ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1821
    Dolar
  • Euro
    34,9448
    Euro
  • Altın
    2.504,460
    Altın
  • Bist-100
    10.895,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/24°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/34°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ev sahibi kiracı kavgası... Evi havaya uçurdu!
Ev sahibi kiracı kavgası... Evi havaya uçurdu!
Prof. Naci Görür'den uyarı... 'Türkiye diz üstü çöker'
Prof. Naci Görür'den uyarı... "Türkiye diz üstü çöker"
Adnan Oktar davasında ara karar!
Adnan Oktar davasında ara karar!
Esma Esad’a akut lösemi teşhisi!
Esma Esad’a akut lösemi teşhisi!
17 Aralık 2019 Salı - 10:11

Filiz Tekin'in babası isyan etti! Kayınvalidenin de payı var...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim Tekin tarafından 'bakımsız' olduğu için dövüldükten sonra hayatını kaybeden Filiz Tekin'in (38) babası Osman Toprak (80), savcılığa giderek, damadı ile annesi Vesile Tekin'den şikayetçi oldu.  Osman Toprak, "Kızıma bunu yapanlar idam edilsin. İçim yanıyor" diyerek gözyaşı döktü. Komşuları da Filiz Tekin'in gördüğü şiddet nedeniyle eve gitmek istemediğini anlattı.

Filiz Tekin in babası isyan etti! Kayınvalidenin de payı var...

Olay, 6 Aralık Cuma günü Çaylı Mahallesi'nde meydana geldi. Alkollü olarak eve gelen İbrahim Tekin, evlendikleri günden itibaren şiddet uyguladığı 18 yıllık eşi Filiz Tekin'i "Seni artık beğenmiyorum. Neden bakımlı değilsin?" diyerek, dövdü. İbrahim Tekin'in başını defalarca duvarlara vurduğu Filiz Tekin bayıldı. Koca, eşini hastaneye götürmek yerine evin bir odasına yatırdı. Çocuklarına da teyzeleriyle görüşmeyi yasakladı. Çiftin oğlu Osman, bir arkadaşının telefonundan durumu teyzelerine bildirdi. Bunun üzerine eve gelen 3 kız kardeş, Filiz Tekin'i ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne götürdü. Tekin, müdahalesinin ardından, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kafa travması geçirdiği belirlenen Filiz Tekin'in, yapılan tetkiklerde darp nedeniyle menenjit geçirdiği, omuriliğinde de 3 santimetre kırık olduğu saptandı. Durumu kritik olan Tekin'in, yapılan tüm müdahaleye karşın beyin ölümü gerçekleşti. Yakınları, 2 çocuk annesinin organlarını bağışladı. Filiz Tekin'in böbrekleri, dalağı ve karaciğeri başka hastalar için umut oldu.

'3 GÜN BOYUNCA HASTALIKTAN BAĞIRIP DURMUŞ'

Kızının başına gelene isyan eden baba Osman Toprak, savcılığa giderek, damadı İbrahim Tekin ile annesi Vesile Tekin'den şikayetçi oldu. Kızının yıllarca şiddet gördüğünü iddia eden baba, "Kızım yıllarca tarlalarda yevmiye karşılığı çalıştı. Tüm parayı elinden alıyorlardı. Kızıma, benimle ve kardeşleriyle görüşmeyi yasakladılar. Torunum eğer haber vermese bizim kızımızın durumundan haberimiz bile yoktu. Üç gün boyunca hastalıktan bağırıp durmuş. Kapıyı kilitlemişler. Filiz'in kimseye kötülüğü yoktu. Herkes onu çok severdi" dedi. Kızı Filiz'in hayatının zorluk içinde geçtiğini söyleyen Toprak, "Kızımın kayınvalidesinden de şikayetçi oldum. Kızımın ölümünde onun da payı var. Aynı evin içinde yaşayıp nasıl bu durumdan haberi olmaz? Buna inanmıyorum. Devamlı olarak kızım şiddet görüyordu. Hayatı zorluk ve sefalet içinde geçti. Ben de bundan sonra çok yaşayacağımı sanmıyorum. Ciğerim yanıyor. Kızımı öldüren adamın idam edilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

'EVE GİTMEK İSTEMİYORDU'

Filiz Tekin'in doğup büyüdüğü Kızılcaavlu Mahallesi sakinleri de yaşanan olaya tepki gösterdi. Talihsiz kadının sürekli şiddet gördüğünü söyleyen komşusu Kadriye Özkan (62), "Böyle ölüme can dayanmaz. Yeter artık. Daha gencecikti ve iki çocuğu vardı. Madem elleri nasırlıydı madem beğenmiyordun o zaman tarlaya çalışmaya göndermeyecektin. Filiz'in hayatı tarlalarda çalışmakla geçti. Bunun dışında evde de şiddet görüyormuş. Tarlada beraber çalıştığı arkadaşlarına, 'Tarlada sabaha kadar çalış deseler çalışırım. Fakat eve gitmek istemiyorum, evde şiddet görüyorum' diyormuş. Filiz'in ölümüne sebep olan kişi en ağır cezayı alsın" dedi.

Tekin'in herkesçe çok sevilen biri olduğunu söyleyen bir diğer komşusu Nurten Salkara (40) ise kadına şiddetin artık son bulmasını isteyerek, "Bugüne kadar Filiz'in hiçbir kötülüğünü görmedik. Dünya iyisi bir insandı. İki çocuğu yüzünden katlanıyordu. Kadınlar, cennetin emanetidir. Artık kadına şiddetin yaşanmaması gerekiyor. Organları sayesinde 5 tane can kurtaracak" diye konuştu.

 

 
CHP'den Burak Oğuz açıklaması...
 
Karşıyaka'da şırıngalı çikolata ölümleri önlemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlacı öğrencileri oldu!
Yasemin Şengelen, meme kanserini kafasına takmadı, bir yandan tedavi oldu ...
Halk Tv'de üst düzey istifa!
Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın da bulunduğu birçok ismin istifasıyla gündeme ...
Fas uyruklu terörist sınır dışı edildi!
İçişleri Bakanlığı, Fas uyruklu yabancı terörist savaşçının sınır dışı edildiğini duyurdu.
 
Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz tutuklandı!
Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
İzmir'de Las Tesis bilançosu... Çok sayıda kadın evinden alındı!
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ...
Lokumun icadı...
Hüsnü Çelebi yazdı
 
Kadri Gürsel'den dikkat çeken değerlendirme... ARTIK FİNAL SEZONU!
Gazeteci Yazar Kadri Gürsel ve Ali Mert Taşcıer, Çanakkale’de ‘yerel demokrasi’yi ...
İzmirli avukatlar o savcıdan şikayetçi
İzmir'de kadın avukatlar, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden ...
İris Gölü, Dipsiz Göl olmasın
İzmir'de, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKA) ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri