıklık getirdi:

TAŞ DA GELSE, MERMİ DE GELSE, TANK DA GELSE...

"Mesela, Bayındır'da 110 bin büyükbaş hayvan var. İlçe nüfusu 41 bin. Yani kişi başına 3 hayvan verebiliriz. Al kardeşim sana bir sermaye diyebiliriz. 4.-5 milyon zeytin ağacı var. Günlük 560 ton süt kapasitesi var. İrili ufaklı 1000'e yakın seradan bahsediliyor. Bunlar 3- 4 kişi olsa, 3 bin- 4 bin işletmeci var. Un var, şeker var. Sadece bunları harmanlayıp helva yapmamız gerekiyor. Planlama ve koordinasyonu sağlamamız gerekiyor. Belediyenin bunları yapması lazım. Biz Bayındır'ı marka şehir yapmaya geldik. Velhasıl, barajımızdan üniversitemizden istihdamından hastanesinden parkından organize sanayisine kadar 52 proje açıkladık. Doğma büyüme buralıyım. 59 mahallemin ne sıkıntısı olduğunun farkındayım. Şunu çok iyi biliyorum; bu makamda oturan her şeye açık olacak. Taş da gelse gül de gelse mermi de gelse lav da gelse tank da gelse herşeye açık olmak zorundasınız. Bahane üretme şansımız yok. Farklı bir yere getireceğiz Bayındır'ı.. Mecburuz."

(Başkan Demirezen, SONKALEİZMİR ekibini makamında konuk etti)

DIŞARI ÇIKAMIYORUM, İÇERİ GİREMİYORUM

Başkan Uğur Demirezen, 1 milyon 500 bin metrekare alan üzerine kurulacak Organize Çiçek Sanayi projesinin Bayındır'ın kaderini değiştireceğini belirtirken, "Sayın Cumhurbaşkanımız (Türkiye'nin Hollandası) diye anlattı bu projeyi. İçinde Ar-Ge'sinden fuar merkezine kadar 1500 kişinin istihdam edileceği bir ortam yaratılıyor" dedi.
Göreve gelir gelmez makam odasındaki kapıyı söktüren, randevu ve özel kalemi araya koymadan herkesle görüşen Demirezen, halkla yoğun teması yüzünden içine düştüğü durumu ise esprili bir dille anlattı. Kimi zaman gece 12'de belediyeden çıkabildiğini söyleyen Başkan Demirezen, "Buradayken dışarı çıkamıyorum, dışarıdan içeri giremiyorum. Sağolsunlar hemşehrilerimizin yoğun ilgisi var. Biz yorulalım önemli değil. Yeter ki Bayındır hakettiği yerde olsun" diye konuştu.



BENİM OĞLANIN SÜNNET DÜĞÜNÜNE NİYE GELMEDİN?

Demirezen'in bu cümleleri kurduğu sırada makama giren Bayındırlı bir kadın önce selam verdi. Ardından "Benim oğlanın sünnet düğününe niye gelmedin" diye Demirezen'e sitem etti. Programın yoğunluğunu gerekçe gösteren Başkan Uğur Demirezen de köylü kadına "Telafi edeceğim" diyerek söz verdi, gönlünü aldı. Sadece SONKALEİZMİR'in 1 saatlik röportajı sırasında onlarca yurttaş Demirezen'in makamına girip sorununu iletti, çayını içtikten sonra ayrıldı. Belediye yetkilileri, gün içinde yüzlerce yurttaşın bu şekilde makama girip başkanla görüştüğünü anlattı.

 
"Üretici zarar ediyor, hükümet üç maymunu oynuyor"
 
İş insanının lüks villasında sır ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Bağarası'na 'Kadınca Kadarınca' pazarı!
Bir yıl önce ilk ‘Kadınca Kararınca’ Yerel Ürünler Pazarını açan Foça ...
Bornova’da denetimler sürüyor
Koronavirüs salgını vaka sayısındaki yükselmenin ardından ülke genelinde ...
Meles Çayı ve çevresi İzmir'in ekolojik omurgası olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meles Çayı ve yakın çevresi için açtığı ...
 
Balçova'da örnek sözleşme... Kadınlar Günü'nde ikramiye!
Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu ...
Yangın tankerleri orman köylülerine dağıtılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük yangının birinci yılında Karabağlar ...
Ata'nın emaneti 'Beyaz Vagon' için Gümrükçü de devrede
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 13 yıldır bulunduğu Alsancak Gar ...
 
Başkan Soyer'den Gaziemir mesajı... Tüm kalbimizle beraberiz
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Selvitopu'dan Kavacık denetimi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Köyü’nde yürütülen ...
Karşıyakalı gençlerden TOKİ satışına tepki... FLAMİNGOLAR İÇİN GEDİZ'İ KORU
Mavişehir'de halkın kullanımı için ayrılmış rekreasyon alanının TOKİ tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri