ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3134
    Dolar
  • Euro
    35,1094
    Euro
  • Altın
    2.280,200
    Altın
  • Bist-100
    8,94
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
2 Haziran 2020 Salı - 11:54

Fethi Sekin'in adı yaşıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı, kahraman polis memuru Fethi Sekin'in adını taşıyan arabalı feribot, ulaşım filosuna katıldı. Polis mavisi rengiyle İzmir'in eski desenlerinin işlendiği 73.98 metre boyunda, 322 yolcu, 51 araç, 12 bisiklet ve 10 motosiklet taşıma kapasiteli Fethi Sekin Arabalı Feribotu, Körfez'de ilk seferine çıktı. Başkan Tunç Soyer, "Eğer huzurlu yaşıyorsak Fethi Sekin gibi kahramanlarımıza borçluyuz. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi 

Fethi Sekin in adı yaşıyor!

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım filosuna dahil ettiği ve İzmirliler'in isteğiyle kahraman polis memuru Fethi Sekin'in adını alan arabalı feribotun tanıtımı gerçekleştirildi. İzmir Adliyesi'ndeki terör saldırısını önlerken şehit olan Fethi Sekin'in adını alan feribot, Körfez'de yolcularını ağırlamaya başlayacak. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yurttaşlarımızı deniz ulaşımına daha fazla teşvik etmek için aldığımız Fethi Sekin adlı feribotumuzun filoya katılımına şahitlik etmek için bir aradayız. Feribotun üzerine polis mavisi rengiyle İzmir'in eski desenlerini işledik. Bu desenleri önümüzdeki aylarda İzmir için özel anlam taşıyan başka mekanlarda da göreceğiz. Fethi Sekin Feribotu ve ekim ayında teslim alacağımız diğer feribotumuz 51 araç, 12 bisiklet, 10 motosiklet taşıma kapasitesine sahip. 322 de yolcu taşıma kapasitesi var. Engelli vatandaşlarımızın engelsiz ulaşımı gözetilerek tasarlandılar. Görme engelli vatandaşlarımız için gerekli yerlerde kabartmalı uyarı ve yönlendirme işaretleri var. Güverte ve salonlarda engelli vatandaşlarımız için özel park yerleri var. Biz nitelikli, teknolojik, doğayla uyumlu, konforlu ve engelli dostu ulaşımı bir bütün olarak ele alıyoruz. Buca Metrosu gibi yeni yatırımlara devam ediyor, kara, bisiklet, raylı ve deniz gibi tüm ulaşım unsurlarımızın uyumlu çalışmasını hedefliyoruz" dedi.  

"HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ"
Başkan Soyer şöyle devam etti: "Fethi Sekin çok önemli bir yere sahip. Eğer bu şehirde huzurlu yaşıyorsak Fethi Sekin gibi kahramanlarımıza borçluyuz. Ailesinin ve tüm vatandaşlarımızın huzurunda kendisine olan minnet borcumuzu bir kez daha ifade ediyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Büyükşehir Belediyesi, Fethi Sekin'in adını yaşatmak için Bayraklı'da 40 dönüme kurduğu parka Şehit Polis Fethi Sekin adını verdi. Yine Fethi Sekin ile aynı gün şehit olan adliye memuru Musa Can'ın adı İzmir Adliyesi'ni kesen cadde ve sokağa verildi. Ne yaparsak yaplım şüphesiz bizler için canını feda eden şehitlerimizin haklarını asla ödeyemeyiz. Önlar gözlerini kırpmadan bizler için, çocuklarımızın geleceği için ölüme meydan okudular. Bizim de görevimiz onların anısını ilelebet yaşatmaktır. Fethi Sekin Feribotu'nu İzmir'e kazandırmada emeği olan başta İZDENİZ AŞ olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. İzmir'e hayırlı uğurlu olsun."



Engelli dostu olarak tasarlandı

Fethi Sekin Arabalı Vapuru, İstanbul Tuzla Tersanesi'nde inşa edildi. 73.98 metre boyunda, 15.21 metre eninde ve  51 araç, 12 bisiklet ile 10 motosiklet taşıyabiliyor. 320 yolcu kapasitesine sahip. Sancak ve iskele taraflarında araç ve yolcu güvertesi arasında erişimi sağlayan iki engelli asansörü bulunuyor. Televizyon, kablosuz internet ve şarj istasyonlarının yanı sıra iki adet evcil hayvan kafesi de yer alıyor. Ayrıca gemi kütühahesi, bebek bakım odası ve 2-5 yaş arası çocuklar için oyun salonları da bulunuyor. 

Üçkuyular Vapur İskelesi’ndeki törene İl Emniyet Müdür Vekili Ercan Yılmaz, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, İZDENİZ Genel Müdürü İlyas Murtezaoğlu, İZDENİZ yöneticileri, trafik polisleri ve davetliler katıldı. Salgın önlemleri nedeniyle tören kısıtlı sayıda davetliyle yapıldı.

 
Öykü Arin ilik savaşında 1 yılı geride bıraktı
 
Kamuda çalışan hamileler için yeni karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de ‘online’ yelken eğitimleri başlıyor!
 Narlıdere Belediyesi ve İzmir Türk Koleji Yelken ve Spor Kulübü ilçede ...
Fakir Baykurt Ödülü Amasanga'nın
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen, Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanan ...
Askıda Fatura'ya büyük ilgi... Başkan Soyer rakamları açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salgın sürecindeki dayanışma ...
 
Başkan Arda'dan esnafa destek ziyareti
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan esnafların temsilcilerini ...
BAYSEM yeni öğrencilerini seçiyor
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM’de ücretsiz lise ve ...
Bornova'da yola yatırım 2 kat artacak
Bornova Belediyesi, ulaşımdaki konforu yükseltmek amacıyla son bir yılda ...
 
Güzelbahçe sahilleri yaza hazırlanıyor
Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin başlamasıyla turizm sezonu ...
Buca'da restoranlara sıkı denetim
Halk sağlığını korumak için pandemi süreci boyunca denetimlerini aralıksız ...
Menderes'te öğrencilere destek
Menderes Belediyesi tarafından lise ve üniversite sınavına girecek çocuklar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri