ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2718
    Dolar
  • Euro
    34,9076
    Euro
  • Altın
    2.434,980
    Altın
  • Bist-100
    10.152,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Sahte diplomalı belediye çalışanı kendine çifte maaş bağlamış!
Sahte diplomalı belediye çalışanı kendine çifte maaş bağlamış!
Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
Hafize Gaye Erkan geri mi dönüyor? Açıklama geldi...
29 Eylül 2023 Cuma - 14:37

Erdoğan'dan TEKNOFEST İzmir çıkarması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada şu ana kadarki ziyaretçi sayısını da açıkladı. 

Erdoğan dan TEKNOFEST İzmir çıkarması!

TEKNOFEST İzmir'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajlar şu şekilde;

''Hindistan'dan ABD'ye kadar dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil ettikten sonra, TEKNOFEST 2023 vesilesiyle İzmir'de sizlerle olmaktan bahtiyarım. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline hepiniz hoş geldiniz. Programın icrasına katkı veren herkesi tebrik ediyorum.

TEKNOFEST İSTANBUL ZİYARETÇİ REKORU KIRDI
Cumhuriyetimizin 100. Yılını, tarihimizin bu dönüm noktasını kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. TEKNOFEST coşkusundan, şu muhteşem atmosferinden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu sebeple TEKNOFEST’i üç ilimizde tertipleyelim dedik. TEKNOFEST İstanbul 2 milyon 247 bin ziyaretçi ile kendi rekorunu kırmıştır. Ankara'da 943 bin ziyaretçiyi ağırladı. Gençlerimiz gerçek manada bir teknoloji şöleni yaşadı. 

330 BİN ZİYARETÇİ
Bugün de TEKNOFEST 2023'ün son durağı olan güzel İzmir'deyiz. Buradaki gençlerimizin coşkusunu gördükçe gururlanıyoruz. Şu ana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırladı. İzmirli gençlerimizle birlikte çevre illerimizdeki gençlerimizi de bu festivalin coşkusunu yaşamaya davet ediyorum. Teknolojiye ilgisi olan tanıdıklarınızı teşvik edin. İmkânı olmayana gerekirse yardımcı olun ve Çiğli Havalimanındaki bu başarıyı mutlaka yerinde görün.

GENÇLERE SESLENDİ
Yeni teknolojiyi ülkemizde değil de uzak ülkelerde arayanları da buraya davet ediyoruz. Bugün burada büyüyen, güçlenen, sınırları aşan Türkiye’nin yükselişine de şahit oluyoruz. Kızıl Elma, Akıncı, Anka, Hürjet, Atak ile birlikte mücadele var, gayret var, sabır var, azim var, cesaret var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan, güçlü bir irade var. Burada hayallerine giden yolda hiçbir engel tanımayan gençler var. Yapamazsınız diyenlere inat, biz yaparız diyen, imkansız denenleri gerçeğe dönüştüren, fikir, yürek ve alın teriyle büyük bir başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum. Sizler canları pahasına bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizin gururusunuz. Bu ülkeyi omuzlayacak, hak ettiği yere siz taşıyacaksınız.  Sizin parıldayan gözlerinizde yarının güçlü Türkiye’sini görüyorum.

''TEKNOFEST GENÇLİĞİNİN SESİNİ TÜM DÜNYA DUYUYOR''
Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor. 30 yıllık işgalin ardından özgürlüğüne kavuşan Karabağ’da evlerine dönen muhacirler sizin için dua ediyor. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleri ile iftihar ettim. Hiç kimseyi kılık kıyafeti, inancı dolayısıyla ötekileştirmedik. Dayatmacı, baskıcı, yasakçı değil, tüm vatandaşlarımızla birlikte gençlerimizin özgürlük alanlarını genişletenlerden olduk. Ne yapıyorsak sizin istikbaliniz için yapıyoruz. İçeride ve dışarıda verdiğimiz tüm mücadelelerin amacı size daha güçlü bir Türkiye teslim etmektir.

''İZMİR'E 225 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK''
Türkiye’yi savunma sanayisi başta olmak üzere her alanda başarıdan başarıya koşturduk. Üniversite sayımzıı 208’e, yurt kapasitemizi 950 bine, gençlik merkezi sayımızı 464’e, Ar-Ge merkezi sayımızı 1289’a, tasarım merkezi sayımızı 324’e, Teknopark sayımızı 98’e çıkarttık. İzmir'e yaptığımız kamu yatırımlarının tutarı 225 milyar TL'dir.

"VERGİSİZ TELEFON SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ"
12 bin öğrencimizi lisansüstü öğrenimlerini tamamlamaları için burslu olarak yurtdışına gönderdik. Bunlarla yetinmiyoruz, hizmet çıtamızı her gün daha yukarıya taşıyoruz. Depremin ekonomimize yüklediği 105 milyar dolarlık zarara rağmen gençlerimize mahcup olmamak için elimizden geleni yaptık. Seçim döneminde vaadettiğimiz vergisiz telefon ve bilgisayar ile aylık 10 GB internet sözümüzü tutuyoruz.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Seçim döneminde gençlerin demokrat dedesi maskesi takanların, söz konusu koltukları olunca nasıl faşizan hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Dürüstlükten bahsedenlerin iktidar uğruna birbirlerine nasıl yalan söylediğini de görüyoruz. Biz siyasete güvenin zedelenmemesi için duruşumuzu asla bozmayacağız. Özellikle siz gençlerimize karşı daima harbi ve hasbi davranacağız.''

 
Sağlık emekçilerinin yemek isyanı!
 
Erdoğan'dan yerel seçim ve İzmir mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık emekçilerinin yemek isyanı!
İzmir'deki hastanelerde özel yemek firmalarının kalitesiz hizmet verdiği ...
İzmir'de uyuşturucudan 76 tutuklama!
İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 147 şüpheliden 76'sı tutuklandı.
Sputnik direnişçisi İzmir Basın Kampı’nda... ''Meslek büyükleri yeterince yanımızda değil''
İzmir Basın Kampı’nda, Sputnik Türkiye’de sendikalaştıkları için işten ...
 
İzmir Basın Kampı'nda ''Medya ve örgütlülük'' konuşuldu...
Seferihisar’da düzenlenen 1. İzmir Basın Kampı’nda medyada örgütlenmenin ...
Ünlü yazar eski eşini boğazını keserek öldürdü!
İstanbul'da sanat yazarı Funda Demir, 2 yıl önce boşandığı eski eşi mali ...
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya son görev!
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın cenazesi, Bakü'deki 2. Fahri Hıyaban'da toprağa verildi.
 
Atatürk büstüne çirkin saldırı!
Niğde'de Atatürk büstüne zarar veren 2 kişi gözaltına alındı.
Foça'da Para Kürek etkinliği
Türkiye Kürek Federasyonu, paralimpik kürek sporunun geliştirilmesi ve ...
TEKNOFEST İzmir'de üçüncü gün!
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri