ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2137
    Dolar
  • Euro
    34,7623
    Euro
  • Altın
    2.427,230
    Altın
  • Bist-100
    10.226,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti!
Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti!
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
İYİ Parti'de bir istifa daha!
İYİ Parti'de bir istifa daha!
CHP'li Polat: Kamuda tasarruf için ödemeleri TL bazında yapın!
CHP'li Polat: Kamuda tasarruf için ödemeleri TL bazında yapın!
9 Ekim 2023 Pazartesi - 21:47

Erdoğan'dan emeklilerle ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi, iç ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar yapılacağını belirten Erdoğan, emeklilere 1 defaya mahsus olarak 5 bin lira ödeneceğini ve ödemelerin kasım ayında başlayacağını açıkladı. Zincir market ve esnafa seslenen Erdoğan, "Yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Erdoğan dan emeklilerle ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında külliyede toplandı. Gündeminde İsrail-Filistin gerilimi, terörle mücadele ve emeklilere yapılacak zammın olduğu kabine toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

EKONOMİYE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR: FAHİŞ FİYATTA SONA GELDİK

Konuşmasına ekonomi üzerinden başlayan Erdoğan, hayat pahalılığı sorununu çözmek için adımlar attıklarını ve üzerlerine düşen sorumluluğu yapmaya çalıştıklarını söyledi. Fahiş fiyat sorununun artık sonuna gelindiğini savunan Erdoğan, "Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla ile büyütme hedefimizden asla şaşmıyoruz. Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz pazarlama, satış ilan sınırlmalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek. Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalar ile, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz" diye konuştu.

EMEKLİLERE TEK SEFERE MAHSUS ÖDEME

Geçtiğimiz gün emekliler için kabineyi işaret eden Erdoğan, 'müjde'sini açıkladı. Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdıklarını ve ilk ödemelerin kasım ayının ilk yarısı itibariyle hesaplara yatırılacağını açıklayan Erdoğan, "Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek inşallah o zamanda her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz" dedi.

SINIR DIŞI OPERASYONLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır dışı operasyonlarına da değinen Erdoğan, şu ana kadar 162 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Erdoğan, harekatlar düzenleyeceklerinin de mesajını vererek "Bir gece ansızın gelebiliriz sözünün gereğini her gün her an yerine getirmeyi sürdüreceğiz. PKK'yı yok edene kadar sınır ötesi harekat meşru hakkımızdır. Terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarımızda zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz. Sınırlarımız dışındaki mücadeleyi de uluslararası hukuka riayet ederek, insani ve ahlaki çizgileri asla ihlal etmeden yürütüyoruz" diye konuştu.

İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDA ARABULUCULUK

Hamas militanlarınca başlatılan saldırılar sonucu İsrail-Filistin hattında binlerce sivilin de hayatını kaybettiği çatışmaları değerlendiren Erdoğan, "Ortadoğu'daki sorunların derinleşmesinde uluslararası toplumun Filistinlilere verdiği sözleri tutmamasının ciddi payı var" dedi. 1967'deki sınırlara işaret eden Erdoğan, "Başkenti Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulmadan, bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ne israil ne Filistin topraklarında tek bir masumun dahi burnun kanamasına razı olmadığımızı hep söyledik. Türkiye olarak, tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İsrail - Filistin barışı için yoğun diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Savaşın da bir adabı, ahlakı vardır. Taraflar buna riayet etmekle mükelleftir. Hep ifade ettiğimiz gibi, adil bir barışın kaybedeni olmaz. Gazze'nin hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez. İsrail'den Filistin topraklarına yönelik bombardımanlarını, Filistinlilerden de İsrail'deki sivil yerleşimlere yönelik tacizlerini durdurmalarını istiyoruz. Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerinin tedariki konusunda hazırlığımızı yapıyoruz."

 
İzmir’de senet çetesine operasyon
 
TFF'den Suudi Arabistan'a destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de senet çetesine operasyon
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, silah zoruyla bir vatandaşa senet imzalatan ...
İzmir'de orman yangını!
İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, ...
HDP'li isimler hakkında yeni gelişme!
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya üye oldukları gerekçesiyle gözaltına ...
 
JMS Jant'ın GES projesine bakanlıktan onay!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişkliği Bakanlığı, CMS Jant'ın Dikili'de ...
Tanju Özcan için son karar!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, CHP'den ihracının iptali için açtığı ...
Hiranur Vakfı davasında yine karar yok!
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in ...
 
Kavgayı ayırırken öldürüldü... Mahkeme kararı açıkladı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde 2 grup arasında çıkan kavgayı ayırırken pompalı ...
Aktaşlar çetesinden 20 şüpheli adliyede!
İzmir'de 'Aktaşlar' olarak bilinen A.A. liderliğindeki suç örgütüne yönelik ...
Pedallar Cumhuriyet için çevrildi!
Piri Reisli öğrenciler İnciraltı’nda geleneksel bisiklet şenliğinde pedalları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri