ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3933
    Dolar
  • Euro
    34,7897
    Euro
  • Altın
    2.439,650
    Altın
  • Bist-100
    10.006,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
13 Ekim 2023 Cuma - 17:29

Deniz Yücel'den Özgür Özel'e destek!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, partide değişimin şart olduğunu belirterek kurultayda Özgür Özel'i destekleyeceğini duyurdu. 

Deniz Yücel den Özgür Özel e destek!

CHP'de tüm gözler 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultaya çevrilmişken, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den flaş bir açıklama geldi. 6'lı masa liderlerini eleştiren ve yenilginin ardından partide değişimin olması gerektiğini belirten Yücel, Özgür Özel'i destekleyeceğini duyurdu. 

Yücel'in açıklaması şu şekilde;

''Uzun ve zorlu bir hazırlık sürecini müteakip Millet İttifakı olarak katıldığımız, 14 ve 28 Mayıs 2023 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, başta Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimiz, Millet İttifakı’nın paydaşları ve Millet İttifakı’na dâhil olmamakla birlikte iktidarın baskı, buhran ve zulüm siyasetine karşı olan yapılar büyük bir özveriyle çalışmış olsa da demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe ve adalete susamış milyonların başarı beklentisini ne yazık ki karşılayamadık.  

SORUMLULUK EŞİTTİR

Bir kısım İttifak ortaklarımız hak ettiklerinden çok daha fazla paye aldıkları halde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine taahhüt ettikleri katkıyı koymamış olmaları yetmezmiş gibi, seçimlerin hemen ardından Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve partimizi suçlama nezaketsizliğinde bulunmuşlardır. Özbaşlarına seçime gireceğini söyleyenler, halasını CHP’ye oy vermeye ikna edemeyenler, “CHP kendi başına seçim kazanamaz” diyenler önce kendi özeleştirilerini yapmak yerine partimizi ve genel başkanımızı tartıştırmayı bir kamuflaj, bir kalkan olarak kullanmaktadırlar. Altılı masada eşit söz ve oy hakkına sahip olan liderlerin seçimin kaybında da eşit sorumluluğu bulunduğu unutulmamalıdır.       

Bununla birlikte, yüksek bir umuda sevk edilen geniş halk yığınlarının seçim sonuçlarından dolayı sukutuhayale uğramış olması, halkımızın talepleri, Cumhuriyet Halk Partisinin yenilenmesi, değişmesi, yeni bir devinim kazanması zarureti ve büyük emekler verilerek, yüksek bir motivasyonla girilen seçimde istenen ve beklenen başarının sağlanamamasının sebepleri, partimizin yetkili kurullarında yeterince mükâleme ve müzakere edilmemiş, ettirilmemiştir. Öte yandan, Türkiye ve dünya siyasi gündeminin bu denli çalkantılı olduğu bir dönemde, partimizin il kongreleri üzerinden yapılan tartışmalar dahi, asıl konuşulması gereken hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacı sorunu, dış politika gibi hayati gündemleri gölgede bırakmaktadır. 

DEĞİŞİM VE YENİLENME GEREKLİYOR!

Yüz yıllık örgüt tecrübemizin sahip olduğu tüm birikimlerin, yaklaşan yerel seçimlerde olumsuz bir sonuç alınması durumunda, bir beka meselesiyle karşı karşıya kalmaması için halktan ve sokaktan edindiğim izlenimleri, kendi gözlem ve fikirlerimi uzunca bir mütalaa sürecinden geçirdikten sonra partimizde, evvela yönetimsel, ardından da fikri ve örgütsel anlamda bir değişim ve yenilenme gerektiği kanaatine vardım. 

Milletvekili seçilmeden önce, 5 sene kesintisiz icra ettiğim İzmir İl Başkanlığı görevimde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir devlet adamı olma konusunda çok şey öğrendim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı şahsi sevgim ve saygım ömrümün sonuna kadar sürecek olsa da, siyaset müessesesinde aldığım görevlerde her zaman partimin yüksek yararını gözettim. 2018 seçimlerinin hemen ardından parti içerisinde başlatılan olağanüstü kurultayın toplanmasına yönelik imza sürecindeki tavrım ve tutumum da, bugün değişimin gerekliliğini savunuyor olmam da partimizin âli menfaatleri gereğidir. 

PARTİMİZİN YÜKSEK YARARINA

Yukarıda belirttiğim hususlar ve diğer etki ve etmenleri bir bütün olarak irdeledikten sonra, 4 - 5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayımızda halkımızın, oydaşlarımızın ve örgütümüzün değişim beklentisini ve temennisini karşılamak amacıyla; liyakatli, adaletli, şeffaf, denetim mekanizmalarının kurulduğu ve işletildiği bir yönetim anlayışı sergileyeceğine inandığım; çalışkanlığıyla, enerjisiyle, motivasyonuyla ve tertemiz geçmişiyle öne çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan, TBMM Grup Başkanımız, Manisa Milletvekilimiz Sayın Özgür Özel’i desteklemenin partimizin yüksek yararına uygun olduğu düşüncesiyle kendisini destekleme kararı aldım. Partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını dilerim. ''

 
Yüksekliği hesaplayamadı... TOGG'ları pert etti!
 
İzmir Büyükşehir'den ''Soruşturma izni'' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksekliği hesaplayamadı... TOGG'ları pert etti!
İstanbul'da TOGG marka araç yüklü TIR üst geçide takılınca 3 araçta hasar oluştu.
100. Yaşında İzmir Kadınlar Kongresi kitabı yayımlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen Şubat ayında düzenlenen İkinci ...
Bakanlıktan İzmir'de bir GES onayı daha!
D-Solar adlı şirket Aliağa'daki tarım arazisine daha GES kurmak için bakanlığa ...
 
Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye-Afrika ...
İzmir'de Filistin'e destek eylemi!
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için ...
Başkan Sandal'dan MHP'li Osmanağaoğlu'na videolu yanıt: İki gündür tık yok!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, MHP İzmir Milletvekili Tamer ...
 
İzmir'de depoya makaron baskını!
İzmir'de bir depoya yapılan baskında 2 milyon 345 bin adet içi doldurulmuş ...
Turkcell Genel Müdürlüğü’ne atama!
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürlüğüne Cumhurbaşkanlığı Dijital ...
Yüksel Taşkın'dan Efes Selçuk övgüsü!
Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde, “Herkes Farklı Herkes Eşit” sloganı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri