ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3777
    Dolar
  • Euro
    34,6912
    Euro
  • Altın
    2.429,050
    Altın
  • Bist-100
    10.002,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
21 Ekim 2023 Cumartesi - 11:52

ESİAD'dan Cumhuriyet'in 100. yılına özel konser

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Cumhuriyetimizin 100. yaşını muhteşem bir konserle kutladı. ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi tarafından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğinde düzenlenen konserde Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki AB İzmir Filarmoni Orkestrası, İzmirliler’e Cumhuriyet coşkusu yaşattı.

ESİAD dan Cumhuriyet in 100. yılına özel konser

Gazeteci – Yazar Nihat Demirkol’un sunduğu gecede, sanatçılar Dilek Türkan ve Teyfik Rodos izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Cumhuriyetin 100. yaşını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, “Cumhuriyetimizin değerlerini daha ileri taşımak hem borcumuz hem de gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur” dedi. 

EN DEĞERLİ KAZANIM

Gecede bir konuşma yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Cumhuriyet’in Türk milletinin en değerli kazanımı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

“Atatürk’ün Cumhuriyet anlayışı, bir milletin yükselebilmesi için gerekli temel değerleri içerir. Cumhuriyet fazilettir. Çağdaş uygarlık hedefini ve bu doğrultuda değişim ve ilerlemeye açık olmayı gerektirir. Anahtar unsur ise ilmin yol gösterici olmasıdır; akılcılıktır. Atatürk, Cumhuriyet rejimi ve gerçekleştirdiği devrimlerle hayatın her alanına dokunmuştur. Bu devrimleri derinleştirecek Türk milletinin medeni dünyada layık olduğu yere yükseleceğine inanmıştır. İnsanlık değerlerine duyduğu büyük saygıyla ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ esasını savunmuştur. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dış politika ilkesi olan bu esas, jeopolitik sorunların giderek arttığı, farklı coğrafyalarda büyük krizlerin yaşandığı bir dönemde son derece önemli hale gelmiştir.”

CUMHURİYET DEĞERLERİNİ İLERİ TAŞIMALIYIZ

Gelecek nesillerin Cumhuriyet değerleriyle var olabileceğini ifade eden Zorlu, ”Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; başta hukukun üstünlüğü olmak üzere, evrensel değerlere saygının ve demokratikleşmenin daha da güçlendiği; halkımızın yaşam standartlarının ve toplumsal refahın gelişmiş ülkelerin seviyesini çıktığı; küresel rekabet gücümüzü artırırken sosyal adaletin sağlandığı; toplumsal cinsiyet eşitliğinin temin edildiği; çağdaş ve bilime dayalı eğitimin eşit şekilde verildiği bir Türkiye için üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor. Zira, Cumhuriyetin değerlerini daha ileri taşımak hem borcumuz hem de sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle bize Cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi. 

ASIRLIK MİRAS

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Bu özel etkinlikle asırlık cumhuriyet mirasımızı büyük bir gururla geleceğe taşıyoruz. ESİAD’ın şehrimizin kalkınmasına yönelik çalışmalarının yanı sıra demokratik değerlerimizi korumak için yürüttüğü çalışmaları büyük bir takdirle karşılıyoruz. AB’ye yönelik üyelik hedefimizin toplumun genelinde güçlü bir karşılığı olduğunu da biliyoruz. Bu yolda atılan her adım bizim için çok büyük kıymet taşıyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, geçtiğimiz yıl İzmir’i, Avrupa değerlerini en iyi taşıyan şehir ilan ederek Avrupa ödülüne layık gördü. Yüzlerce yıldır Avrupa ile Asya arasında bir kalp gibi atan İzmir’de bu değerleri yaşatmak ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Biliyorum ki ESİAD gibi ufku geniş sivil paydaşlarımız olduğu sürece sırtımız asla yere gelmeyecektir. Demokrasinin, barışın, egemenliğin sembolü olan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” diye konuştu. 

CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE ŞARKILAR

Gazeteci –Yazar Nihat Demirkol’un, bağımsızlıktan Cumhuriyet’e giden yolda Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi anlattığı sunumun ardından, izleyiciler İstiklal Marşı’nı orkestra eşliğinde hep bir ağızdan okudu. Sanatçılar Dilek Türkan ve Teyfik Rodos, Cumhuriyet yıllarından günümüze, şarkılar, türküler ve tangolar seslendirdi. Gecenin sonunda salonu dolduran İzmirliler ellerinde bayraklarla 10. Yıl Marşı’nı ve Memleketim şarkısını sanatçılarla birlikte söyledi. 

 
Kocasını bıçaklayıp yüzüne tiner attı!
 
100 yaşındaki Hatice Yılmaz'ın bir ömürlük Atatürk özlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024 büyük zamlarla geliyor!
Tütün, alkol ve akaryakıta kadar büyük zamlar yolda
Şirketler krediden uzaklaşıyor!
Kredi talebinin azalması, mevduat faizlerinin gerilemesine yol açtı. Türkiye’de ...
ABD’li Şef Türkiye’ye övgü yağdırdı...
Turkish Tastes markasına destek olan ABD’li şeflerin Türkiye ziyaretleri ...
 
Fitch’ten Türk bankaları değerlendirmesi!
Fitch, Türk bankalarının kredi büyümesinin, ekonomi politikalarındaki ...
9 ayda 15 bin 888 şirket kapandı!
TOBB verilerine göre, eylül ayında 2 bin 96 şirket daha kapandı ve böylece ...
Japonya’da düzenlenen fuara İzmir damgası
Tıbbi Cihaz ve Malzeme sektöründe faaliyet gösteren İzmirli 10 firmadan ...
 
Emekliliğe yeni düzeleme geliyor!
EYT’nin ardından emeklilik aylık bağlama sisteminin yeniden düzenleneceği ...
Benzine yine zam geliyor!
Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. ...
Hükümetten patronlara destek... 657 milyarlık vergiden vazgeçiliyor!
2024 yılı bütçesinde indirim, muafiyet ve istisna gibi gerekçelerle vazgeçilen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri