ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5503
    Dolar
  • Euro
    34,9359
    Euro
  • Altın
    2.446,840
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
3 Nisan 2020 Cuma - 18:12

DEÜ'DEN PERSONELE ŞOK MESAJ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salgında görevli sağlık çalışanları için yurt kiralama jestini "ihtiyacımız yok" diye geri çeviren Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ), tüm hastane personeline "konaklama talepleri kapasitemizin üzerinde" diye mesaj yolladığı ortaya çıktı. DEÜ Hastanesi Başhekimliği'nce gönderilen SMS'de, Otel Dokuz Eylül'e kapasitenin üzerinde başvuru olduğu, bu yüzden sadece Pandemi, Acil Servis ve Anestezi'de çalışanların konaklama talebinin dikkate alınacağı bildirildi.

DEÜ DEN PERSONELE ŞOK MESAJ!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'de büyük polemiğe neden olan, DEÜ Hastanesi personelinin konaklama sorunu ile ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. DEÜ Rektörlüğü, dün, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgınında etkin görev alan hastane personeli için yurt kiralama jestini "ihtiyacımız yok, öz kaynaklarımız yeterli" diye geri çevirmişti. Ancak, bu açıklamadan, henüz 2 gün önce, yani salı günü, DEÜ Hastanesi Başhekimliği'nce tüm personele, "konaklama talepleri kapasitemizin üzerinde" diye mesaj yollandığı belirlendi. DEÜ Hastanesi Başhekimliği'nden personele gönderilen SMS'de üniversite bünyesindeki Otel Dokuz Eylül'e kapasitenin üzerinde başvuru olduğu, bu yüzden sadece Pandemi Servisleri, Acil Servis ve Anestezi'de çalışanların konaklama talebinin dikkate alınacağı bildirildi.

Tüm hastane personeline yollanan mesajda şu ifadeler yer aldı: "Hastanemiz personeli tarafından Otel Dokuz Eylül'e yapılan konaklama taleplerinin kapasitenin üzerinde olması nedeniyle sadece Pandemi Servisleri (Pandemi Poliklinik ve Y.B. dahil), Acil Servis, Anestezi Y.B.' da çalışan ve konaklama talebi olan tüm çalışanların başvuruları kabul edilebilmiş olup, bugün itibariyle isim listeleri otel gorevlilerine teslim edilmistir. Takip eden günlerde ilgili kritere sahip personelin başvuruları otel kapasitesine göre Otel Dokuz Eylul tarafından alınacak, ayrıca ilerleyen günlerde yeni oluşturulabilecek konaklama alanları da olabilecektir."

DEÜ Hastanesi Başhekimliği'nden personele geçilen bu mesaj şaşırttı. Hastanedeki sağlık çalışanlarının konaklama yerine ihtiyaçlarının olup olmadığı akıllarda soru işareti bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gece gündüz demeden hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamıştı. İzmir’in merkezinde yer alan otelde öncelik Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verilirken Balçova’da kiralanan yurtta ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının kalabileceği duyurulmuştu. Ancak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yaparak bu yurt jestini geri çevirmişti.

DEÜ, şu açıklamayı yapmıştı:

DEÜ'den gelen bu açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tepkisini çekmişti. Bugün, CHP İl Başkanı ve milletvekillerinin katıldığı sanal basın toplantısında konuşan Başkan Soyer, "Çok üzücü… Böyle talepte bulunmadık sizden diye cevap verilmesi gerçekten çok üzücü. Bu nasıl bir kibirdir anlamış değilim. İhtiyacınız olmayabilir ama nezaketen teşekkür edebilirsiniz. Sizin için bir şey yapan büyükşehir belediyesi var. Çok üzüldüğümü söylemek istiyorum” açıklamasını yapmıştı.

 
Türkiye'de koronavirüsten ölümün en acı fotoğrafı
 
Kabus gemisi İzmir'den gitmiş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de bir ilk... Skype üzerinden ortak açıklama... 'Kontrollü karantina' çağrısı
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
İzmir Tabip Odası: İlk kez bir iş yeri hekimizi kaybettik
İzmir Tabip Odası, "İzmir’de aktif olarak bir şirkette iş yeri hekimliği ...
Karantina günlerinde evde yoga!
Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmayan vatandaşlar, hem fiziksel, ...
 
İBB çalışanı Koronavirüs'ten yaşamını yitirdi!
İGDAŞ çalışanı Bengül Demirel Koronavirüs nedneiyle hayatını kaybetti.
İşte fahiş fiyat uygulayan firmalar!
Ticaret Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde ...
Korkunç rakam! Vaka sayısı 1 milyonu geçti!
Dünyanın ortak ve görünmez düşmanı haline gelen koronavirüs (Covid-19) ...
 
PTT'ler hakkında flaş karar!
İçişleri Bakanlığı, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında ...
Atilla Kaya'dan ağır ifadeler! PKK ve FETÖ göndermesi yaptı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in yardım paralarına ...
AK Parti'den Soyer'e yanıt: Her sabah sahilde koştuğunuzu biliyoruz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri