ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2233
    Dolar
  • Euro
    35,0060
    Euro
  • Altın
    2.452,640
    Altın
  • Bist-100
    10.199,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
4 Haziran 2021 Cuma - 16:21

Duran Adam’a anne desteği!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bu hafta ikincisini gerçekleştirdiği “Duran Adam” eylemine 96 yaşındaki annesi Fatma Arda da destek verdi. Eylemin ardından yapılan açık kürsüde bilim insanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıklar hakkında bilgi verdi.

Duran Adam’a anne desteği!

İzmir’in Çernobili olarak bilinen ve 500 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların kaldırılması için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaptığı “Duran Adam” eyleminin ikincisi gerçekleştirildi.

Atıkların bulunduğu alanda yapılan eyleme Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, DSP İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç, CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, DEVA Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Elif Akyavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Gaziemir Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık,  Gaziemir Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi, Karşıyaka Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube temsilcileri, İzmir Tabip Odası temsilcileri, Ege Çevre ve Kültür Platformu temsilcileri, İzmir Yaşam Alanları Platformu temsilcileri, Nükleer Karşıtı Platform, Yrd. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziemir Şubesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu haftaki eylemin sürpriz direnişçisi ise Belediye Başkanı Halil Arda’nın 96 yaşındaki annesi Fatma Arda oldu. Fatma Arda, oğlu Halil Arda’nın yaptığı eyleme katılarak destek verdi.

Radyoaktif atıkların bulunduğu alanda düzenlenen eylemde katılımcılar, nükleer tehlikesini belirten alarm sesi eşliğinde 11 dakika boyunca durma eylemi yaptı.

SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ
Eylemin ardından 5 Haziran Dünya Çevre Günü faaliyetleri kapsamında atık alanında açık kürsü etkinliği düzenlendi. Açık kürsü etkinliğinde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bugün sözün bittiği yerdeyiz. Ama tekrar tekrar anlatmaya devam edeceğiz. Burası 14 yıldır temizlenmiyor. 14 yıldır burayla ilgili adım atılmıyor. İzmir’in Çernobili olarak bilinen alanda toprağa gömülü halde bulunan ve normal değerin 219 katı fazla radyasyon yayan radyoaktif atıklar 14 yıldır toprağa, suya ve havaya karışarak tüm İzmir’in sağlığını tehdit ediyor. 14 yıldır odalar, çevre örgütleri, bilim insanları, avukatlar mücadele veriyor. Sesimizi yükselteceğiz. Burası temizlenene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.


TEMİZLENENE KADAR MÜCADELE EDELİM
“İzmir’in Çernobili” olarak anılan Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atık alanının temizlenmesi için mücadeleyi bırakmayacağını ifade eden Başkan Halil Arda,  “Bu kirliliğin önüne geçmek hepimizin vereceği mücadeleyle mümkün. Bu memleket, bu İzmir, bu Emrez Mahallesi bizim; bu alan temizlenene kadar devam edeceğiz” dedi.

Açık kürsüde konuşan Ege Çevre ve Kültür Platformu’ndan Avukat Arif Ali Cangı, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Çevre Bilimleri Anabilim Dalı’ndan emekli, Öğretim Üyesi Dr. Enver Yaser Küçükgül, Ege Çevre ve Kültür Platformu temsilcisi Erhan İçöz, İzmir Yaşam Alanları temsilcisi Erol Akcan, Gaziemir Çevre Platformu Temsilcisi Yüksel Keleş, Konak Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Yasemin Sağlam, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Genel Sekreteri Selma Akdoğan, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ve Emrez Mahallesi Muhtarı Ramazan Arslanalp, nükleer atıkların ortaya çıkmasından bu yana geçen 14 yıllık sürede yapılanlar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de nükleer santral olmamasına ve ülkeye girişi yasak olmasına rağmen Europium 152 izotoplarının kaçak yollarla getirilerek bu alana gömüldüğüne vurgu yapan konuşmacılar; nükleer atıkların insan sağlığına, canlılara ve doğaya etkilerini detaylı olarak anlattı.

 
Tire'de yürekler ağızlara geldi!
 
Mahkemeden Torbalı seçimi kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir filoyu güçlendirdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, iş makinesi filosuna ...
Adalet Otobüsü yola çıktı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tüm kent hizmetlerine ...
Çeşme sahillerinde sosyal mesafe locası!
Her yıl binlerce turisti ağırlayan Ege’nin incisi Çeşme’de tüm halk plajlarına ...
 
Karabağlar'da Sosyal Butik dönemi!
Karabağlar Belediyesi’nin Kızılay’la yaptığı örnek işbirliğine ilişkin ...
Konak'ta 'Mübadele Anıtı' açıldı...
Konak Belediyesi tarafından Atilla Mahallesi'nde yaptırılan, zorunlu göçün ...
Başkan Günel: Birlikte güçlüyüz...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Denizciler yurdu Foça!
Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, İcra Kurulu Üyesi ...
Nazım Hikmet Gaziemir’de anıldı!
Rusya’nın başkenti Moskova’da 3 Haziran 1963 sabahı yaşama veda eden dünya ...
Buca'da dereceye giren öğrencilere bisiklet!
Buca Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü kapsamında, Dijital Dershane’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri