ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1243
    Dolar
  • Euro
    35,0749
    Euro
  • Altın
    2.470,650
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
MİT'ten nokta operasyon... Saldırı hazırlığındaki teröristler öldürüldü!
MİT'ten nokta operasyon... Saldırı hazırlığındaki teröristler öldürüldü!
Zehra'nın katilinin cezası belli oldu!
Zehra'nın katilinin cezası belli oldu!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
25 Haziran 2021 Cuma - 16:38

Depremzedelere kredi müjdesi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında 6,9 şiddetindeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar ile bir araya geldi. Görüşmede depremzedelere yönelik 5 yıl ödemesiz 30 yıl vadeli kredi imkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulduğu belirtildi. 

Depremzedelere kredi müjdesi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi açılış programına katılmak için İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu, 30 Ekim'de öeydana gelen 6,9 şiddetindeki depremden etkilenen depremzedeler ile bir araya geldi. 

Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, düşük faizli kredi imkanı sağlayacak düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulduğunu belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yurtdışından bulduğu uygun koşullu kredinin bir an önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması gerektiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “O sağlandığı takdirde inşaatların yapımına başlanabilecek. En büyük arzumuz her vatandaşımızın depreme dayanıklı konutlarda oturmasıdır. Belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Sizin adınıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile milletvekili arkadaşlarımız sık sık görüşüyorlar. 79 bin konutun yeniden yapılması gerekiyor. Biz ağır hasarlılardan başlayarak konutların yapılmasını ve insanların güvenli evlerde oturmasını istiyoruz. Erdoğan bu kararnameyi imzalarsa Tunç Başkan çok uygun koşullarda kredi alacak. O krediyi sizin için kullanacak. Hatta inşaatı yaparken siz bir müteahhitle karşı karşıya kalmayacaksınız. Muhatap doğrudan doğruya Büyükşehir Belediye başkanı olacak. İZBETON aracılığıyla bu inşatlar yapılacak. Müteahhit karı olmadığı için siz daha ucuz konutlara sahip olacaksınız” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN AKLI YÜREĞİ SİZİNLE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise depremden sonra her vefat eden aileden bir kişi istihdam etme kararı aldıklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Sonra Genel Başkanımız İzmir ziyaretinde evini işini kaybeden apartman görevlilerinin de işe alınmasını istedi. Onun da gereğini yaptık. Sayın Genel Başkanımız her daim burada olmayabilir ama akli yüreği sizinle. Sürekli sizinle ilgili talimat veriyor sorular soruyor. Dünya Bankası’yla 250 milyon dolarlık bir kredi ile ilgili 30 yıl vadeli 5 yıl ödemezsiz çok önemli yol aldık. 2 yılda yapılacak kredi müzakerelerini 4,5-5 ayda tamamladık. Bu rakamı da 330 milyon dolara çıkardık. 7 bin ila 10 bin konutu yapabilecek bir mali kaynağı yarattık. İki aydır Sayın Cumhurbaşkanımızın onayında bekliyor. Bir an önce bu kaynağın aktarılması lazım ki çalışmaya başlayalım.”


Söz konusu kredi ile ilgili detayları Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal duyurdu. Kredinin 5 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olacağını belirten Sandal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Bugün Genel Başkanımız,Genel Başkan Yardımcılarımız,Büyükşehir Belediye Başkanımız,İl Başkanımız, Milletvekillerimiz,İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek deprem mağduru vatandaşlarımızla bir araya geldik. İZDEDA Başkanı Sn.Haydar Özkan’ın öncülüğünde depremzedelerimizin sıkıntılarını dinledik.

Toplantıda  Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer; Çok düşük faizli, 5 yıl ödemesiz, 30 yıl vadeyle Dünya Bankası ile üzerinde anlaşılan kredinin  Cumhurbaşkanı'nın  onayında olduğunu duyurarak imza atılır atılmaz Belediye iştiraki olan İzbeton A.Ş aracılığıyla binaların yapımına başlanacağı bilgisini vatandaşlarımızla paylaştı. Önceliğimiz yurttaşlarımızın bir an önce yeni ve güvenli evlerine taşınmaları. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.''

 
Bitcoin hesabı yüzünden kaçırıldı!
 
Ünlü avukatın sır ölümü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitcoin hesabı yüzünden kaçırıldı!
Mersin'de bilgisayar mühendisi Ş.Ö.(28), Bitcoin hesabındaki para için ...
Annesini öldürüp buraya gömdü!
İZMİR'in Buca ilçesinde apartmanın bahçesinde toprağa gömülü çuval içerisinde ...
Çocukların projesine Kılıçdaroğlu'ndan onay!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Çiğli ilçesinde 8 milyon ...
 
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki burs kararı mahkemeden döndü!
Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden bazılarının ...
Osman Büyükşen olayında yeni gelişme!
Evlerinde katledilen anne ve babasının katilinin bulunması isteyen Dr. ...
İzmir'de dolandırıcılık operasyonu!
İzmir'de düzenlenen nitelikli dolandırıcılık ve yağma operasyonunda gözaltı ...
 
Bornova'ya yarı olimpik havuz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Bornova ilçesinde 15 milyon ...
Süleyman Soylu, SBK'nın uçağını kullandı mı?
İçişleri Bakanlığından, Bakan Süleyman Soylu'nun SBK Holding sahibinin ...
Datça'da bir deprem daha!
Muğla'nın Datça ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri