ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... 'Tuzla buz ettik'
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... "Tuzla buz ettik"
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
10 Ekim 2019 Perşembe - 14:53

Dervişoğlu'dan 'İstihdam' yorumu...

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, devletin birliği ve beraberliğinin önemi nedeniyle Barış Pınarı Harekatı'nın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dervişoğlu, İzmir'deki istihdam tartışmaları ile ilgili olarak, "Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri istihdam yaratmaktır" yorumunu yaptı

Dervişoğlu dan  İstihdam  yorumu...

İYİ Parti'li Dervişoğlu, İzmir’de partisinin il binasında gündemle ilgili konuştu. Dün ‘Barış Pınarı Hareketı’ adıyla başlatılan sınır ötesi operasyona dair değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, bugünün önemli bir gün olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya bulunduğu tehditleri bertaraf etmek ve sınır güvenliğini tesis etmek üzere sınır ötesi operasyon yapıldığını anımsattı. Harekatın hayırlı olmasını dileyen Dervişoğlu, "Bütün bu olup bitenlerin milli birlik beraberlik içinde gerçekleştirilmesini diliyorum. Siyasi partiler, tezkere TBMM’de görüşülürken dış politikada atılmış yanlış adımlardan kaynaklı sorunların eleştirilerini bir tarafa bırakmak suretiyle günü değerlendirmiş ve neticede Türkiye’nin menfaati için zorunlu olan bu adımın atılmasına katkı sağlamıştır. Düşünüldüğü ve planlandığı gibi devam ediyor. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin temini noktasında iktidarın üzerine düşen sorumluluğunu yerine getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

'MESELE MİLLİ BEKA OLUNCA TÜM SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİRİZ'

Ankara Beştepe’de güvenlik toplantısı yapıldığını aktaran Müsavat Dervişoğlu, toplantıya muhalefet partilerinden kimsenin çağrılmadığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Sarayda bir güvenlik toplantısı yapıldı. AK Parti’nin yöneticileri varken muhalefet partilerinin temsilcileri yoktu. Gönül isterdi ki milli beraberlik duygusunu güçlendirecek adımlar atılsın. Muhalefet partileri o toplantıda yoktu ama liderlere gerekli bilgiler iktidar sahibi tarafından iletilsin. Biz Türk Milleti’yiz. Böyle durumlarda granit bir kaya gibi oluruz. Mesele milli beka olunca, mesele güvenlik olunca üzerimize düşen tüm sorumluluğumuzu yerine getiririz. Devletimizin birliği ve beraberliği hepimiz için önemlidir. Başka Türkiye yok. Dost düşman bunu böyle bilmelidir. Vatanımızda emeli olan bazı dış güçler bulunmaktadır. Onlar tarihi okuduklarında Türk Milleti’nin hangi kudrete sahip olduğunu göreceklerdir. ABD başkanının sorumsuz beyanları vardır. 7 düvel bir araya gelse Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştıramaz."

İŞSİZLİK SORUNUNA DEĞİNDİ

Türkiye’de ciddi sorunlar olduğunu, bunların başında da ekonominin geldiğini savunan Dervişoğlu, "Hükümet işsizlikle, istihdam ile alakalı yerinde tedbirleri almayınca yerel alanlarda iş ve istihdam oluşması arzulanıyor. Yerel yönetimlerin bu alandaki rolü gündeme taşınıyor. Talepler belediyelere gidiyor. Derdine çare bulamayan insanlar da doğal olarak yerel yönetimlerin oluşturduğu alanlarda işe kavuşmasını temenni ediyor. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri istihdam yaratmaktır. Siz yaşadığınız yöreyi yerli ve yabancı yatırımcının yatırım yapabileceği alana dönüştürürsünüz. Onların iş yapmasını, fabrika kurmasını kolaylaştırırsınız. Bütün bunlar zaman alıyor" dedi.

'ONLARIN BAŞARISIZ OLMA LÜKSÜ YOK'

İzmir’de CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile İYİ Parti arasında yaşanan istihdam tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, şunları söyledi: "Bizim teşkilatımıza da talepler geliyor. Hükümet bu problemi çözmek için adım atmadığı için de talepler bizim kapımıza geliyor. Bunların çözümü için sabır gerekiyor. Doğru yolda olduğumuza da inanıyorum. İzmir’de de bazı tartışmaların yaşandığını gözlemiyorum. Bunu yadırgıyorum. Biz bir yere alınacak işçi için liyakatin esas alınmasını önemsedik. İşsizlik ortak sorunumuzdur. CHP’nin, İYİ Parti’nin işsizleri diye bir şey yoktur. Bizim gönlümüzden geçen İzmir’de bir tek işsiz gencimizin bile kalmamasıdır. Yerel yönetimlerin İzmir’i büyük bir yatırım alanına çevirecek projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyorum. Fabrika bacalarının tütmesi gerekiyor. Sokakta eğitimli işsizimizin kalmamasını diliyorum. Bu konuda doğru adımların atılması adına İYİ Parti olarak destek vereceğiz."

 

 
Terör propagandasına yasal işlem
 
21 yaşında kaza kurbanı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'ye Barış Pınarı soruşturması
Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakkında, Barış Pınarı harekatına ilişkin ...
Karaburun Meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun Yarımadası’nın giderek artan ...
Siyasi parti misiniz, istihdam bürosu mu?
Siyasi parti misiniz, istihdam bürosu mu?
 
Bakan Varank İzmir'de... Kirli bir tezgah var
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir'in Menderes ilçesinde ...
CHP'li Beko'dan 10 ekim mesajı: 'Acımız, öfkemiz...
Ankara Gar katliamının gerçekleştiği 10 Ekim 2015’in tarihe kara bir leke ...
Flaş gelişme! Eski bakan AK Parti'den istifa etti!
Üç dönem milletvekilliği ve iki dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ...
 
Cezaevlerinde Deprem Acil Eylem Planı var mı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, cezaevlerinde ...
7 bin lira maaşlı çaycı var
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 'belediyede işten çıkarılan işçiler' ...
Demirtaş'a hapis cezası... Açıklandı!
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri