ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3584
    Dolar
  • Euro
    34,8015
    Euro
  • Altın
    2.394,720
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
28 Eylül 2020 Pazartesi - 09:47

Ege Üniversitesinden Azerbaycan’a bilimsel destek

Ege Üniversitesi, kardeş ülke Azerbaycan’a bilimsel desteğini sürdürüyor. Covid-19 sürecinde Azerbaycanlı hekimlere eğitim veren Ege Üniversitesi, şimdi de Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile ziraat mühendisliği alanında “Uluslararası Çift Diploma Eğitim Programı”nı hayata geçirdi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaşanan son olaylardan dolayı Azerbaycan’ın yanında olduklarını belirtirken, iki ülke arasındaki bilimsel ve akademik iş birliğinin artarak süreceğini belirtti.

Ege Üniversitesinden Azerbaycan’a bilimsel destek

“İki Devlet, Tek Millet” ülküsü ile her konuda Azerbaycan’ın yanında olduklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Öncelikle, Azerbaycan’a yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak tek vücut, kardeş ülke Azerbaycan’ın her zaman yanındayız. Ege Üniversitesi olarak kardeş ülke Azerbaycan ile ilişkilerimizi her zaman iyi tutuyoruz. Sürekli bilgi paylaşımı ve iş birliği içerisindeyiz. Pandemi sürecinde, Türkiye’de farklı sağlık kuruluşlarında görev yapan Azerbaycan uyruklu asistan ve uzman tabiplere üniversitemiz bünyesinde eğitimler verdik. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan hekimler, tüm kişisel koruyucu ekipman ile araç ve gereçlerle Azerbaycan’a döndüler. Azerbaycan’da sağlık personeline vaka yönetimi, hasta bakımı, enfeksiyon kontrolü, hastane organizasyonu hususlarında eğitimler vermeye başladılar. Yine Ziraat Fakültemiz bünyesinde Azerbaycanlı akademisyenlere tarım eğitimi kursu verdik. Azerbaycan’ın ilk izsiz tiroid ameliyatı, Egeli akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirildi. Azerbaycan’a olan bilimsel desteğimiz sürekli artarak devam edecek.  Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile yaptığımız bu protokol de önemli işbirliklerimiz arasında yerini aldı. Tıp Fakültesi akademisyenlerimiz,  önümüzdeki süreçte Azerbaycan’a giderek bilimsel birikimlerini kardeşlerimize aktaracaklar” diye konuştu.

Ege Üniversitesinde son üç yılda, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde oluşturulan bilimsel ekosistem uluslararası alanda iş birlikleri ile kendini göstermeye başladı. Ege Üniversitesi, ziraat mühendisliği eğitimi alanında Türkiye'de bir ilke daha imza attı. Türkiye’de ilk “uluslararası” ziraat mühendisliği eğitim programı protokolü, Ege Üniversitesi(EÜ) ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi(ADAU)   arasında yapıldı. Türkiye’nin ikinci kurulan ziraat fakültesi olan EÜ Ziraat Fakültesi ile Azerbaycan’da tek tarım üniversitesi olarak faaliyet gösteren Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında ziraat mühendisliği alanında “Uluslararası Çift Diploma Eğitim Programı” hazırlanıp, YÖK tarafından onaylanarak hayata geçirildi.

“EÜ’nün eğitim-öğretim modeli kullanılacak”

Protokol ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Uluslararası platformda öncü nitelikte olacak ve ‘Ziraat Mühendisliği Alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programı’ adıyla gerçekleşen bu protokol, EÜ Ziraat Fakültesi eğitim-öğretim programlarına eşdeğer ve eş zamanlı olarak  yürütülecek. Bu kapsamda Ege Üniversitesinin eğitim-öğretim modeli, EÜ Ziraat Fakültesinin müfredatı ve eğitim planları, yöntemleri ve ölçme-değerlendirme uygulamaları kullanılacak. Fakülte bünyesinde görevlendirilen öğretim üyesi ve elemanları Azerbaycan’da verilecek eğitime katılacaklar ve ADAU’nun fiziki altyapısı ve sosyoekonomik olanaklarından yararlanacaklar. Benzer biçimde 4. yıl eğitimleri için üniversitemize Azerbaycan’dan gelecek öğrenciler de üniversitemiz bünyesindeki tüm imkanlardan yararlanabileceklerdir" diye konuştu.

“İki Devlet, Tek Millet’ ülküsünü daha da perçinleyecek”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Harita üzerinde varolan coğrafi sınırlara rağmen “İki Devlet, Tek Millet” ülküsünde pek çok alanda birlikte hareket eden Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak bir tarihe sahip olması, iki kardeş ülkenin Cumhurbaşkanları düzeyinde işbirliği protokolü çerçevesinde her iki ülkenin de geleceğe olan yatırımlarını sistematik yaklaşımlar ile işbirliklerini perçinlemek istemesine sebep olmuştur. Hayata geçirilmesi planlanan bu eğitim programı iki ülke arasındaki bağların geliştirilmesi, kuvvetlendirilmesi ve işbirliklerinin çoğaltılması açısından büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte alanında faaliyete geçecek “ilk uluslararası” eğitim programı olması,  üniversitemizin kendi bilgi birikimini ve tecrübesini ihraç edebilen bir kurum niteliği kazanması açısından da ülkemiz ve Ege Üniversitesi ailesi için bir gurur kaynağıdır" dedi.

 
Bornova'da kedi operasyonu
 
"800 milyon dolar rüşveti açıkla, şaibeyi ortadan kaldır"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
70 TL için 850 TL istediler... Binlerce sürücü icralık!
Gebze-Orhangazi geçisi ile İzmir otobanını işleten Otoyol A.Ş. ile binlerce ...
13 milyon dolar uçtu!
Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımında bulunduğu tahmin edilen 16 uçağın salgın ...
Sapkın şeyhten tarikatına mektup
12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan Şeyh ...
 
MEB bursluluk sınavı sonuçlarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve ...
Usta oyuncu Ali Sürmeli beyin kanaması geçirdi!
Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yer alan usta oyuncu Ali Sürmeli beyin kanaması geçirdi.
Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe!
Azerbaycan- Ermenistan hattında sıcak çatışma devam ediyor. Azerbaycan ...
 
Bergama'da yürek burkan manzara!
İzmir'in Bergama ilçesinde başlayan rüzgarın etkisiyle büyüyerek, Balıkesir'in ...
Can kaybı 8 bine yaklaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili ...
Korona günlerinde kumar partisi!
İzmir'in Bornova ilçesinde kumar oynadığı belirlenen 119 kişiye, 542 bin 878 lira ceza kesildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri