ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5849
    Dolar
  • Euro
    35,0684
    Euro
  • Altın
    2.457,590
    Altın
  • Bist-100
    9.821,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmama cami önünde infaz!
İmama cami önünde infaz!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı!
Motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
26 Haziran 2020 Cuma - 17:17

Erdoğan’dan YKS açıklaması!

YKS ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sınav tarihleri konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Asıl tarihe yakın zamanda yapılması en doğrusuydu" dedi.

Erdoğan’dan YKS açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YKS öncesi video konferans yöntemiyle gençlerle bir araya geldi. Sınavla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

“STRESİN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

*Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini de maalesef etkiledi. Öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi.

*Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi.

*Sınavın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gençlerimizden yarın ve öbür gün sadece önlerindeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını istiyorum.

Erdoğan YKS tarihiyle ilgili, “Bazılarının bu tarihin turizm sektörünü canlandırmak amacıyla belirlendiğini iddia etmesi tamamıyla spekülasyondur” şeklinde konuştu.

“YOĞUN İSTİŞARELER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK’te yapılan hazırlıklar yanında, pedagoglar, öğrenciler velilerle birlikte yoğun istişareler gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar sonunda sınavın asıl tarihine en yakın zamanda yapılmasının öğrencilerimiz için daha hayırlı olacağı görüşü ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ BİR GENÇ İŞSİZLİK VAR”

Erdoğan, başvuran her öğrencinin kredi veya burs alabildiğini belirterek şunları söyledi;

*Kredi veya burs alan öğrenci sayımız bu yıl 1 milyon 600 bini buldu. Yıl sonuna kadar 17 bin 450 yeni yurt yatağını daha hizmete alacağız. 2021 yılı sonuna kadar 72 bin yeni yurt yatağını daha hizmete sunmayı planlıyoruz.

*Sizlerden tek isteğim, bütün enerji ve vaktinizi kendinizi daha iyi yetiştirmeye vermeniz, onun dışındaki tüm sorunları çözmek bizim görevimizdir. Bir tarafta sanayide ve tarımda çalışacak insan açığı, diğer tarafta ciddi bir genç işsizlik var.

*Bu çarpık tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Kendilerini geliştiren, birikimi ve yeteneğiyle öne çıkan her gencimize gönül huzuruyla çalışabileceği iş alanı sağlama konusunda kararlıyız.

“HİÇ BOŞ DURMADILAR”

Meslek liselerinin pandemi süreçte hiç boş durmadıklarının altını çizen Erdoğan, “Maske ve tulum üretmek suretiyle sürece çok ciddi katkı sağladılar. Benim için imam hatipli neyse meslek liseli de anadolu liseli de diğer okullarda okuyan çocuklarımız da hep birdir” dedi

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

Erdoğan, “Günümüz dünyasında dijital platformların, sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli mecra olduğunu biliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak, devlet başkanı olarak görevimdir. Milletimizi güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya konusunda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içinde olduklarını söyledi.

“ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR MÜCADELE YÜRÜTTÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde ilk vak’anın tespit edildiği tarihten bugüne kadar koronavirüs salgınına karşı dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele yürüttük. Günlük vak’a ve ölüm sayısının henüz istediğimiz seviyelere düşmemiş olması dikkati ve tedbiri elden bırakmamamız gerektiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

“AMAN HEYECANLANMAYIN, SAKİN OLUN”

Sınava girecek öğrencilere seslenen Erdoğan: ” Aman heyecanlanmayın, sakin olun. Sakinlikle ve sükunetle inanıyorum ki sizler (öğrenciler) büyük bir başarıyla bu sınavlardan çıkacaksınız. Rabb’im zihninizi ve bahtınızı açık etsin” dedi. 

 
Kılıçdaroğlu’na Konak raporu
 
Teos Village Otel'e kapasite artışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı'ndan YKS açıklaması
İçişleri Bakanlığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle 81 ...
EÜ'den 4 bin antiikor test üretimi
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ...
Sarma sigara içenlere kötü haber
Sigaraya gelen zamlardan sonra yurttaşların yöneldiği tütün satışına 1 ...
 
Tatilcilerin yeni gözdesi karavan
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karavanlara ilgiyi artırırken, ...
İnternet kafe ve oyun salonları açılıyor!
İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, "İnternet Kafeleri, Salonları ...
Resmi Gazete'de yayımlandı:Çile bitiyor...
Uzaktan sözleşme imkanları başta olmak üzere ekonomi alanında bazı düzenlemeler ...
 
Kısa çalışma ödeneği ödemeleri erkene alındı
5 Temmuz’da yapılması gereken Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ...
TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın ...
İstanbul'da vapur 5 kuruş oldu!
İBB tarafında Şehir Hatları vapurlarının 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri