ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5262
    Dolar
  • Euro
    45,4223
    Euro
  • Altın
    4.300,420
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/37°
    ADANA
  • ANKARA
    14/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/37°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
2 Nisan 2020 Perşembe - 18:09

Erdoğan'dan başkanlara korona uyarısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlarıyla video konferans yoluyla yapılan toplantıdaki konuşmasında "Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üzerinde değildir. Korona salgınıyla mücadeleyi, sulandırmaya, bunu günlük siyasetin malzemesi haline dönüştürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Erdoğan dan başkanlara korona uyarısı

Korona salgını kapsamında belediye başkanları ile video konferans yöntemi ile toplantı yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarını salgın hakkında uyararak iş birliği çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

*Belediyelerimizin, halkımızın günlük yaşamı için yaptığı yatırımlar bizim için çok önemli.

*Belediyelerimize çok daha büyük görevler düşüyor.

*Salgının başlamasıyla birlikte sizlere gereken bilgilendirmeler yapılmıştır.

*Kamu binaları, toplu ulaşım araçları gibi yerlerin dezenfeksiyonu yapmalıyız. Cadde ve sokakların rutin temizli,k faaliyetleri konusunda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz.

*Gıda ve temizlik ürünlerinin vatandaşa ulaştırılması konusunda titiz davranmalıyız.

*Yaşlı ve öğrenciler başta olmak üzere evden çıkmamasını istediğiniz vatandaşlarınızın isteklerine yardımcı olmalıyız.

2 MİLYON HANEYE 1000 TL

*Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları asla yalnız bırakmamalıyız.

*Bugünler gelip geçtikten sonra geride ülkemize ve şehirlerimize yaptıklarımız ve hizmetlerimiz kalacaktır.

*En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayabilmektir.

*Sosyal devlet ilkesi gereği ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye 1000 TL nakit yardımı gerçekleştiriyoruz. İstihdamı korumak amacıyla faaliyetine ara veren işletmelerimizin telafi çalışma sürelerini iki katına çıkardık. Vergi ve sigorta ödemelerini erteledik.

*Pek çok bankamız müşterilerin kredilerini erteleme yoluna gidiyor, hatta kaynak sağlıyor. Bankalarımız vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 6 ayı ödemesiz 36 ay vade ile 10 bin liraya kadar destek kredisi veriyor.

*Çalışanlarımızın, esnaf ve sanatkarımızın, sanayicimizin, ticaret erbabımızın velhasıl 83 milyonun yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz.

*Bu 83 milyonun her bir ferdini yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Politika ve söylemlerimizi buna göre belirledik. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız kararları tek tek hayata geçirdik.

*Süreci sosyal medyada, televizyon ekranlarında ahkam kesenlere göre değil ülkemizin gerçeklerine göre yürüttük. Aldığımız her kararı devlet ciddiyetine uygun şekilde değerlendirdikten sonra milletimizle paylaştık. Gerçekten tarihi bir felaketi yaşadığımız şu dönemde hamdolsun birçok ülkeye kıyasla iyi yerdeyiz.

*Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karamsarlığa kapılmadığımız gibi rehavete de asla düşmüyoruz. Akılcı, dengeli, gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye Allah’ın izniyle bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir.

“KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR”

*Bu kampanyaların gayesi milletimizin fertleri arasındaki güçlü dayanışmayı ortaya koymaktadır. Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz.

*Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında ve üstünde görenleri milletimiz gereken cevap veriyor, verecektir. Hele hele bu projeyi dinamitlemeye çalışmak gafletten öte bir şeydir.

*Türkiye’de kimse hukukun ve kanunların üstünde değildir. Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya, günlük siyasetin malzemesi haline dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur.

*Şu an milletimizin hayatını tehdit eden sinsi bir düşmanla mücadele ediyoruz. Bu düşmanı ancak kenetlenerek yenebiliriz. Ancak dayanışmayla bu tehdidin üstesinden gelebiliriz. Gün siyasi, etnik, mezhebi farklılıklarımızı bir yana bırakarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi hatırlama günüdür.

*Böyle bir dönemde siyasi rant hesabı yapanları maşeri vicdan asla unutmayacaktır. Umut vermek, güven aşılamak yerine karamsarlık pompalayanları milletimiz asla affetmeyecektir.

*Buradan milletimizi bir kez daha bir olmaya, kardeş olmaya, beraber olmaya ve Türkiye olmaya davet ediyorum. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun.

 
İnternetten toplu sözleşme töreni... Başkan Soyer'den çağrı...
 
İzmir için 'Acil karantina' çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliam gibi kaza... Çok sayıda ölü var
Hatay'ın İskenderun ilçesinde freni boşalan TIR'ın polis ekiplerinin uygulama ...
Yüzlerce kişiye ücretsiz izin şoku
Türk Hava Yolları (THY) yüzlerce pilotu, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesindeki ...
Prof. Dr. Feriha Öz koronavirüsten hayatını kaybetti
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu'nun hayatını ...
 
Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını kaybetti!
Koronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığı açıklanan İstanbul Çapa Tıp ...
İmamoğlu'dan sokağa çıkma yasağı çağrısı
İl il koronavirüsü vaka sayılarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ...
İşte il il vaka ve ölüm sayısı... İzmir ikinci sırada
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 24 saatte 63 can kaybı yaşandığını ...
 
Tehlike büyük, Meclis göreve!
Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok önlemler ...
Erdoğan’dan İmamoğlu’na imalı ‘bağış’ yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması... AK Parti il başkanlarına ...
Valinin ardından sağlık müdüründe de koronavirüs çıktı
Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in koronavirüse yakalandığını duyurmasının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri