ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,8424
    Dolar
  • Euro
    48,7264
    Euro
  • Altın
    5.647,680
    Altın
  • Bist-100
    10.464,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/28°
    ADANA
  • ANKARA
    3/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplandı..
Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplandı..
Sözleşmeli öğretmenler için tercih ve atama tarihleri açıklandı
Sözleşmeli öğretmenler için tercih ve atama tarihleri açıklandı
'LGBTİ+'lara hapis hazırlığı' haberlerine AK Parti'den açıklama
'LGBTİ+'lara hapis hazırlığı' haberlerine AK Parti'den açıklama
Adalet Bakanı'ndan Rojin Kabaiş açıklaması
Adalet Bakanı'ndan Rojin Kabaiş açıklaması
13 Nisan 2024 Cumartesi - 14:44

Erdoğan’dan Papa’ya Gazze mektubu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva'ya Filistin mektubu gönderdi. Erdoğan'ın kaleme aldığı mektupta "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir" dedi.

Erdoğan’dan Papa’ya Gazze mektubu!

Dünya, İsrail'in Gazze'de aylardır devam eden katliamına sessiz kalırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva'ya bir mektup gönderdi.

ERDOĞAN'DAN ULUSLARARASI HUKUK VURGUSU
Erdoğan, uluslararası hukuka vurgu yaptığı Filistin mektubunda şu ifadeleri kullandı; 

"Saygıdeğer Papa Hazretleri, Diyanet işleri Başkanımızı kabulünüz vesilesiyle, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum. Tarihsel derinliğe sahip Türkiye-Vatikan ilişkilerinin giderek ivme kazanmasından memnuniyet duyuyorum. Türkiye, insani diplomasi şiarıyla Kırım'ın yasadışı ilhakının gerçekleştiği 2014 yılından bu yana Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklerken, Filistinli masum sivillerin yaşam hakkının ve haklı davasının savunulmasında da en ön sıralarda yer almış, almaya da devam etmektedir.

"TÜRKİYE GAZZE'YE EN FAZLA YARDIM SAĞLAYAN İKİNCİ ÜLKEDİR"
Türkiye, 7 Ekim 2023 tarihinden beri gönderdiği 45 bin tona yakın insani malzemeyle Gazze'ye en fazla yardım sağlayan ikinci ülke konumuna gelmiştir. Aralarında Hristiyanların da bulunduğu, 450 refakatçinin eşliğinde, 429 Gazzeli hasta ve yaralının tedavisi de ülkemizde sürdürülmektedir. Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, camiler, kiliselerin bilerek bombalanması karşısında sesini yükseltmelidir. Filistin-İsrail meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan, Orta Doğu'da kalıcı barış ve istikrarın tesisi mümkün değildir. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin vücut bulması ve uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak küresel sistemdeki yerini alması şarttır.


İnsani yardımların ulaştırılamaması nedeniyle açlıktan ölümlerin baş gösterdiği Gazze'de mübarek Ramazan ayında dahi ayrım gözetmeksizin devam eden İsrail saldırıları ve üçüncü yılına giren Ukrayna Savaşı'nın küresel etkileri başta olmak üzere, karşı karşıya bulunduğumuz meydan okumalar, uluslararası toplumun iş birliği ve eşgüdüm içinde hareket etmesini gerekli kılmaktadır.

"VATİKAN'LA İŞ BİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMEKTE KARARLIYIZ"

Dünya çapında yayılan İslam karşıtlığı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi son dönemde toplumlararası barış ve istikrarı tehdit eden eğilimler de akılda bulundurulduğunda dünyamız, kapsayıcı ve akılcı siyasete, her koşulda bütün taraflarla diyalog kurabilen aktörlere, tarihte hiç olmadığı kadar ihtiyaç duymaktadır. Bu anlayış çerçevesinde, ortak insani değerlerimiz ve dünya barışına hizmet etme gayemiz temelinde, barış içinde bir arada yaşama ve karşılıklı anlayış kültürünü yaygınlaştırmak üzere, Vatikan'la diyalog ve iş birliğimizi daha da geliştirmekte kararlıyız. Bu vesileyle, Milletim ve şahsım adına sağlık ve esenlik temennilerimi tekrarlıyorum."

 
İran, İsrailli iş insanına ait gemiye el koydu!
 
Köpeklerine boğdurduğu kurdu yakarak katletti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran, İsrailli iş insanına ait gemiye el koydu!
İran'ın İsrail'e beklenen saldırısı Orta Doğu'yu alarm durumuna geçirirken ...
Bayram tatilinde acı bilanço... 55 can kaybı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili sürecinde meydana gelen 4 ...
İzmir'deki cinayette kiralık katil detayı!
İzmir'de, kamyonetinde, başından tabancayla vurulmuş olarak bulunan Mehmet ...
 
Kendisine kızan babasını öldürdü!
Isparta'da, konuşma ve zihinsel engelli Kamil Yıldırım (39), kıyafetlerini ...
Türklerin iltica başvurusu yüzde 85 arttı
Avrupa Birliği ülkelerine en çok iltica edenler listesinde Türk vatandaşları ...
İstanbul'da beş Filistinli bir Iraklıyı soydu
İstanbul Avcılar’da evine girdikleri Iraklı kişiyi bağlayan Filistinliler, para ve köpeğini çaldı.
 
Denizciler için işitsel rüzgar ölçer tasarladılar!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik ...
Eski boksör, arkadaşını döverek öldürdü!
İstanbul'da eski boksör Engin Karanlık, birlikte yaşadığı kadına sarkıntılık ...
TIR dorsesinden 64 Afgan çıktı!
Amasya'da polisin yol kontrolünde durdurduğu TIR'ın dorsesinde 64 Afganistan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 8 7 1 0 20 3 17 22
2 Trabzonspor 8 5 2 1 13 6 7 17
3 Göztepe 8 4 4 0 11 2 9 16
4 Fenerbahçe 8 4 4 0 12 5 7 16
5 Gaziantep FK 8 4 2 2 12 12 0 14
6 Beşiktaş 7 4 1 2 12 9 3 13
7 Samsunspor 8 3 4 1 10 8 2 13
8 Tümosan Konyaspor 7 3 2 2 13 9 4 11
9 Corendon Alanyaspor 8 2 4 2 10 9 1 10
10 Hesap.com Antalyaspor 8 3 1 4 9 13 -4 10
11 Kasımpaşa 8 2 3 3 8 9 -1 9
12 Çaykur Rizespor 7 2 2 3 9 11 -2 8
13 Rams Başakşehir 7 1 3 3 6 7 -1 6
14 Gençlerbirliği 8 1 2 5 7 12 -5 5
15 Kocaelispor 8 1 2 5 5 12 -7 5
16 ikas Eyüpspor 8 1 2 5 4 11 -7 5
17 Zecorner Kayserispor 8 0 5 3 5 17 -12 5
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 8 1 0 7 7 18 -11 3
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri