ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5625
    Dolar
  • Euro
    34,9858
    Euro
  • Altın
    2.421,060
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 15:05

Ege Koop'tan dev proje

Ege-Koop, bir ilke daha imza atarak 400 işyerinden oluşan, İzmir’in yeni ticaret merkezini inşaa edecek. Ege Koop Ege Ticaret Merkezi, İzmir’de ihracatın gelişmesine katkı sağlayacak.

Ege Koop tan dev  proje

Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (İESOB) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. İESOB Başkanı Zekeriye Mutlu, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan ve İpekyolu Mühendislik Firması yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Ege Ticaret Merkezi, yeni nesil organize sanayi bölgesidir" dedi.

KENT İÇİNDE SIKIŞIKLIĞA SON
İzmir ticari hayatına her gün farklı sektörlerin dahil olduğunu, şehir içerisinde sıkışan işyerlerinin gelişip büyümede büyük zorluklarla karşılaştığını söyleyen Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 yılında İmar Kanuna “KENTSEL SERVİS ALANI” kavramını ilave ettiğini belirtti. Kentsel Servis Alanı ile şehir içinde sıkışan işyerlerinin, kentsel dönüşüm planları kapsamında kent dışına taşınmasına olanak sağlandığını ifade eden Aslan, Türkiye'de ilk kez Ege Koop'un bunu hayata geçirdiğini söyledi.

BÜYÜME BAŞLAYACAK
İzmir nüfüsünün artması, kentteki yoğunluğuk yüzünden bir çok işyerinin "büyüme" sıkıntısıyla yaşadığını ifade eden Aslan “Bu işletmeler iş hacimlerini, üretim bantlarını, imalathanelerini büyütmek istiyorlar ki dış pazarlara açılabilsinler. İzmir ve Türkiye ekonomisinin büyümesi için önce bu iş yerleri büyümeli” dedi. Kentsel Servis Alanı kapsamında hayata geçirilecek Ege Koop Ege Ticaret Merkezi ile bu büyümeyi sağlayacaklarını belirten Aslan “Ege-Koop ailesi olarak 1 milyon metrekarelik alanın ilk aşamada 350 bin metrekaresi’nde 200 m2, 400 m2, 800 m2 işyerleri seçeneklerinden oluşan bu proje için elimizi taşın altına koyduk” dedi.

KONUT FİYATINA
Yüksek teknoloji kullanarak katma değerli mal ve hizmet üreten, yurtiçi ve yurtdışında satış yapan yeni firmaların Ege Koop Ege Ticaret Merkezi'nde yer alacağını söyleyen Aslan şöyle devam etti: “Mobilya sektöründe öncü firmalar, antrepo, gümrükleme, ihracat organizasyon işyerleri ve daha birçok ticarethane bu alana aktarılacak. Ayrıca sanayicilerin aradıkları her şeyi bulabilecekleri bu merkezde birçok sosyal donatı alanı da olacak” dedi. Aslan, böylesine modern teknolojinin uygulanacağı bir projeyi Ege Koop değilde herhangi bir inşaat firması yapacak olsa maliyetin, şuankinin en az yüzde 40-50 daha üzerinde olacağını belirterek “Kâr bununla bitmiyor. Yatırımcılar İzmir’de 2+1, 3+1 konut fiyatlarına, modern ve kazançlı bir işyerine sahip olmuş olacaklar” dedi.

STRATEJİK KONUM
Ege-Koop’un sanayide, ticarette, çeşitli sektörlerde ve meslek odalarındaki ihtiyaç ve talepleri karşılamak üzere özgün ve kaliteli projeler ürettiğini söyleyen Aslan , 400 işyerinden oluşacak Ege Ticaret Merkezi’nin Menderes Tekeli’de İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi bitişiğinde, metro hattına 5 dakika mesafede yer aldığını belirterek, “Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir-Aydın otoyoluna ve Menderes yoluna bağlantılı bir yolun da inşasına başlayacak. Ege Ticaret Merkezi aslında, avantajlı bir yeni nesil organize sanayi bölgesi, çünkü burada üretime ek olarak teşhir, satış hatta ihracat da yapılabiliyor" diye konuştu.

BÜTÜN İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK
İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu, kent genelinde esnafın yıllardır "iş yeri" talebi olduğunu, bunun için sürekli yer aradıklarını belirterek "Ancak İzmir’de hem ucuz maliyetli, hem de kente ve toplu taşımaya yakın yer bulmak çok zor. Ege-Koop tüm bunları bir araya getiren bir proje ortaya koydu” dedi. 1 milyon metrekarelik bu alanda talep eden tüm meslek gruplarının yer alabileceğini söyleyen Mutlu “Bu projede hem teşhir salonu, hem de ihracat olacak. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu esnafın bütün ihtiyaçları karşılayacak bir proje” dedi.

“HAYALDİ, GERÇEK OLDU”
40 yıldır sanayinin tüm sorunlarını bilen biri olarak, bu projenin esnafın derdine derman olacağının altını çizen İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan ise “Biz ayakları yere basan bu projeye katılarak, meslektaşlarımıza bir yol haritası oluşturmak istedik. Bu yüzden 35 yılda 150 bin konut üreten Egekoop ve çözüm ortaklarımızla birlikte hazırlanan esnafımıza fayda getireceğine inandığımız bu projeyi tüm detaylarıyla ele aldık” dedi. Özkoparan, Ege Ticaret Merkezi’nin herkese hayırlı olmasını dileyerek “Hayallerimizin gerçektiren ‘üretim, ticaret, teşhir ve ihracat’ın aynı anda yapılacağı bu merkezi hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

İşte rakamlarla Ege Ticaret Merkezi :
1.000.000 metrekare alan üzerine

1000 metrekare, 2000 metrekare, 4000 metrekare parsellerde

800 metrekare taban, 12,80 metre yükseklik

260 metrekare ofis binası

Çevreyoluna 12 km, Tekeli İZBAN istasyonuna 3 km ve havaalanına 20 km uzaklıkta yer alıyor

Etiketler:
 
Yıldız'dan AK Parti'ye yanıt: Cehaletlerini sergilediler
 
İzmir'de feci kaza: 11 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e Volkswagen'den haber var
İzmir'de merakla beklenen Volkswagen yatırımıyla ilgili Bulgaristan Başkanı ...
657'ye tabi memurlara yönelik düzenlemeler tepki çekti... İş güvencesine dokundurtmayız!
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Cumhurbaşkanlığı ...
Merkez Bankası’ndan swap açıklaması!
Merkez Bankası döviz işlemlerinde kullanılan swap hareketleri için önemli bir duyuruda bulundu.
 
Çalışanlara bayram müjdesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının bu ay Kurban Bayramı ...
İzmir Büyükşehir'deki zammın perde arkası
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ imzaladığı iş sözleşmesiyle ...
Yoksulluk sınırı ve açlık sınırı açıklandı... Ölmüşük de habarımız yok!
Birleşik Kamu İş, yılın ilk yedi ayındaki açlık sınırının yüzde 11,5 oranında ...
 
İzmir'de zam şampiyonu domates
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre, ...
Volkswagen'in müşterisi hazır
İzmir'e yatırım yapması gündemde olan Alman otomotiv devi Volkswagen'e ...
İzmirli boyoz, Budapeşte’yi fethedecek
Musa Turan: “Boyoz’un tadı Avrupa’nın damağında kaldı”
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri