ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4561
    Dolar
  • Euro
    34,7893
    Euro
  • Altın
    2.428,020
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
17 Nisan 2024 Çarşamba - 13:21

Erdoğan'dan seçim sonrası ilk grup toplantısı!

Erdoğan, 31 Mart sonrası ilk kez grup toplantısında konuştu. Katılım oranının AK Parti oylarını etkilediğini savunan Erdoğan "Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz" dedi. "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez bitmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan dan seçim sonrası ilk grup toplantısı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yüzde 78.11'lik katılım oranına dikkat çeken Erdoğan, bunun AK Parti'nin oylarını etkilediğini savundu. 

31 Mart'a ilişkin mesajlar veren Erdoğan, değişim vurgusu yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

''31 Mart kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. İlk göze çarpan özellik katılım seviyesinin düşüklüğüdür. 31 Mart seçimleri 20 yıldaki en düşük katılımlı seçim olarak kayıtlara geçti. Yaklaşık 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımadı. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oyunu etkilemiştir. 

"SEÇİM CUMHUR İTTİFAKI'NIN ÜSTÜNLÜĞÜYLE TAMAMLANDI"
31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. 1400 belediyenin yüzde 54,3’ü Cumhur İttifakı'nca yönetilecektir. Cumhur İttifakı son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. Buradan Cumhur İttifakı olarak omuz omuza birlikte mücadele verdiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye ve ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sandığın gücüne güç katan her seçim Türkiye ve Türk milleti için tarihi bir kazanım demektir.

HATAY AÇIKLAMASI
CHP’nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde Hataylı kardeşlerimize teşekkürümüzü bizzat ifade edeceğiz.

Hatay, 6 Şubat depremlerinden beri en çok örselenen şehrimiz oldu. Hatay ile aramızı bozmak için çok uğraştılar, sosyal fay hatlarımızla oynamaya kalktılar. Pek çok iftira attılar. 31 Mart’ta Hatay tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Cumhur İttifakına ve AK Parti’ye duydukları güven dolayısıyla Hatay’ımıza ve Hataylı vatandaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum.

"MİLLETTİMİZİN MESAJLARINI YERİNE GETİRECEĞİZ"
Şehirlerimizin kaynaklarının orada yaşayanlara harcanması için her şeyi yapacak, terör örgütünün şehirlerimize tekrar musallat olmasına fırsat vermeyeceğiz. Kabinemiz görevinin başındadır. Sapla samanı karıştırmayı çalışanları daha fazla vakit kaybetmeden bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum. Biz Türkiye’ye ve milletimize daha hizmet edebilmek adına ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın derdindeyiz.

Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru okumalıyız. Bu muhasebeyi yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir. Milletimizin mesajlarını baş tacı ederken bu mesajların gereğini de mutlaka yerine getireceğiz. Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş, kuvvet ve enerji toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

"ÜLKEYİ YÖNETECEKLERİNİ SANAN ZAVALLILAR..."

Sonuçlar bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar olduğunu görüyoruz genel seçime havasına girmek suretiyle sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar... Birileri kendilerince yerel iktidar merkezi iktidar diye Türkiye'de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Bu tarz söylemler ham bir hayalden ibarettir.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"
Beyler bayanlar şunu herkes görsün ve bilsin biz bitti demeden hiçbir şey bitmez bitmeyecektir. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz heyecanımız ilk güngü gibi dipdiri. Eksikleri giderir tekrar yola koyuluruz kimse sevinmesin umutlanmasın biz buradayız. Sapasağlam dimdik ayaktayız.

Bu seçim sonuçlarını bir fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya kalkışanları gayet iyi biliyoruz. Eleştiri özeleştiri tamam ama AK Parti teşkilatını özeleştiri maskesi altında hırpalamaya çalışanlara da asla müsaade etmeyiz. Bu harekette şımarıklık olmaz.

MAKAM UNVAN VURGUSU
Şunun da bilinmesini isterim. Bizim lügatimizde böbürlenme yoktur. Millete tepeden bakma, milletle arasına duvarlar örme, mesafe koyma asla ve asla yoktur. Her zaman söylüyorum. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz, siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, makam, kültür ve unvan dağıtmak için de yapmıyoruz. Hangi konumda olursak olalım hepimiz bu makamlarda milletimize ve Türkiye'ye aşkla hizmet etmek için bulunuyoruz. Bu konuda oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcudur.

PARTİLİLERE MESAJ
Bakılmadık, incelenmedik, üstü açılmadık hiçbir nokta bulunmadan muhasebe ve murakabe sürecimizi neticelendireceğiz. Bize destek olanlarla birlikte sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru şekilde okuyacak, değerlendirecek, gelecek dönemdeki yol haritamızı belirlerken bunlardan muhakkak istifade edeceğiz. Ama bu süreci partimizin geleneklerine, davamızın prensiplerine uygun şekilde yürüteceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Küçük hesaplar ve küçük tuzaklar peşinde koşanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz.
 

 
Başkan Tugay: "Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız"
 
İzmir 'de restoran ve kafelerde fiyat denetimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de arabalı vapur seferleri iptal!
İzmir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 13.15'ten itibaren Bostanlı-Üçkuyular ...
İzmir'deki dev GES projesinde yeni gelişme!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde kurulmak istenen Depolamalı Güneş Enerji ...
Yabancı uyruklu muavinden yolcuya taciz!
Tatilde Adana'ya giderken otobüste yabancı uyruklu muavin tarafından taciz ...
 
CHP'li Kılıç'tan Sığacık Yat Limanı soruları!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin ...
Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm
İEU Medical Point Hastanesi KBB hastalıkları bölümünden Prof.Dr. Erdem ...
Başkan Tugay söz vermişti... O hatlar yeniden açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçimden önce yurttaşlardan ...
 
5 ilde Sibergöz operasyonu!
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen 'Sibergöz-31' operasyonunda kendilerini ...
Yol verme kavgası kanlı bitti!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan yol verme kavgasında bıçakla ağır ...
İzmir'de 86 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Foça ve Seferihisar ilçelerinde 86 kaçak göçmen ile göçmen kaçakçısı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri