ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,4388
    Dolar
  • Euro
    53,3289
    Euro
  • Altın
    6.204,889
    Altın
  • Bist-100
    14.734,50
    Bist-100
  • ADANA
    22/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/32°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan Adalar Belediyesi önünde toplanma çağrısı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan Adalar Belediyesi önünde toplanma çağrısı
Erdoğan'dan 'CHP' ve 'mutlak butlan' mesajları: 'Şaibesiz kurultay yapmayı öğrenin'
Erdoğan'dan 'CHP' ve 'mutlak butlan' mesajları: 'Şaibesiz kurultay yapmayı öğrenin'
Ünlü oyuncunun ölümünde maymun ısırığı şüphesi!
Ünlü oyuncunun ölümünde maymun ısırığı şüphesi!
Bir belediye başkanı daha CHP'den istifa etti!
Bir belediye başkanı daha CHP'den istifa etti!
24 Ekim 2020 Cumartesi - 10:59

Doktor oğuldan, babasına yeni hayat!

Mesleği hastaları iyileştirmek, onlara hayat vermek olan Azeri doktor, bu kez donör oldu, karaciğerinden alınan parçanın nakledildiği babasının hayatını kurtardı. 

Doktor oğuldan, babasına yeni hayat!

Anestezi ihtisası yapan Azeri doktor Tural Muradlı(Muradov) (28), siroz nedeniyle karaciğer nakli gereken babası HüseynMuradov’a (59) donör oldu. Genç doktor, İzmir Kent Hastanesi’nde gerçekleşen operasyonla karaciğerinden alınan parçanın nakledildiği babasının canına can katarken, Prof. Dr. Murat Kılıç, “Meslektaşımız bu kez babası için hayat kurtarıcı ayrıca organ nakli için anlamlı bir örnek oldu” dedi.  

Azerbaycan Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Adana’da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı anestezi uzmanlığı eğitiminde 2.5 yılı geride bırakan Dr. Muradlı için Türkiye ikinci vatanı oldu. Kız kardeşi TavatMuradlıda (29) Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan Dr. Muradlı, babasının sağlık sorunlarını çözümü için de Türkiye’yi seçti. Dr. Muradlı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaşayan babası HüseynMuradov’ın son kontrolünde karaciğerinde iki kitle saptanıp karaciğer nakli kararı alınması üzerine İzmir’de Kent Hastanesi’nde başvurdu. Geçtiğimiz 20 Ağustos’ta baba oğul ameliyat masasına yattı. Doktor oğuldan alınan karaciğer dokusu baba Muradov’a başarıyla nakledildi. Babasına yaklaşık 8 yıl önce siroz tanısı koyulduğunu ve o günden bu yana kontrollerinin sürdüğünü belirten Dr. Muradlı, “Babamın yapılan son kontrolünde karaciğerinde 2 tane 2’şer santimlik kitle saptandı ve bunun üzerine nakil kararı alındı. Babamın siroz olmasının nedeni de diyabete bağlı kısaca NASH denilen karaciğer yağlanmasıydı. Bunun ardından da kanser gelişti. Nakilden sonra ikimiz de çok iyiyiz. Ben evlatlık görevimi yaptım. Benim yerimde babam olsa o da aynısını yapardı. Babama canım feda, helal olsun” diye konuştu.

Öte yandan İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç; Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze’den oluşan ekibin gerçekleştirdiği nakle yol açan NASH hastalığıyla ilgili şunları söyledi;

“Alkolün toksik etki yaratarak karaciğerde yağlanmaya, bu yağlanmanın da siroza yol açtığı biliniyor. Kısaca NASH (nonalkoliksteatohepatit) denilen karaciğer yağlanmasının ise alkol kullanımıyla bir ilgisi yok. Karaciğeri alkol dışında diyabet, insülin direnci, obezite gibi hastalıklar yağlandırıyor, tedavi edilmediğinde siroza çeviriyor. NASH karaciğer sirozu yaptığı için aynı zamanda da diğer sirozlar gibi karaciğer kanseri nedeni. Azerbaycan’dan gelen bu hastamızın da nakil olmasına yol açan neden NASH. NASH diyabete bağlı gelişirken, ardından da kansere yol açmış. Hastamıza meslektaş oğlundan nakil gerçekleştirildi. İkisinin de sağlık durumu iyi. Kontrole gelip gidiyorlar. Donörün doktor olması bu nakle farklı bir anlam kattı. Meslektaşımız bu kez babası için hayat kurtarıcı ayrıca organ nakli için anlamlı bir örnek oldu.”

 

 
İzmir ilk "Sakin Büyükşehir olmaya aday
 
Geçmediğimiz köprüye 48, gitmediğimiz hastaneye 60 milyar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aç domuzlar kent merkezine indi
İzmir'in Bornova ilçesinde, aç kalan domuz sürüsü, ormanlık alandan kent ...
Erdoğan'dan yeni atamalar!
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının çeşitli birimlerine ...
Berberoğlu yorumu: AYM kararı bağlayıcıdır
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları ...
 
İzmir'de metil alkolden 2 ölüm daha!
İzmir'de, sahte içkiden zehirlendiği değerlendirilen 2 kişi daha yaşamını yitirdi.
Koronavirüse 74 can daha
Son 24 saat içerisinde 115 bin 979 yeni test yapıldı. Hasta sayısı 2165, ...
Nihat Hatipoğlu gençleri hedef aldı: Dışarıda dört genç kız bira içiyordu
Sabah yazarı ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, ismini vermediği bir ilde sokaktan ...
 
Bakan Koca'dan ikinci zirve açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son durumu değerlendiriyor...
Doğu Akdeniz'de flaş gelişme...
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Yunanistan ve Türkiye gelecek ...
Yüz yüze eğitimde detaylar belli oldu
Yüz yüze eğitime 2 Kasım'da başlayacak olan 5'inci ve 9'uncu sınıflarla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri