ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3123
    Dolar
  • Euro
    35,0040
    Euro
  • Altın
    2.446,810
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
3 Ekim 2021 Pazar - 08:52

FestPati Buca'ya büyük ilgi...

İzmir Buca Belediyesi'nin hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği FestPati Buca büyük ilgi çekti. En güzel ve en yetenekli köpek yarışmalarının yapıldığı, birbirinden renkli şovlara da sahne olan organizasyonda 6 ton mama dağıtıldı. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, "Hayvan hakları konusunda çok hassasız. Önümüzdeki dönemlerde FestPati Buca'yı daha da büyüteceğiz" dedi.

FestPati Buca ya büyük ilgi...

SONKALEİZMİR-Buca Belediyesi tarafından Lider Pet Food ana sponsorluğunda havhav.com.tr ve The Woof Resort'un destekleriyle düzenlenen FestPati Buca, İzmir'in dört bir yanından can dostları ve hayvanseverleri buluşturdu.

Gölet Tesisleri'nde yapılan, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Kurtarma Derneği (HAÇİKO), Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER), AKUT, Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER), Ateş Böceği Derneği ve Hak İzmir Derneği gibi 20 sivil toplum kuruluşu ve derneğin yer aldığı organizasyonda Buca Belediyesi tarafından 6 ton mama dağıtıldı.



BELLA JÜRİ KOLTUĞUNDA

İzmir'in dört bir yanından yurttaşların katıldığı FestPati Buca'da en güzel ve en yetenekli köpek yarışması için can dostlar podyuma çıktı. Yarışmada jüri, ses sanatçısı Elnur Huseynov, Veteriner Hekim Kutlu Dayıoğlu, Yelkut Akyıldız ve köpek eğitmeni Kutay Özkan'dan oluştu. Hayvan hakları konusunda İzmir'in tüm belediye başkanlarıyla sözleşme yapan sevimli köpek Bella da jüri koltuğunda yer aldı.



Yarışmada Esra Sancaktar'ın köpeği Oscar en yetenekli, Halime Gürsoy'un Cindy adlı köpeği ise en güzel can dost seçilirken ilk 3'e girenlere çeşitli ödüller verildi. Organizasyonda İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyon üyesi avukat Ayşe Arısoy Alpsar söyleşi yaptı. Ayrıca Hera Köpek Eğitim Merkezi'nin K9 şovu, Kutay Özkan'ın akıllı köpekler şovu ve Veteriner Hekim Kutlu Dayıoğlu'nun yılan ve dragonlu gösterisi büyük ilgi çekti.


ÖZREÇBER: DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

Yarışmada derece alanları ödüllerini veren Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber organizasyonu daha da büyüteceklerini vurguladı. Özreçber şunları söyledi:

Organizasyonun pandemi sonrası olması ayrı bir heyecan yarattı. Sadece Buca değil, İzmir genelinden katılan vatandaşlarımız oldu. Çok olumlu tepkiler aldık. İnşallah önünüzdeki dönemlerde daha da güzel organizasyonlar yaparız. Biz belediye olarak hayvan hakları konusunda çok hassasız. Yakın zamanda Antalya, Marmaris ve Manavgat'ta yangın bölgelerimize yem takviyesi yaptık. Kendi ürettiğimiz hasılları büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara götürdük. Ekiplerimizin gösterdiği çaba önemliydi. FestPati'ye beklentimizin üzerinde katılım oldu. Her zaman can dostlarımızın yanındayız. Erhan başkanımızın selamını da tüm katılımcılara iletiyoruz."



"TÜM İLÇELERDE YAPILMALI"

En güzel köpek yarışmasında birinciliği kazanan Cindy'nin sahibi Halime Gürsoy, "Buca Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Cindy, zaten benim gönlümün güzeli. Cindy'nin etrafına bir enerji yayma durumu var. Sokaktan sahiplenmiştim. Herkese 'Satın almayın, sahiplenin' diyorum. Barınaklar ve sokaklar köpeklerle dolu. Çok güzel bir organizasyon oldu. Sokakpati dostu olarak hayvanlara yardım etmeye çalışıyorum. İnşallah bütün belediyeler ve ilçelerde bu organizasyonları görebiliriz" diye konuştu.



"ÇOK İYİ BİR ORGANİZASYON OLDU"

En yetenekli köpek seçilen Oscar'ın sahibi Esra Sancaktar ise, "Böyle bir etkinlik ve yetenek yarışması duyunca katılmak istedik. Birinciliği beklemiyordum ama bize de güzel heyecan oldu. Oscar 8 yaşında. Bebekliğinden beri bende. Parka kendi gider gezer sonra eve gelir. Kaykaydan da kendi kayar. Çok iyi bir organizasyon oldu. Bu kadarını beklemiyordum. Erhan beye (Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ı kast ediyor) çok teşekkür ederiz" dedi.

Organizasyon sanatçı Elnur Huseynov'un konseriyle sona erdi.

 

 

 
Konak'ta dana bayramı coşkusu
 
Evine gittiği kadın tarafından bıçaklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta dana bayramı coşkusu
Konak’ta büyük bir coşkuyla kutlanan 14. Uluslararası Dana Bayramı Festivali, ...
Karabağlar'da can dostlar için kermes
Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge Hayvan Hakları, Engelli Anneleri ...
Serdar Aksoy'dan satış yetkisine tepki: Mahkemeye götüreceğim!
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye ...
 
Eski deve güreşleri arenası sanatın merkezi oldu!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, geçmiş yıllarda yapılan deve güreşlerine ...
Çeşme'ye 5 Pati Park daha!
Alaçatı’da açtığı köpeklere özel ‘Pati Park’ın büyük ilgi görmesi üzerine ...
Konak'a Avrupa Diploması ödülü!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Avrupa Konseyi tarafından başarılı ...
 
Soyer, Macaristan yolcusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve ...
İzmir'de sporla dolu hafta!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gençlik ve Spor Kenti ...
‘Kitap Sizden Kahve Bizden’
Bornova Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bornova Kitap ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri