ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3752
    Dolar
  • Euro
    34,9699
    Euro
  • Altın
    2.325,650
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
17 Şubat 2020 Pazartesi - 16:44

Firari savcının izi bulundu

Ergenekon'un gizli tanığı Efe kod adlı eski savcı Bayram Bozkurt, Makedonya'dan kaçtığı Almanya'dan sığınma talep etti. Bozkurt'un sığınma talebi gerekçesi, kaçmak isterken düşüp kırdığı ayağına ait görüntüler. FETÖ firarisi eski Savcı Bozkurt, bu görüntüleri Alman makamlarına sunarak işkence gördüğünü iddia ediyor.

Firari savcının izi bulundu

Firar ettiği Makedonya’da izini kaybettiren “FETÖ itirafçısı”, Ergenekon'un bir numaralı gizli tanığı olan Efe kod adlı eski savcı Bayram Bozkurt’un izine KRT TV’den Çağdaş Ulus ulaştı.

Almanya’nın Duisburg kentinde iltica bürosuna başvuru yaptığı öğrenilen Bozkurt’un 2016 yılında FETÖ’ye yönelik operasyonda kaçmak isterken ayağını kırdığı görüntüleri “Türkiye’de işkence gördüm” diye Alman makamlarına sunduğu öğrenildi.

Erzincan’da, dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklandığı Ergenekon Davası’nda, “Efe” kod adıyla gizli tanık olan eski savcı Bayram Bozkurt, 8 Mart 2019 tarihinde Kuzey Makedonya’nın Tabanovce Sınır Kapısı’ndan Sırbistan’a geçerken gözaltına alındı. Adını Hakan Aslan olarak bildiren Bozkurt’un üzerinde Levent Öz adına düzenlenmiş sahte diplomatik pasaport bulundu.

AYAĞINI KIRDIĞI GÖRÜNTÜLERİ “İŞKENCE” DİYE GÖSTERDİ

Kuzey Makedonya Kurmanova Asliye Mahkemesi’nce üç ay şartlı hapis cezası verilen Aslan, cezaevinden çıktıktan sonra kayıplara karıştı. Cihaner’in avukatı, Bozkurt’un firar ettiğini açıkladı ama firari savcının nereye gittiği belirlenemedi. 11 ay boyunca nerede saklandığı muamma olarak kaldı.

Bozkurt’un izini süren KRT, firari savcının izine Almanya’nın Duisburg kentinde ulaştı. İltica bürosuna başvuru yaptığı öğrenilen Bozkurt’un 2016 yılında FETÖ’ye yönelik operasyonda kaçmak isterken ayağını kırdığı görüntüleri “Türkiye’de işkence gördüğü” gerekçesiyle Alman makamlarına sunduğu öğrenildi.

BOZKURT HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Eski savcı Bozkurt’un adı, 2008’de atandığı Erzincan İliç’te rüşvete karıştı. Başsavcı İlhan Cihaner, bu yöndeki şikâyetleri işleme koyunca Bozkurt da Cihaner hakkındaki Ergenekon soruşturmasının “Efe” kod adıyla bir numaralı tanığı oldu. Cihaner tutuklandı. Bozkurt ise rüşvet suçlamasından kurtulamayacağını anlayınca savcılıktan istifa etti ve Ankara’da FETÖ bağlantılı şekilde avukatlık yapmaya başladı.

YENİ KİMLİKLE YENİDEN SAVCI YAPILDI

2011’deki HSYK seçimlerinden sonra Bozkurt, Gizli Tanık Koruma Kanunu çerçevesinde estetik operasyon geçirdi. Adı Hakan Aslan olarak değiştirildi ve yeni kimlikle Keskin’de savcı yapıldı.

17/25 Aralık’tan sonra HSYK, Bozkurt’u meslekten attı. Erzincan davasına bakan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Bozkurt ve gizli tanıklar hakkında suç duyurusunda bulundu. Bozkurt, Erzincan’da “Kaçma şüphesi yok” diye serbest bırakılınca firar etti.

15 Temmuz sonrasında İzmir’de saklandığı evde kaçarken balkondan düşüp bacağını kırdı ve yakalandı.

İTİRAFÇI OLUP TAHLİYE EDİLDİ

Erzincan’da açılan davada Bozkurt’un gizli tanık olmaları için yönlendirdiği Serkan Zirek ve Ahmet Koç’a 23 yıl hapis cezası verilmiş, Bozkurt ise tahliye edilmişti. Bozkurt ayrıca, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde silahlı örgüt üyeliği suçlamasıyla açılan davada yargılanmaya başlanmıştı.

7 Ağustos’ta çıktığı ilk duruşmada “delillerin toplanmış olması, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimali ve tutuklulukta geçirdiği süre” nedeniyle adli kontrolle tahliye edilmişti. Kısaca Bozkurt “FETÖ itirafçısı” olmuştu. Karara itiraz üzerine 3 Eylül 2018’de yeniden tutuklama kararı verildi. Fakat ikinci kez firar ettiği anlaşıldı.

“KORUNUYOR”

İlhan Cihaner, Bozkurt’un kaçacağı bilindiği halde serbest bırakıldığını ileri sürerek şöyle demişti: “Erzincan komplosunda rol aldığı halde salıverilmesi şüphe çekiyordu. Kaçacağı açıktı. Doğrusu kritik görevlerde bulunanlar tarafından korunduğunu düşünüyorum. Üzerindeki diplomatik pasaport orjinal ise detaylı soruşturma yapılması gerekir. Bu kadar rahatlıkla yurtdışına çıkıyorsa korunuyordur.”

Avukat Turgut Kazan ise Bozkurt’un korunduğunu savunarak şunları söylemişti:

“Kesinlikle koruyorlar. İstisnai olarak yakalandığı oluyor ama söylediklerine bakıp ya korktukları için veya sevdikleri için koruyorlar. Önce Erzincan’da korundu. Tutuklanmadığı için kaçtı. Nasıl olduysa İzmir’de kaçarken yakalandı. Ama ikinci kez korundu. Elimizdeki delilleri sunduğumuz halde Ankara’da da korundu. Adamın Gülen’den aldığı kirli atlet ve imzalı saat devletin kasasında duruyor. Şimdi ne olacak, bilmiyoruz.”

Odatv.com

 
CHP’den İş Bankası açıklaması
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "5 kuruşluk" yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçak tütün operasyonu
İzmir'in Menemen ilçesindeki bir depoya yapılan baskında, kaçak olduğu ...
Süt ürünleri işletmelerine baskın!
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 'Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala' sloganıyla 81 ...
Güzelyalı sakinleri mutlu!
İZSU'nun Mithatpaşa Caddesi’ni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na bağlayan ...
 
Türkiye'yi yasa boğan intihar
Konya’da evli ve iki çocuk babası kamyon şoförü 37 yaşındaki Mevlüt Çankaya, ...
Kalp ameliyatlarında izmir imzası
İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Servisi, hastaların ...
İzmir'de villa savaşları!
İzmir'in Balçova ilçesinde, yan komşusu I.B.'nin kanunsuz yolla villasını ...
 
Emrah Serbes açık cezaevine nakledildi
Trafik kazasıyla 3 kişinin ölümüne neden olup 13 yıl 4 ay hapse mahkum ...
Yangın 3 günde söndürüldü!
Perşembe günü başlayan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.
600 bin liralık hurda yolsuzluğu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TCDD’de “hurda yolsuzluğu” ortaya çıkarıldığını açıkladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri