ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
15 Ekim 2022 Cumartesi - 17:18

Erdoğan'dan maden faciası açıklaması: "Biz kader planına inanmış insanlarız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra’da yaşanan maden faciasına ilişkin, “Şu anda bizim mevcut bu tür ocaklarımız içerisinde Amasra ocağı bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, tabii değerli arkadaşlar birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil. Biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır bunu da bilmemiz lazım” dedi.

Erdoğan dan maden faciası açıklaması:  Biz kader planına inanmış insanlarız

Amasra’da Türkiye Taşkömürü İşletmeleri’ne ait bir kömür ocağında dün akşam meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi yaşamını yitirdi. Bölgeye gelerek yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Merkezinin önünde kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan şöyle konuştu:

“Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Amasra maden ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması nedeniyle fevkalade üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz madenin -300 ve -350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından kaza mahallindeki çalışmalara başlamıştır. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken diğer yandan da yaralı işçilerimiz sağlık kurullarına nakledilmiştir.

“MERHUMLARIMIZIN SAYISI 41”

AFAD ve Türkiye Taşkömürü İşletmeleri ve tüm kurumlarımız işçilerimize ulaşmak için zamanla yarıştılar. Enerji, İçişleri, Çalışma bakanlarımız koordinasyonu yürütmüşlerdir. Biz de patlama haberini aldığımız andan itibaren İçişleri bakanımla irtibat halinde olduk. Gece boyu telefon görüşmelerimizi sürdürdük. Yapılması gereken atılması gereken adımların atılması gayretinde olduk. Ayrıca Diyarbakır ziyaretimizi iptal ederek Amasra’ya gelip çalışmaları yerinde inceleme kararı aldım. Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır. Şu andaki önceliğimiz, yer altındaki işçilerimize ulaşmaktı. En son 41. işçimize ulaştık. Tabii o da rahmetli olmuş ve 40 olarak ilan edilmiş olan merhumlarımızın sayısı böylece 41 olmuş oldu. İnşallah mekanları cennet olsun.

“BİZ KADER PLANINA İNANMIŞ İNSANLARIZ”

Her konuda olduğu gibi çalışma hayatında da önce insan diyoruz. İnsan hayatının güvende olmadığı hiçbir faaliyet bizim için muteber değildir. Bu anlayışla maden ocaklarımızda hala önemli sayıda ölümlü kazaların yaşanıyor olmasını kabul edemeyiz. Madenlerimizde hiçbir risk görmek istemiyoruz. Gerek bakanım gerek sendika başkanım ve bu alandaki sendika kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarımız şurada son 1 ay içerisinde ocağa indiler, orada yerinde tetkiklerini filan yaptılar. Şu anda bizim mevcut bu tür ocaklarımız içerisinde Amasra ocağı bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, tabii değerli arkadaşlar birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil. Biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır bunu da bilmemiz lazım.

“MADEN ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Teknolojinin tüm kabiliyetlerini, işletmeciliğin tüm maharetlerini kullanarak maden kazalarını tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çalışmaları içerisindeyiz. Yerli ve milli imkanlarımızın bu konuda da bizim ihtiyacımız olan yapısal değişimi sağlamakta yeterli olacağına inanıyorum. Bir kez daha işçilerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Görüldüğü gibi buradan ambulanslarla uçak ambulansı alıp bir kısmını buradan Bartın’a götürürken bir diğer kısmını da İstanbul’da Çam Sakura Şehir Hastanemizde tedavilerini yürüttük. Tedavilerini hala yürütmeye devam ediyoruz. Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak devletimizin ve devletin yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur. Rabbimden ülkemizi her türlü kazadan afetten muhafaza eylemesini niyaz ediyorum.

“AİLELERE DESTEK VERECEĞİZ”

İlk etapta bir karar daha aldık. O da 500 artı 500 olmak üzere devlet ve ilgili bakanlığımız, bunun yanında sendikamız 200, bunun yanında bir diğer bakanlığımız Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığı’mız da 50 bin olmak üzere ilk etapta hemen ailelere bu desteğimizi vermiş olacağız. Ayrıca devlet olarak yapmamız gereken desteği de hemen kabine toplantımızda belirleyip onun da adımını atacağız.”

Konuşmasını bitiren Erdoğan’ın istediği üzerine Diyanet İşleri Başkanı ölen madenciler için dua okudu.

 

 
Son Ay Tutulması okuyucularıyla buluştu
 
Amatör maçta ambulans skandalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akrabalar kavga etti... Mahalle bakkalı öldürüldü!
İzmir'in Buca ilçesinde akrabalar arasında çıkan kavgada, pompalı tüfekle ...
İzmir'de silahlı kavga can aldı!
İzmir'in Kiraz ilçesinde çıkan kavgada bir kişi tabancayla öldürüldü.
Madencilerden geriye fotoğrafları kaldı!
Bartın’ın Amasra ilçesinde dün akşam 18.15 sıralarında Türkiye Taşkömürü ...
 
Avukatı bıçaklayan zanlı serbest bırakıldı!
İzmir'in Bornova ilçesinde 12 Ekim'de çıkan kavgada avukatı bıçakla yaralayan ...
Gaziemir Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!
İzmir'de gençlere robotik kodlamadan sanata kadar birçok dalda eğitimlerin ...
Kayıp olarak aranan 2 arkadaş ölü bulundu!
Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde kayıp olarak aranan iki arkadaş ormanlık alanda ölü bulundu.
 
Fuar defilelerle renklendi!
Hazır giyim ve tekstil teknolojileri sektörünü buluşturan Fashion Prime ...
Billur Kalkavan'dan acı haber!
Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Billur Kalkavan (59) tedavi ...
Maden faciası paylaşımı yapan 12 kişi hakkında işlem başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, 28 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri