ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,5964
    Dolar
  • Euro
    52,9148
    Euro
  • Altın
    6.549,590
    Altın
  • Bist-100
    14.030,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/21°
    ADANA
  • ANKARA
    13/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Belgrad Ormanı'nda kaybolmuştu: Ece Gürel'in ölüm nedeni kesinleşti!
Belgrad Ormanı'nda kaybolmuştu: Ece Gürel'in ölüm nedeni kesinleşti!
Bakan Çiftçi'den Malatya depremi açıklaması: 'Olumsuz bir durum bulunmamaktadır'
Bakan Çiftçi'den Malatya depremi açıklaması: "Olumsuz bir durum bulunmamaktadır"
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem!
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem!
'Daltonlar'dan mahkeme başkanına tehdit: 'Biz de senin sülalendeki erkekleri alacağız'
'Daltonlar'dan mahkeme başkanına tehdit: 'Biz de senin sülalendeki erkekleri alacağız'
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:37

Dünya Pandemi Konferansı başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye ve dünya çapında uzman isimlerin katılacağı pandemi konferansı yarın başlıyor. Dünya çapında pandemi alanındaki ilk konferans olma özelliğini taşıyan etkinlik, 6-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Dünya Pandemi Konferansı başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Kriz Belediyeciliği” uygulaması kapsamında pandemiyle mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öncü rolünü sürdürerek bu kez de Dünya Pandemi Konferansı düzenliyor. Pandemi alanında dünya çapında ilk olma özelliğini taşıyan konferansta, pandeminin etkileri ve olası salgınlara karşı alınacak önlemler masaya yatırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ile Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliğinde düzenleyeceği konferans 6-7 Temmuz tarihleri arasında çevirim içi olarak yapılacak. Konferansın videoları İZFAŞ’ın “Digital İzmir Fair” alt yapısıyla İzmirtube üzerinden yayınlanacak. Konferansla ilgili bilgilere www.izmirwpc.org adresinden ulaşılabilir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afetlere ve salgınlara karşı dirençli kentler yaratmanın önemini vurgulayarak “Bu konferansın yerel, ulusal ve küresel ölçekte olası salgınlara karşı alacağımız tedbirler için bir yol haritası olacağına inanıyorum” dedi.

İki gün boyunca sürecek
Dünya çapında düzenlenen ilk pandemi konferansında konunun uzmanları ilk gün, “Pandemide Yerel Yönetimler”, “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi”, “Pandemiyle Küresel Mücadele”: ikinci gün, “Pandemide Ekonomi, Çalışma Hayatı ve İş Dünyası”, Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” ve “Pandemi Sonrası Yeni Normal” konularını masaya yatıracak. Konferansın sonunda Tunç Soyer tarafından İzmir Deklarasyonu ile sonuç ve yol haritası bildirgesi paylaşılacak.

Önemli konular gündemde
Dünya Pandemi Konferansı'nın ilk gününde, önemli isimler deneyimlerini anlatacak. Konferansın açılışını Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK9 Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapacak. İlk oturum “Pandemide Yerel Yönetimler” olacak. Bu oturumda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkanı Juan Fernando Lopez Aguilar ve Cape Town Toplum Hizmetleri ve Sağlıktan Sorumlu Belediye Komitesi Üyesi Dr. Zahid Badroodien konuşmacı olacak. Günün ikinci oturumu olan “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür ve Gastronomi oturumunun konuşmacıları; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, SunExpress CEO'su Dr. Max Kownatzki, Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig, ABD Tur Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale, Slow Food Seyahat Direktörü Michele Rumiz ile Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyon Başkanı Sunil Kumar olacak. Günün son oturumunda “Pandemiyle Küresel Mücadele” konuşulacak. Dünya Halk Sağlığı Derneği Federasyon Başkanı Prof. Walter Riccardi, Dünya Halk Sağlığı Derneği Federasyon Yöneticisi Prof. Bettina Borisch ile Sinovac Biotech Genel Müdürü Helen Yang konuşmacı olarak yer alacak.

Dünyaca ünlü isimler buluşacak
Dünya Pandemi Konferansı, önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak. Konferansın ikinci gününde ilk program “Pandemide Ekonomi, Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” oturumu ile başlayacak. Moderatörlüğünü KPMG Türkiye, Vergi Şirketi Ortağı Halil Bağdınlı'nın yapacağı oturumda Cambridge Üniversitesi'nden Kıdemli Öğretim Görevlisi Oğuzhan Karakaş, Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Serkan Ercin ile KPMG LLP Global İnsan ve Değişim Yönetimi Şirket Ortağı Robert Bolton yer alacak. Konferans “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” oturumu ile devam edecek. Bu oturumda Sabancı Üniversitesi Pskiloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer, University College London Sağlık Psikolojisi Profesörü Prof. Susan Michie ile Psikiyatrist Dr. Yankı Yazgan konuşmacı olacak. Konferansın son oturumu,  “Pandemi Sonrası Yeni Normal” olacak. Bu oturumda Moskova Higher School of Economics Üniversitesi İnovasyon ve Uzgörü Profesörü, Uluslararası “Foresight” dergisi editörü Prof. Dr. Özcan Sarıtaş'ın moderatör olacak. Manchester Üniversitesi Gelecek Akıllı Şehirler Projesi Direktörü Dr. Joe Ravetz, Manchester Üniversitesi Fahri Profesörü Prof. Ian Douglas Miles pandemiye dair konuşmalar yapacak. Konferans, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılacağı “İzmir Deklarasyonu” ile kapanacak.

 
Avusturya mahkemesinden SBK kararı!
 
Altay'dan sağlık sponsoru anlaşması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de strateji toplantısı... Başkan Gümrükçü: Strateji olmazsa halkın talepleri havada kalır!
Çiğli Belediyesi öncülüğünde, belediyelerin başarısını artırmak ve tecrübe ...
Buca'da çevreci imza!
Buca Belediyesi, çevre alanında önemli çalışmalar yürüten Yuva Derneği ...
Bayraklı'da Kurban Bayramı hazırlığı!
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki ...
 
Yaz kursları başlıyor!
Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ...
''Aydın Sahne'' müzisyenlere can suyu oldu!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi pandemi sürecinde ...
Kuşadası'nda klasik müzik keyfi!
Kuşadası’nın tarihi Güvercinada Kalesi’nde muhteşem bir klasik müzik dinletisi ...
 
Menderes'te final heyecanı!
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi.
Çim Konserleri başlıyor!
Balçova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği Çim Konserlerinde ...
Bornova'da STK'lara tam destek!
Bornova Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi arasında işbirliği protokolü ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri