ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
7 Ağustos 2020 Cuma - 14:38

Erdoğan, dolardaki artışı yine 'düşmanlara' bağladı

Erdoğan, Ayasofya'daki namaz sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Erdoğan, dolardaki artışı yine  düşmanlara  bağladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. 

Erdoğan gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Öncelikle Beyrut patlaması tabi neticeleri itibariyle failleri kimdir, henüz bu belirlenmiş değil. Şu anda konuyla ilgili başta Lübnan Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede ve bizim istihbarat teşkilatımızla yaptığı görüşmede henüz kimdir, hangi kuruluştur, buna benzer alınmış bir bilgi yok. Buna benzer alınmış bir bilgi olmadığı için de bizim 'şunlar yapmıştır' dememiz de özellikle biz siyasilere yakışmaz. Ama bizler de takip ediyoruz. Oradaki kardeş Lübnan halkının, yöneticilerinin bizlere vereceği bilgileri önemle takip ediyoruz. Tabi bu gerçekten çok ama çok büyük bir felaket. Biliyorsunuz benzerini rahmetli Hariri zamanında da yaşamıştık. Şimdi bu çok daha ileri seviyede böyle bir şey gerçekleşti. Nitrat kaynaklı olduğu söyleniyor, öbür tarafta füzelerin olduğu depolardan kaynaklı olduğu söyleniyor. 

 "Çok açık ve net olarak henüz bilgilendirmeler yapıldı" diyemeyiz. Fakat işi bizler de takip ediyoruz. Ve en son Başkan Yardımcım Fuat bey ve Dışişleri Bakanım Lübnan'a ziyarette bulunup yerinde takip ediyorlar. Daha ileri adım da biliyorsunuz bir Koca Yusuf kargo uçağımızla oraya çok çeşitli yardımları gönderdik. Bunların içerisinde askeri diyebileceğimiz birçok yardımlar var.

(Yunanistan-Mısır anlaşması)

Şimdi Yunanistan ile Mısır arasında yapılan bu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Niye yok? Şimdi bir defa buralara baktığımız zaman özellikle Yunanistan'ın yani Libya ile ilgili olarak buradaki kıyıdaş olma konusunda bir alakası var mı? Ne işi var orada? Mısır'ın bir alakası var mı? Yok.
Biz Libya ile böyle bir anlaşmayı yaptıktan sonra bunların hepsi bunların üzerine atladılar. Şimdi bize oralardan gelen bilgiler de, "biz bunu size karşı yapmış değiliz" gibi bilgileri de bize yansıtıyorlar. Olsa da olmasa da biz şu anda Libya'yla yapmış olduğumuz anlaşmayı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.
Bizler burada özellikle deniz yetki alanlarında hiç hakkı hukuku olmayanlarla buraları görüşmeye bile gerek duymuyoruz. Bakın Merkel benden ricada bulundu. Buradaki sondaj çalışmalarını durdurursanız benim işimi kolaylaştırırsınız dedi. Ben de, "Eğer siz Yunanistan'a diğerlerine güveniyorsanız biz 3-4 haftalığına ara veririz. Ama ben bunlara güvenmiyorum. Göreceksiniz bunlar sözünde durmayacaklar" dedim. Nitekim öyle de oldu. Biz bu arada da Yunanistan'dan onların kendi Dışişleri Bakanı, danışmanları üçlü görüşmeler başlattılar. Almanya - Yunanistan - Türkiye arasında. Bu sözde durmayınca şimdi ne olacak? Biz sondaj çalışmalarına hemen başladık. Barbaros Hayrettin'i de görevine gönderdik. Sözlerinde durmuyorlar.

(Piyasalarda yaşanan gelişmeler)

Bakın dünyada şu anda ekonomik gelişmeleri şöyle bir gözden geçirecek olursanız, başta Amerika olmak üzere Rusya, bunun yanında Avrupa bütün bunlara baktığımız zaman ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zikzakların olduğunu görürsünüz. Burada tüm samimiyetimle, ben içerdeki düşmanları zaten gündeme getirmek istemiyorum. Bize zaten dışardakiler yetiyor. İçerdekiler de pompalama görevi ifa ediyorlar. Çok açık samimi bir şey söylüyorum. Biz 2002 Kasım'ında göreve geldik.

Göreve geldiğimiz zaman sizler de yazılı ve görsel medya olarak size söyleyeceğim rakamlara dikkat edin. 2002'de milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019'da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı. Bakın nereden nereye.

Fert başı milli gelir o zaman 3 bin 581 dolardı ve bu rakam 2019'da 9 bin 127 dolara çıktı. Bunun dışında otomobil noktasında satışlara bakalım. Şimdi bu bir şeyi gösteriyor. Yani Türkiye bir tırmanışta. Bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmek istemeyenler var. Ben belgelere dayalı konuşuyorum. Mesela sadece açılan şirket sayılarna bakıyorsunuz 30 bin 842 iken, şu anda 2017 itibariyle 85 bin 265 adet şirket açılmış.

Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız. Türkiye'de 17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. Terörle mücadelede 17-18 yıl önce neredeydik bugün neredeyiz.  

 
AK Partili vekil ekonomideki çöküşü eleştirenlere 'Köpekler' dedi
 
Turuncu Çember genişliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili vekil ekonomideki çöküşü eleştirenlere 'Köpekler' dedi
Doların TL karşısında tarihi zirveyi görmesi üzerine oluşan tepkilere ...
İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi'ne silahlı saldırı
İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Alper Aydemir, komşusu ...
AK Parti Menemen'den saldırı açıklaması... TESADÜF OLAMAZ!
Menemen Belediye Meclis üyesi Hanifi Can'ın meclis toplantısı sonrası ...
 
Kılıçdaroğlu ‘A Takımı’nı belirleyecek
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda belirlenen 60 kişilik Parti Meclisi’nin ...
AK Partili Meclis üyesine saldırı
Menemen Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı sonrası AK Partili Meclis ...
Mısır ve Yunanistan’a sert yanıt!
Mısır ve Yunanistan'ın ekonomik münhasır bölge anlaşması imzalamasının ...
 
AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na yanıt
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun kentsel dönüşüm süreçlerine ...
MHP’den atılan Cemal Enginyurt’tan flaş açıklamalar
AK Parti'ye yönelik eleştirileri nedeniyle MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili ...
Demirtaş’tan önemli açıklamalar
Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri