ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3276
    Dolar
  • Euro
    35,0684
    Euro
  • Altın
    2.309,700
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
6 Aralık 2019 Cuma - 11:23

Engel tanımayan avukat...

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 3,5 yılda bitirip geçen yıl mezun olan görme ve kısmi işitme engelli Serdar Fırtına, azmiyle örnek oldu. Genç hukukçu, bir yıl süren avukatlık stajını da başarıyla tamamlayarak ruhsatnamesini alıp yemin etti ve cübbe giydi.

Engel tanımayan avukat...

İzmir Barosu'nda önceki gün, avukatlık mesleğine adım atan genç hukukçular için cübbe giyme töreni düzenlendi. Bu isimler arasında azmiyle engel tanımayan çok özel bir isim de vardı. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni büyük bir başarı gösterip 3,5 yılda bitiren geçen yıl mezun olan görme ve işitme engelli Serdar Fırtına, avukatlık stajını da başarıyla tamamlayarak yemin etti ve cübbesini giydi. Fırtına'ya cübbesini avukatlık stajını da bir yıl boyunca yanında yaptığı Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem giydirdi. İzmir Barosu'na 15224 numarayla kaydolan ve ruhsatnamesini alan Serdar Fırtına, "Bundan sonraki hedefim önce avukatlık yapmak ardından da bir devlet kurumunda hukuk müşavirliği biriminde görev almak" diye konuştu.

Üç yaşında, halk arasında tavuk karası olarak bilinen hastalığa yakalanarak yavaş yavaş görme yetisini kaybeden Serdar Fırtına, içindeki eğitim aşkıyla, ilk olarak Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu, ardından da engelsiz öğrencilerle birlikte okuduğu Karşıyaka Lisesi'ni, birincilikle bitirmeyi başardı. Lisedeyken kariyer günleri kapsamında Yaşar Üniversitesi'ne sınıf arkadaşlarıyla geldiklerini anlatan Serdar Fırtına, "O zaman okulun fiziki imkanlarını, akademisyenlerin ilgisini çok sevdim. Burada okuyabileceğime inanınca da tercihimi bu yönde kullandım" dedi.

HUKUK MÜŞAVİRİ OLMAK İSTİYOR

Aynı zamanda kısmı işitme engeli de olan Serdar Fırtına, avukatlık stajını bir yıl boyunca, ceza hukuku derslerini aldığı Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem'in yanında yaptı. Fırtına, stajının ardından yemin ederek avukat olmanın gururunu yaşadığını söyledi. KPSS sınavına girerek bir devlet kurumunda hukuk müşaviri olmayı hedeflediğini anlatan Fırtına, azmin ve çalışmanın tüm engelleri aşacağını belirterek diğer engelli bireylere örnek olmak istediğini ifade etti.

BAŞARININ ARDINDAKİ GİZLİ KAHRAMANLAR

Serdar Fırtına'nın başarısının ardındaki gizli kahramanlar ise emekli deniz astsubayı babası Sinan Fırtına ile annesi Neşe Fırtına. Onunla birlikte çalışarak üniversite sınavını kazanmasını sağlayan baba Sinan Fırtına, "Serdar, hayatla hep barışık bir çocuk oldu. Azmiyle ve kararlılığıyla her zaman iddialıydı ve bugüne kadar eğitimde hep başarılı oldu. İlköğretimi ve liseyi birincilikle bitirdi. Biz de ailesi olarak ondaki bu azmi, inancı ve kararlılığı, verdiğimizin çok daha fazlasını yapabildiğini görünce hayatımızı o yönde şekillendirdik. Emekli oldum ve Serdar ile birlikte sınavlara hazırlandık, ardından üniversite hayatı boyunca yanında olduk. Bugün de bir yıllık stajının ardından onun cübbesini giyip yemin ederek avukat olduğunu, başarılarını ve geldiği noktayı görmek her türlü emeğe değer" dedi. Törende büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen anne Neşe Fırtına ise, "Onunla ne kadar gurur duysak az. Bu başarı, Serdar'ın inancının ve azminin eseri. Eğitimi için biz onu değil, o bizi kamçıladı. Aileler engelli çocuklarının eğitimi için güçleri yettiğince mücadele etsinler. Onlara yeterli imkan ve şartlar verilirse içlerinde her zaman bu inancın oluşacağına inanıyorum. Oğlumuzla ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.

 

 
İşte Altay'ın yeni teknik direktörü
 
İzmir'den 43 ülkeye sağlık turizmi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pet şişeden yılbaşı ağacı
İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan bir otelin çalışanları, gönüllü olarak ...
Şehit eşinin adını taşıyan okulda görev yapıyor
Bornova'da 6 Mart 2018'de GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yaptığı sırada ...
Yaşadığına inanamıyor!
Anevrizma (baloncuk) patlamasına bağlı beyin kanaması geçirdi, ölebilir, ...
 
Otobüsle çarpışan araçtaki karı koca can verdi!
Kayseri'de, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda yolcu otobüsü ...
İyi ki doğdun Ceren!
"Doğum günümde beni unutmayın, hediye almayın, kutlayın yeter" demişti... ...
Avcılar orman memurunu öldürdü!
Samsun'un Terme ilçesinde, orman muhafaza memuru Yüksel Berk (56), ikaz ...
 
AK Parti'li belediyede skandal tuvalet cezası!
AK Parti'li Güngören Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, "kendisini ...
İskelet kostümlü döner sermaye eylemi
İzmir'deki Türk Sağlık-Sen üyeleri döner sermaye eylemi yaptı. İsleket ...
Hapisteki cemaat lideri tahliye edildi
Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul tahliye edildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri