ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3276
    Dolar
  • Euro
    35,0684
    Euro
  • Altın
    2.309,700
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
19 Ocak 2021 Salı - 12:59

En çok kira artışı yaşanan iller belli oldu! İzmir'de durum vahim...

Kiralık konutlarda fiyat artışı yüzde 68,42 ile en çok Muğla’da yaşandı. Muğla’yı yüzde 37,50 ile Denizli, yüzde 35,71 ile İzmir ve yüzde 28,57 ile Hatay takip etti.

En çok kira artışı yaşanan iller belli oldu! İzmir de durum vahim...

Emlak platformu Hürriyet Emlak, pandemi sürecinden dolayı zorlu geçen 2020 yılında gayrimenkul tarafında yaşanan değişimleri ve kiralık konut kategorilerinde yükselişe geçen il ve ilçeleri değerlendirdi. Buna göre, kiralık konutlarda fiyat artışı yüzde 68,42 ile en çok Muğla’da yaşandı. Muğla’yı yüzde 37,50 ile Denizli, yüzde 35,71 ile İzmir ve yüzde 28,57 ile Hatay takip etti. Muğla'da metrekare birim fiyatı 19 TL’den 32 TL’ye çıktı ve yüzde 68,42 oranında artış gerçekleşti. İkinci sırada kiralık ev fiyatlarının metrekare ortalamasının 8 TL’den 11 TL’ye yükseldiği Denizli var. Denizli'de artış yüzde 37,50 oranında. Üçüncü sırada 14 TL’den 19 TL’ye artan fiyatla yüzde 35,71’lik değişimin görüldüğü İzmir yer alıyor. Son sırada yer alan Hatay’da ise metrekare birim fiyatı 7 TL’den 9 TL’ye yükselerek yüzde 28,57’lik bir artış gerçekleşti.

MUĞLA’DA EN ÇOK ARTIŞ BODRUM’DA

Muğla'nın ilçelerini incelediğimizde en yüksek artışın Bodrum'da olduğunu görüyoruz. Bodrum'da kiralık konutların ortalama fiyatı yüzde 206,89 oranında arttı ve 29 TL’den 89 TL’ye kadar çıktı. İkinci sırada yüzde 80 artışla Milas, üçüncü sırada yüzde 53,33 artışla Fethiye yer alıyor. Dördüncü sırada yer alan Menteşe’de son bir yıl içerisinde yüzde 33,33’lük artış gerçekleşirken Marmaris yüzde 22,72’lik değişimle listenin sonunda yer alıyor. Son 1 yıl içerisinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatları 5 büyük ilde değerlendirildiğinde yüzde 35’lik artış ile İzmir ilk sırada geliyor. İzmir’i yüzde 15 artış ile İstanbul ve yüzde 9 artış ile Ankara takip ediyor. Antalya’da genel bir değişim gözlenmezken Bursa’da yüzde 9 oranında bir düşüşün olduğu görülüyor. İstanbul’da son bir yılda kiralık konut fiyatlarında Bağcılar ilçesi yüzde 115,38’lik artışla ilk sırada yer aldı. Gaziosmanpaşa yüzde 66,66 ile ikinci sırada yer alırken, Esenyurt yüzde 61,53 ile üçüncü sırada, Ataşehir yüzde 61,11 ile dördüncü sırada ve Başakşehir yüzde 43,75 ile beşinci sırada yer aldı.

ANKARA’DA ZİRVE YİNE ÇANKAYA

Ankara’da son bir yılda kiralık konut fiyatlarında yüzde 30,76’lık artışla Çankaya ilk sırada yer aldı. Yüzde 16,66 ile ikinci ve üçüncü sırada Pursaklar ve Sincan yer alırken, yüzde 14,28 ile Mamak dördüncü sırada, yüzde 12,50 ile Altındağ ilçesi beşinci sırada yer aldı. İzmir’de son bir yılda kiralık konut fiyatlarında yüzde 63,15’lik artışla Güzelbahçe ilk sırada yer aldı. Yüzde 62,50 ile ikinci sırada Urla yer alırken, yüzde 44,44 ile Menemen üçüncü, yüzde 43,75 ile Narlıdere dördüncü ve yüzde 27,27 ile Menderes ilçesi beşinci sırada yer aldı. Bursa’da son bir yılda kiralık konut fiyatlarında yüzde 18,18’lik bir artış gösteren Nilüfer listenin en başında yer aldı. Nilüfer’i yüzde 11,11 ile Yıldırım ve yüzde 10,00 ile Osmangazi ilçesi takip etti.

“PANDEMİ ŞEHİRLERDE GÖÇ BAŞLATTI”

Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, kiralık konutlarda son bir yılda gözlemlenen değişimi şu şekilde yorumladı:

“2020 yılında Türkiye geneline baktığımızda kiralık konutların ortalama metrekare fiyat artışında Muğla’nın birinci sırada yer aldığını görüyoruz. Pandemiden dolayı özellikle Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’e olan taleplerde önemli artışlar gözlemledik. Bölgeye büyük şehirlerden çok fazla göç oldu. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar, evlerini satarak ya da kiraya vererek Muğla ilçelerinde evler kiraladı. Bodrum’daki yoğunluğun büyük bir çoğunluğunu da yine İstanbul’dan gelenler oluşturuyor. Genellikle emekli olan ya da pandemi döneminde uzaktan çalışma imkânı olanlar bu bölgelere göç etti. Çocukları için organik hayatı tercih ederek Muğla ilçelerine yerleşenler de oldu. Listede ikinci sırada yer alan Denizli’de ise şehrin dışına doğru yapılanma arttı, piyasa epey hareketlendi. İzmir’de ise yaşanılan deprem felaketi sonrasında kiralık evlere olan talep artınca; özellikle yeni binalarda kira artışı kaçınılmaz oldu. Listenin beşinci sırasında yer alan Hatay’da ise uzun süredir imar sorunları nedeniyle hareketsiz olan sektör faiz indiriminin ardından hareketlendi. Özellikle İskenderun ve Antakya’daki konut stokları hızlıca eridi. Satılık evlere olan yüksek talep dolayısıyla kiralık ev fiyatlarını da yükseltti. Bu ilimizde de yeni projelerin başlamasının ve arz-talep dengesinin yeniden kurulmasının ardından fiyat artışı daha stabil seyredecektir.”

 
İzmir'de 45 kişiye tombala cezası
 
Sağlık çalışanlarına getirilen izin kısıtlaması kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker sınır dışı mı edildi!
AK Parti’ye ve MHP'ye desteğiyle bilinen organize suç örgütü lideri Sedat ...
Bülent Arınç'tan Selçuk Özdağ'a evinde ziyaret
Demirtaş ve Kavala'ya yönelik açıklamaları nedeniyle hedef gösterilen ...
İzmir'de 22 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
İzmir'in Torbalı ilçesinde, atık madeni yağ geri dönüşüm tesisine düzenlenen ...
 
Gediz Deltası'nda kış kuşları sayımı!
Kuş gözlemcileri, zengin yaşam kaynaklarıyla yaklaşık 300 kuş türüne ev ...
Mucize bebeğini kucağına aldı
İzmir’de 4 aylık hamileyken, 'karın içi organların göğüs boşluğunda yer ...
İzmir'den dönerken aracıyla takla attı...
Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’ın 10 Ocak günü, İzmir'den dönerken bir ...
 
Aşı pasaportu olmayana yemek bile yok…
AB, Perşembe günü aşı pasaportunu konuşuyor. Aşı pasaportu sahiplerine ...
Silahlı şiddet 5 yılda yüzde 69 arttı
Umut Vakfı, 2020 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası'nı yayınladı. 2020'de ...
Ayhan Bilgen'den yeni siyasi parti sinyali
Tutuklu bulunan eski Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in sosyal medya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri