ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3212
    Dolar
  • Euro
    34,8267
    Euro
  • Altın
    2.410,590
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
2 Ekim 2020 Cuma - 12:49

FOÇALI ÇOCUKLARIN FATİH ABİSİ!

Foça'nın genç belediye başkanı Fatih Gürbüz'le yoğun bir mesai sonrası çay keyfi yaptık. Pazarcılık, şoförlük, bankada güvenlik, futbolculuk, itfaiyecilik gibi mesleklerin ardından sonunda belediye başkanlığı koltuğuna oturan Fatih Gürbüz, Foçalı çocukların gözdesi. Çocukların halen "Fatih abi" diye seslendiği Gürbüz, doğup büyüdüğü ilçesi için iddialı konuştu.

FOÇALI ÇOCUKLARIN FATİH ABİSİ!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Foça Belediyesi'nde yoğun bir mesainin ardından ceketini alıp hizmet binasının karşısındaki çay ocağına oturan Başkan Fatih Gürbüz, SONKALE'nin sorularını yanıtladı. Röportaj sık sık "Fatih abi merhaba" diyen çocukların sesleriyle bölünürken, Foçalı yurttaşlar da selam verdikleri Başkan Gürbüz'e taleplerini iletti. Her talebi gülümseyerek yanıtlayan, "en kısa sürede çözeceğiz", "halledeceğiz" sözleriyle yurttaşlara güvence veren Fatih Gürbüz, en çok da çocuklarla mutluydu. "Yerli", "Foça", "Elif" diye lakap ve isimleriyle hitap ettiği çocuklarla samimi pozlar veren Foça'nın sıra dışı başkanı, belediye hizmetleri için ise iddialı konuştu.

NEŞTER VURULDU
Daha önce pazarcılık, şoförlük, bankada güvenlik görevliliği, futbolculuk, itfaiyecilik gibi mesleklerin ardından geçen 31 Mart'ta en yakın rakibine 2519 oy fark atarak Foça Belediye Başkanı seçilen CHP'li Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de uyum içinde bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Geçen 500 günlük dönemde önemli birçok soruna neşter vurduklarını, çözüme kavuşturmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini aktaran Başkan Gürbüz, "Geçen yıl eylül ayında kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışmalarına başladık. 58 milyon TL'lik bir yatırım söz konusu. Elle kazılmak durumunda kaldı. İşin yüzde 75'i tamamlandı. Bitmek üzere. İçme suyu hattı Yapalak'tan buraya 26 kilometre uzunluğunda... Yepyeni bir hat.. Branşmanlarını yapıyoruz şuan" diye konuştu.

KALDIRIM MEDENİYETTİR
Fatih Gürbüz, 16 sokağın kanalizasyonunun yapımına başlandığını, sadece birkaç mahalle kaldığını belirtirken, "Ayrıca, sokak ışıklandırması ve sağlıklaştırması konusunda da çalışmalar yürüyor. Bağarası'nda 9,5 kilometrelik sokak sağlıklaştırması yapıldı. Kaldırım medeniyettir dedik. Kaldırım yoktu, insanlarımız caddede yürümek zorunda kalıyordu. 4 çocuağa araba çarptı. Allah'a çok şükür bir şey olmadı. Ama biz hemen bu kaldırım işini öne aldık. Çalışmalarımızı başlattık. Şimdi aydınlatma direkleri kaldı, onu da kısa sürede halledeceğiz" dedi.

DİKEY MİMARİYE GEÇİT YOK
Foça yolunu genişleteceklerini, 9 metreden 14 metreye çıkaracaklarını aktaran Başkan Gürbüz, ilçe merkezinden Bağarası'na kadar ise 8 km bisiklet yolu yapılacağını kaydetti. Foça'da dikey mimariye ellerinden geldiği ölçüde geçit vermediklerini vurgulayan Gürbüz, "Koruma amaçlı imar planı çıkarıyoruz. Foça'nın tarihinde bu yok. 5000'lik imar planları geçti. Şimdi 1000'liklere hazırlanıyoruz. Foça'yı sabitleyeceğiz. Doğayı koruyacağız, kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

KORDON YOLU PROJESİ
Başkan Fatih Gürbüz, diğer yandan Foça'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için de çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Beş Kapılar'dan başlayan bir Kordon Yolu projesi olduğunu vurgulayan Gürbüz, "Burası önemli bir tarihi alan. 12 köprü olacak. Seyir alanlarının yüksek olduğu, insanların fotoğraf çekilebileceği, Adaları gören bir mekan oluşturulacak. Son derece estetik bir şekilde düzenlemeler yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yürüteceğimiz bu projeye ilişkin İlk mecliste yetki almayı planlıyoruz. Daha sonra şartnameyi hazırlayıp ihaleye çıkacağız. Ekim sonu gibi ihaleye çıksak Kasım sonu gibi işe başlamış oluruz. 4-5 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

AB'DEN FON ALACAKLAR
Gürbüz, Yenifoça için de sokak projesi hazırladıklarını, yaklaşık 1100 taş ev bulunduğunu, bunların her biri için AB'den ayrı ayrı fon talebinde bulunduklarını açıkladı. 500 bin dolar talep ettiklerini ancak pandemiden dolayı bunun 250 bin dolara düştüğünü belirten Gürbüz, "İlk aşamayı geçtik, ikinciyi bekliyoruz. Ordan bu paraları alırsak çok rahat edeceğiz. Hayvan barınakları yapacağız, rehabilite merkezleri yapacağız. Çünkü bu konuda sıkıntı var. Hayvan barınağı mevcut, ama küçük ve kötü. Geldiğimizde 1 veteriner, 1 bakıcı vardı. Şu an veteriner hizmetlerinde 8 arkadaşımız mesai yapıyor. Ama yine de yetişemiyoruz" diye konuştu.

UYUŞUKLUĞU ATMAMIZ LAZIM
Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi'nin üzerindeki uyuşukluğu, miskinliği atıp iş yapması ve daha hareketli bir kurum olması gerektiğini vurgularken, "Avrupa Birliği fonlarına proje yazabilen bir belediye olmamız lazım. Alışkanlıkların bir an önce bırakılması lazım. Ben burda ağaç da kestim, sokak da süpürdüm. Çöp kamyonuna da çıktım, çevre traktörüne de çıktım. Yeri geldi papyon taktım, protokollere katıldım. En az benim kadar gülüp en az benim kadar vatandaşı dinlemek zorundasınız. Sinirlenmeye ya da 'yapmayız, etmeyiz' demeye hakkınız yok. Personel eksiğimiz yok. İmar bölümünü çok güçlendirdik. Plancı, haritacı aldık. Şehir planlamacısı aldık. Mümkün olursa bir makine mühendisi de düşünüyorum. Başıboşluktan uzak, ne yaptığını bilen bir belediye olmamız lazım. Finansımızı toparlıyoruz, borcumuzu ödüyoruz" dedi.

SOYER NE KADAR GÜÇLÜYSE BİZ DE O KADAR...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bürokratlarının Foça'ya çok büyük desteği olduğunu dile getiren Fatih Gürbüz, "Tunç Soyer ne kadar güçlüyse, il başkanımız ne kadar güçlüyse, genel başkanımız ne kadar güçlüyse biz de o kadar güçlüyüz. Herkesin belediye başkanıyım ama geldiğim yeri asla unutmam. Benim yerim Cumhuriyet Halk Partisi" diye konuştu.

FOÇA'NIN ÇOCUĞU DİYORLAR BEN ÇOK MUTLU OLUYORUM!
Çocuklarla ve halkla sıcak diyoloğu hatırlatılınca yüzü gülen Başkan Gürbüz, "Foça çok sıcak ilişkilerin olduğu bir yer. Burada her kapı açık, içeri girebilirsiniz. Belediyede randevu alayım bir şey yapayım, olmaz. Buranın bir dengesi var. O dengeyi bozmamak lazım. Bana (Foça'nın çocuğu) diyorlar. Çok mutlu oluyorum, keyif alıyorum" dedi.
Gürbüz, şöyle devam etti: "11 yaşında oğlum var. Bana bisiklete binelim mi baba dedi. Dedim çok yoğunum. E dedi başka çocuklarla biniyorsun. Tamam geliyorum dedim, sonra beraber bisiklete bindik. Yani bu geniş aile için bazen kendi küçük ailemize de zaman kalmıyor. Yahut zor zaman ayırabiliyoruz..."
Henüz çok küçük olan ikizlerinden de bahseden Fatih Gürbüz, "İkizlerimiz de çok iyi. Eşim geçen gece 5'e 20 kala uyandırdı. 'Lüften bir yarım saat bak' dedi. En son 7'ye 25 vardı, hala oyun oynuyorduk. Yürümeye başladılar, ne telefonu, ne klimanın kumandasını yerinde bulabiliyorsun" dedi.

 
Neptün Soyer: YOK ÖYLE HEMEN UMUTLARI KIRMAK!
 
"BU DİKİLİ'YE NE OLMUŞ" DEDİRTECEĞİZ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kobani soruşturması’nda 17 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 2014’teki Kobani ...
Başkan Arda: Aslanlar gibi ayaktayız!
AK Parti ve bazı CHP'lilerin hedefindeki isim Gaziemir Belediye Başkanı ...
81 ile ek genelge... Tüm etkinlikler iptal!
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre STK, meslek kuruluşları, birlik ve ...
 
HDP'nin son il belediyesine de kayyum atandı
31 Mart yerel seçimlerinde 3'i büyükşehir toplam 8 kentte belediye başkanlığı ...
İzmirli itfaiyecilerden Atila Sertel’e anlamlı ödül
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e itfaiyeciliğin meslek olarak kabul ...
TTB: Sağlık Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz!
Türk Tabipleri Birliği (TTB), belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan ...
 
Maden suyu ve soda arasındaki fark ne?
Mideyi rahatlatma özelliğine sahip maden suyu ve soda arasında bir fark ...
BM, Türkiye-Libya anlaşmasını tescil etti
Birleşmiş Milletler, Türkiye ve Libya arasındaki deniz sınırı anlaşmasını tescil etti.
İzmir'den kardeş ülkeye selam!
İzmir'de Hükümet Konağı ve Saat Kulesi, eş zamanlı olarak Azerbaycan renkleriyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri