ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4698
    Dolar
  • Euro
    45,5794
    Euro
  • Altın
    4.373,120
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
15 Aralık 2019 Pazar - 22:50

Erdoğan: İncirlik ve Kürecik’i kapatırız

ABD Senatosu'nun 1915 olaylarını sözde 'Ermeni soykırımı' olarak tanıyan tasarısıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu eylemler müttefiklik ilişkilerimizin ruhuyla bağdaşmadığı gibi ABD yönetimi ile 17 Ekim tarihinde Suriye konusunda varılan mutabakata da aykırıdır. Gerekirse İncirlik ve Kürecik'i kapatırız" dedi.

Erdoğan: İncirlik ve Kürecik’i kapatırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. ABD Senatosunun ‘Ermeni’ kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Her şeyden önce Amerika Birleşik Devletleri iç siyasetindeki kamplaşmanın aleyhimize sonuçlar doğurduğunu, bazı çevrelerin Trump’ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz.Bu eylemler müttefiklik ilişkilerimizin ruhuyla bağdaşmadığı gibi ABD yönetimi ile 17 Ekim tarihinde Suriye konusunda varılan mutabakata da aykırıdır. Bu aldığınız kararların bir kıymetiharbiyesi yok. Çünkü bu kararlarınız tamamen siyasidir” dedi.

Türkiye’nin gerektiğinde yaptırımlarda bulunabileceğini ifade eden Erdoğan, “ABD’nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz. Çok açık ve net, rahatlıkla söyleyeyim. Amerika’da Kızılderililerle ilgili olarak bunu söylememek konuşmamak mümkün mü? Kızılderililerin tarihi, Amerika’nın yüz karasıdır” ifadelerini kullandı.

LİBYA AÇIKLAMASI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj’ı kabulüne ilişkin soru üzerine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da yer aldığı görüşmede Libya’daki son durumu değerlendirdiklerini söyledi. Sarraj’ın Libya’nın meşru başbakanı olduğunu, karşısındaki Halife Hafter’in meşru bir başkan veya başbakan değil, illegal yapısı olan bir kişi olduğunu, Hafter üzerinde uluslararası bir mutabakatın da bulunmadığını anlatan Erdoğan, uluslararası karşılığı olan kişinin Sarraj’ın kendisi olduğunu ifade etti.

“SÜREÇ HIZLA İLERLİYOR”

Yaptıkları çalışmalarda özellikle Libya’ya yönelik uluslararası hukuktan kaynaklanan hakların kullanılması noktasında kısa bir süre önce bir mutabakat muhtırası imzalandığını hatırlatan Erdoğan, “Bunlardan biri deniz yetki alanlarının sınırlandırılması diğeri de güvenlik ve askeri iş birliğiyle ilgiliydi. Deniz yetki alanlarıyla ilgili imzaladığımız mutabakat muhtırası, TBMM tarafından onaylandı. BM’ye de tescil edilmesi için bildirimde bulunduk, süreç hızla ilerliyor. Şimdi de güvenlik ve askeri iş birliği anlaşması ayrıca Meclisimize sunuldu. O da Meclisimiz onayladıktan sonra yürürlüğe girecektir” diye konuştu.

“RAHATSIZLIK DUYUYORLAR”

Bu anlaşmalarla Akdeniz’de hem Libya’nın hem de Türkiye’nin hakkının korunmuş olacağını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye aleyhine tek taraflı adımlar atılmasına izin vermeyeceğimizi açıkça ortaya koyduk. Bunu son NATO Zirvesi’nde de Miçotakis ve heyetiyle, şahsım ve heyetim olmak üzere yaptığımız görüşmede kendilerine söyledik. Onlar hala belli beklentiler içinde. Dedik ki biz her şeyi uluslararası hukuka dayalı olarak yapıyoruz. Bundan sonra da uluslararası hukuka göre attığımız adımları atmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’i, uluslararası hukuku ve Türkiye’nin haklarını hiçe sayarak paylaşıma girenler, attığımız adımdan tabii ki rahatsızlık duyuyorlar. Dayatılmaya çalışılan planlar var burada. Haklı bir adımla biz bunu boşa çıkardık. Daha da ileri gideceğim. Burada Sevr’in aslında ters yüz edilmesi var. Böyle bir adım atılmış durumda.” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ ADIMLARI ATARIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’ya asker gönderilmesi konusuna ilişkin, şu değerlendirmede bulundu:

“Böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye’ye gelecek olursa nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir. Libya’ya her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu daha önce de söyledim. Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımları atarız. Şu anda Libya’da, orayla hiçbir ilgisi, alakası olmayan, resmi bir davetin olmadığı ülkeler, buralara kendilerindeki bazı özel güvenlik güçlerini göndermişlerdir. Şu anda onlar Libya’da bu tür illegal faaliyetler gösteriyorlar. Bunların aşılması lazım.”

 
Adana'da Soner Yalçın sevgisi
 
DSP'nin genel başkanı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: Eğer dans da olacaksa hepimiz dans edelim
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Las Tesis" dansının Şili'de polis tarafından ...
Çıray'dan 'Şehir Üniversitesi'ne kredi' soruları!
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, ...
Bir hukukçu, bir kadın, bir insan olarak utandım
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bir ...
 
Ölü gezegende gelecek olmaz!
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Meclis'te ...
TBMM’de Bakan Soylu’ya Las Tesis danslı protesto!
Şili'deki kadınlar tarafından gerçekleştirilen Las Tesis danslı protestosu ...
CHP’de kongreler başladı! Kılıçdaroğlu 'Deniz Yücel' dedi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelttiği ...
 
İmamoğlu'dan Erdoğan'a "Ya kanal ya İstanbul"
Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın yıllara meydan okuyan ve halkın nabzını ...
Davutoğlu partisini ilan etti: Gelecek Partisi
Yeni partisi için kuruluş başvurusunu dün İçişleri Bakanlığına yapan Ahmet ...
''İzmir'in köklü firmaları iflasın eşiğinde''
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2015’te Suriye’de Rus savaş uçağının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri