ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
8 Ağustos 2023 Salı - 11:27

Evden kaçan eşini öldürmüştü... Mahkemeden indirim üzerine indirim!

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde evden kaçan eşini öldüren Ali F. ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme olayla kadından kaynaklanan haksız tahrik var diyerek cezayı 20 yıla indirdi. Öldürülen kadının duruşmada mağdur olarak dinlenen anne ve babası da damatlarından şikayetçi olmadıklarını ve davaya katılmak istemediklerini belirtti.

Evden kaçan eşini öldürmüştü... Mahkemeden indirim üzerine indirim!

Lice İlçesine bağlı Ziyaret Köyünde iki yıl önce evden kaçan 21 yaşındaki eşi Gurbet F.'yi geri getirip av tüfeğiyle öldüren 22 yaşındaki Ali F. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında öldürdüğü eşiyle ilgili iddialar ortaya attı, savunmasını bu iddialar üzerine yaptı.

Eşinin ona, “Ben başkalarıyla mutluyum, sen erkek değilsin” dediğini ve çocuğunu da alarak evi terk etmek istediğini, kendisinin ise buna engel olmaya çalıştığını ileri süren sanık, “Boşanalım dediğimde mahkemeye gelmeyeceğini, çocuğu da vermeyeceğini söyledi. Bu sırada çocuğu kucağından alıp kardeşime verdim. Onu evde kalması için ikna etmeye çalışıyordum, beni dinlemeyip sürekli hakaret ediyordu. Dış kapıya yöneldiğinde tüfekle korkutmak isterken silah aniden ateş aldı. Yere düşünce ambulansı aradım. Ben bir kez tetiğe dokundum ama silah 3 el ateş aldı. Eşim gece yarıları sosyal medya hesaplarından erkeklerle konuşuyor, yazışıyordu. Onu üzmemek için bir şey demiyordum ve uyarıyordum. Diyarbakır'da erkeklerle buluşuyordu. Beni aldatıyordu, boşanmak da istemiyordu. Ben iş makinesi operatörü olduğum için evime ayda bir kez geliyordum. Eşim bunu fırsat bilip iyice çığırından çıkmıştı. Ölmeden 3 ay önce de başka bir erkekle İzmir'e kaçmıştı. Kardeşim ikna edip geri getirdi. Akrabam olduğu için yuvam dağılmasın diye onu sürekli affediyordum. Pişmanım, keşke olmasaydı” dedi.

“KIZIM İZMİR’E KAÇTI GİDİP GERİ GETİRDİK ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ”

Kadının anne ve babası da olayın nasıl ve ne şekilde gerçekleştiğini bilmediklerini, kızlarına şiddet uygulandığını hiç duymadıklarını, 3 yıllık evlilikleri boyunca hiçbir kavgalarına şahit olmadıklarını belirterek damatlarından şikâyetçi olmadıklarını belirttiler.

“DAMADIM ÇOK SİNİRLİ BİR ANLIK ÖFKEYLE OLMUŞ”

Anne Canan F. “Kızım İzmir'e gittiğinde damadımın kardeşi ile birlikte gidip onu geri getirdik. İzmir'de akrabalarımız yok, kimin evinde kaldı bilmiyoruz. Kızımın gayrı ahlaki bir hayatı hakkında bilgim yoktur. Ancak İzmir'e bir erkekle gittiğini duymuştuk” dedi. Baba Recep F. ise damadının agresif bir kişiliğe sahip olduğunu ve bir anlık öfke ile yaşanmış olabileceğini belirtti.

“KASTEN ÖLDÜRMEK AMACIYLA HAREKET ETTİĞİ SABİTTİR”

Mahkeme, sanığın korkutmak için eşine tüfek doğrulturken aniden ateş aldığı savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğundan itibar edilemeyeceğini altını çizdi. Sanığın eşini kasten öldürmek amacıyla ateş ettiğinin yargılama ve toplanan delillerle sabit olduğunu belirten mahkeme, bu nedenle kasten eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması gerektiğine dikkat çekti.

“KATİL KOCA’NIN ANLATTIKLARINI DOĞRU SAYDI”

Mahkeme, olay günü de kadının evden ayrılmak istemesiyle alevlenen tartışma üzerine sanığın eşini önce ikna etmeye çalıştığını, eşinin ise kendisine, “Erkek değilsin, ben başkalarıyla mutluyum” dediğini, ancak tartışmanın kim tarafından başlatıldığına dair delil elde edilemediği kaydedildi.

AĞIR MÜEBBETTEN 20 YILA İNDİRİLDİ

Ceza yargılaması kapsamında bu durumun sanık lehine değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen mahkeme, ayrıca kadından kaynaklanan ve süregelen adli soruşturmaya konu olan haksız eylemler nedeniyle sanık hakkında makul oranda haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini belirtti.

TESLİM OLMASI VE PİŞMANLIĞI DA İNDİRİM SEBEBİ

Mahkeme sanığın cinayet sonrası da kaçmayıp zorluk çıkarmadan güvenlik güçlerine teslim olması ve sonrasında pişmanlık da duymasının lehine taktiri indirim sebebi olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme bu nedenle sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı, ardından cezayı kadından kaynaklanan haksız tahrik sebebiyle 24 yıla indirdi. Duruşmalardaki iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle cezası iyi hal indirimiyle 20 yıla düşürüldü. Sanık avukatları tahrikin daha da ağır olduğunu belirterek kararı Bölge İstinaf Mahkemesine taşıdı.


 

 
BAE'ye ihracatta büyük artış!
 
Plajlarda trakonya tehlikesi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 bela Taner öldürüldü!
Beyoğlu'nda motosikletten ateş edilerek öldürülen kişinin, '7 bela Taner' ...
Üniversiteli gence Suriyeli sokak çetesinden öldüresiye dayak!
Gaziantep’te üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Mustafa Aydaş, 10-12 kişilik ...
Korkunç kaza... Bir aile yok oldu!
Bursa'nın Karacabey ilçesinde yol kenarında park halindeki TIR'a çarpan ...
 
Eşini ve üvey oğlunu öldürdü!
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş'tan Denizli'ye yerleşen inşaat ...
Yaya geçidinde Songül öğretmeni ezip ölümüne sebep olan sürücü serbest!
Aydın'da yaya geçidinden yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı ...
Asfalt eridi, araçlar yolda kaldı
Denizli'de 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle kara yollarında asfalt ...
 
Yüzde 192 zam yapmayan kiracısına hayatı zehir etti...
Antalya'da S.A., kiracısı Hasan Hüseyin Navruz'u ve ailesini evden tahliye ...
Veliefendi Hipodromu kundakçısı yakalandı
Gece saatlerinde Bakırköy Veliefendi Hipodromu önünde yarış atlarını taşıyan ...
İstanbul’da deniz ortasında kadın döven saldırgan yakalandı
İstanbul Şile'de deniz ortasında botta kadın döverken görüntülenen Ş.Ö. gözaltına alındı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri