ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4082
    Dolar
  • Euro
    34,7881
    Euro
  • Altın
    2.400,560
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
3 Ağustos 2023 Perşembe - 10:19

Fiziği sevdi, çocukluk hayalinden vazgeçti

Çocukluktan itibaren pilot olmanın hayalini kuran Senem Özdemir, ‘Başka bölümde okusam da pilotluktan asla vazgeçmeyeceğim’ düşüncesiyle başladığı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Okudukça fiziği çok seven ve bu alanda araştırmalar yapmaya yoğunlaşan Özdemir, pilot olmaktan vazgeçerek kendisine bambaşka bir kariyer rotası çizdi, başarılarıyla Avrupa’ya açıldı.

Fiziği sevdi, çocukluk hayalinden vazgeçti

izmirli Senem Özdemir, henüz ilkokuldayken uçaklara ilgi duymaya başladı ve pilotluk mesleğini erken yaşta kendisine hedef belirledi. ‘Üniversitede hangi bölümde okursam okuyayım, nasılsa kararım değişmez’ diye düşünen Özdemir, 2017 yılında İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nü kazandı. Özdemir’in yaptığı İzmir Ekonomi Üniversitesi tercihi, hayatında dönüm noktası oldu. Bölümüne kısa sürede uyum sağlayan Özdemir, akademisyenlerinin de yönlendirmesiyle fizik alanındaki çalışmalarını hızlandırdı.

YENİ ŞEYLER KEŞFETME İSTEĞİ

Bilimsel projelere imza atıp araştırmalarını derinleştirdikçe fiziği çok seven ve bu alanda ilerlemeye karar veren Özdemir, pilot olma hayalini de rafa kaldırdı. Fiziğin sunduğu geniş inceleme alanı ve yeni şeyler keşfetmenin heyecanıyla çalışmalarını sürdüren Özdemir, derslerindeki başarısıyla akademisyenlerinin de dikkatini çekti. Özdemir, 2022 yılında İEÜ Fizik Bölümü’nden birincilikle mezun oldu.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

hiç ara vermeden akademik kariyerini sürdürmeye karar veren Özdemir, Ege Üniversitesi’nde ‘nükleer fizik’ alanında yüksek lisans yapmaya başladı. Özdemir; çalışmalarını ise atomlar, moleküller ve fizik yasaları hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlayan ‘parçacık hızlandırıcılar’ ve ‘elektron bulutları’ üzerine yoğunlaştırdı. İtalya'da bulunan ve Ulusal Nükleer Fizik Enstitüsü'nün (INFN) en büyük laboratuvarı olan Frascati Ulusal Laboratuvarı (LNF) ile İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile iş birliği içerisinde araştırmalarını sürdürmeye başlayan Özdemir, bilim dünyasında fark yaratacak projeler üretmeyi hedefliyor.

BAZEN KENDİME DE ŞAŞIRIYORUM

Genç bir fizikçi olarak bilim dünyasına ışık tutacak çalışmalar yapmak istediğini söyleyen Özdemir, “Bir gün pilotluktan vazgeçeceğim aklıma gelmezdi. Bu açıdan bazen kendime de şaşırıyorum. Ancak fiziği ve akademisyenlerimi çok sevdim. Fizik ile ilgilenmenin beni mutlu edeceğini anladım. İyi ki, bu bölümü ve üniversitemi tercih etmişim. Bu tercihim, hayatımı baştan sona şekillendirdi. Yüksek lisanstan sonra doktoramı da yapıp akademik anlamda ilerleyişimi sürdürmek istiyorum. Genç bir kadın fizikçi olarak üniversitemin ve ülkemin adını bilim ile duyurmanın sevincini, gururunu yaşamak istiyorum. Fiziğin temellerini attığım üniversitemde, bir akademisyen olarak çalışıp araştırmalarım ve projelerim ile bilime katkı sağlamayı, genç öğrencilere fiziğin büyüsünü aşılamayı da çok isterim” diye konuştu.

FARK YARATAN ÇALIŞMALAR

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beni fiziğe çeken en önemli noktalardan biri, geniş bir araştırma alanının olması ve bilinmezlikleri çözme isteği oldu. Bir işte başarılı olmanın en önemli yolunun, o işi severek yapmak olduğuna inanırım. Fiziği seviyorum ve kendime güveniyorum. Parçacık hızlandırıcılar ve bunların performansını sınırlayan kolektif etkilerden biri olan elektron bulutları ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Türkiye'de bu konu üzerinde çalışan çok fazla bilim insanı yok. Bu alanda fark yaratan çalışmalara imza atmayı hedefliyorum. Başta İzmir Ekonomi Üniversitesi olmak üzere, Bölüm Başkanım Prof. Dr. Abbas Kenan Çiftçi'ye, danışmanım Doç. Dr. Rena Çiftçi'ye ve en önemlisi eş danışmanım Dr. Özgür Etişken'e çok teşekkür ediyorum.”

 
Kuşadası'nda Yeşilçam şarkıları yankılandı
 
Efes Selçuk'ta tiyatro festivali başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de tarihi kalıntılar... O bölgeler yapılaşmaya kapatıldı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çeşme Ilıca ve Alaçatı mahallelerindeki bazı ...
Emniyette Süleyman Soylu tırpanı!
Cumhurbaşkanı atama kararnamesiyle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ...
Ücretsiz olacaktı, 2 bin 575 TL'ye yükseldi!
Rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsü aşısının ücretsiz yapılmasıyla ...
 
Malatya'da deprem..
Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere ...
Lunaparkta salıncak kazası: 6 yaralı!
İzmir’in Buca ilçesindeki bir lunaparkta salıncağın ağaca sürtmesi sonucu ...
Ankara'ya Kemeraltı çıkarması!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO Daimi Listesi'ne alınması için bir ...
 
Ümit Özdağ'dan Akbelen tepkisi: Katliamın sorumlusu Erdoğan'dır
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Akbelen ormanlarının katledilmesine ...
İzmir'deki konsolosluk saldırısındaki panik anları kamerada!
İzmir'de İsveç Fahri Konsolosluğu'nda, Türk çalışan E.T. isimli kadının ...
Akbelen'de jandarmadan gazlı müdahale
Akbelen’de ağaç katliamına karşı direniş 10. gününde devam ediyor. Son ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri