ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5520
    Dolar
  • Euro
    34,8913
    Euro
  • Altın
    2.429,190
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/36°
    ADANA
  • ANKARA
    14/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
14 Kasım 2020 Cumartesi - 10:13

Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri mesaide

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi ve Deprem Zararlarının En Aza İndirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç ile CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, mesaiye başladı. 

Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri mesaide

BASIN BÜLTENİ

 

Deprem Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri,mesailerine çok hızlı başladı

 

  • CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması” isimli Deprem Çalıştayı’na katıldı
  • Manavkuyu ve Mansuroğlu mahalle muhtarlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, mahalle sakinlerinin ihtiyaçları konusunda bilgi alıp yetkililere iletti
  • Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı’nın temelinde incelemelerde bulundu, apartmanın yanındaki kafenin işletmecilerine de teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

 

 

Deprem Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri,115 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1035 vatandaşımızın yaralandığı, 376 binanın ise ağır hasar gördüğü ya da yıkıldığı depremi yaşayan İzmir’de geçtiğimiz iki gün boyunca yoğun mesai yürüttü.

Uluslararası düzeyde yetkin bilim insanlarının konuşma ve sunum yaptığı, İzmir depreminin bilimsel yöntemlerle analiz edildiği “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması” adı altında 12 Kasım Perşembe günü düzenlenen Deprem Çalıştayı’na katılan CHP’li Üyeler, çalıştayda; İzmir depreminin bilimsel yöntemlerle analiz edildiğini, alınacak tedbirler ve deprem sonrası yapılması gereken konuların konuşulduğunu aktardı. CHP Milletvekilleri, “depremin yıkıcı etkisini en aza indirerek can ve mal kaybını önlemenin” ancak kararlı politikalarla mümkün olabileceğini, bunun da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu vurguladı.

Çok verimli sonuçların elde edildiği çalıştayda; sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, üniversitelerden temsilciler ve uzmanlar hazır bulundu.Çalıştaya, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun diğer CHP’li Üyesi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de katıldı.

Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, 13 Kasım Cuma günü ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte depremin etkileri, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Dayanışmamız büyüdükçe bütün yaralarımız mutlaka sarılacaktır”

Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın yanında bulunan, arama kurtarma ekipleri ile deprem mağduru ailelereücret talep etmeden hizmet veren kafenin işletmecilerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Bu kafenin depremde büyük bir dayanışma örneği sergilediğine ve bunun da herkese örnek olması gerektiğine işaret eden Milletvekilleri, “Bu dayanışmamız büyüdükçe bütün yaralarımız mutlaka sarılacaktır.” dedi.

Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanan Rıza Bey Apartmanı’nın temelinde incelemelerde bulundu ve kurtarma ekiplerinin “Acaba bir can daha kurtarabilir miyiz” diyerek canhıraş bir şekilde görev yaptıkları ve kendilerinin de o anlara tanıklık ettiği günleri anımsayarak duygulandı

Mahalle muhtarlıkları ziyaret edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve CHP İzmir İl yöneticileri ile birlikte deprem bölgesinde bulunan bir basın kuruluşunu ziyaret ederek geçmiş olsun dilekleri ileten CHP Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, Manavkuyu Mahalle Muhtarı Fatma Ceylan’ı da ziyaret etti. Ziyarette hasarlı binalarla, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekilleri, görüşülen mahalle sakinlerinin hasarlı binalarını boşaltmayla ilgili yaşadıkları sorunları ele aldı ve bu konuyu çözüme kavuşturmak için ilgili kurumlarla görüşmeler yaptı.

CHP Milletvekilleri; Ali Öztunç, Vecdi Gündoğdu ve CHP İzmir İl yöneticileriyle birlikte Mansuroğlu Mahalle Muhtarı Yasemen Yavuzcezzar’ı da ziyaret ederek bu mahalledeki sorunlar ve hasarlı binalarla ilgili bilgi aldı;deprem mağduru vatandaşlarla görüştü.

Depremden etkilenen bir diğer ilçe olan Karşıyaka’da Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ve ilçe örgütünü ziyaret eden CHP Milletvekilleri, ilçe örgütünden hasarlı binalar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte Karşıyaka Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Cemil Tugay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan hasarlı binalar ve deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alındı.

 
Türkiye'de 70'e yakın göl kurudu!
 
Başkan Soyer'den depremzedeler için kritik çağrı! KIŞ BASTIRMADAN...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih bölümü için ilahiyat mezunu şartı koştular!
Konya Karatay Üniversitesi’nde kişiye özel bir ilan yayınlandı. Tarih ...
Erdoğan: Büyük devlet, zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir
Tekirdağ Şehir Hastanesi açılışında konuşan Erdoğan, "Büyük devlet, zor ...
Erdoğan'a hakaretten 63 bin kişiye dava açıldı!
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Erdoğan’ın göreve başladığı ...
 
CHP'li Sındır: Milli Savunma politikalarını siyasetten uzak tutun!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
CHP'li Öztunç'tan iktidara tepki..... GİRESUN'A VAR, İZMİR'E YOK!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir'de deprem sonrası yaşananlarla ...
Nihat Zeybekci'ye rant!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, ...
 
İYİ Parti'den Özdağ'ın iddialarına yanıt
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti’nin gizli anayasa ...
CHP'li Sındır: Elektriğe en fazla zam Türkiye’de!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
'Berat Albayrak, cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanıyor'
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, kulislerde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri