ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3811
    Dolar
  • Euro
    35,0555
    Euro
  • Altın
    2.325,860
    Altın
  • Bist-100
    9,11
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
2 Mart 2020 Pazartesi - 11:00

Folkart Gallery'de Fikret Mualla sergisi

Folkart Gallery, 2020 yılının ilk sergisinde Paris Ekolü’nün özgür ve özgün paleti Fikret Muallâ’ya ev sahipliği yapıyor. “Yalnız ve Yaralı Bir Hayat: Fikret Muallâ” isimli sergi Folkart Gallery’de ziyarete açıldı. 

Folkart Gallery de Fikret Mualla sergisi

Folkart Gallery’de düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vali Yardımcısı Erhan Günay, Bayraklı İlçe Belediye Başkanı Serdar Sandal, Narlıdere İlçe Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra kentin önde gelen isimleri katıldı. Aynı zamanda oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent ile sinema ve tiyatro oyuncusu Zeliha Berksoy ve ünlü ressam Ali Kotan da sergi açılışına gelen isimler arasındaydı. Yüzlerce davetlinin katıldığı serginin açılışı yoğun ilgi gördü.

SOYER: “FİKRET MUALLA’YA EV SAHİPLİĞİNDEN GURUR DUYUYORUM”
Serginin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok tarihi ve heyecan verici bir gün. İzmir’de Fikret Muallâ’ya ev sahipliği yapmak çok gurur verici. İzmir daima sanatın, sanatçının şehri oldu. Diliyorum ki İzmir bundan sonra çok daha fazlasına ev sahipliği yapacak. Fikret Muallâ’nın büyüklüğü deha olmasıyla birlikte onun olağanüstü soyutlama gücünden de geliyor. İnsanlığı ileri taşıyan şey, her zaman soyutlama gücü olmuş. O nedenle Fikret Muallâ gibi bir ustaya İzmir’in ev sahipliği yapmasından gurur duyuyorum. Tüm Folkart ailesine ve Mesut Sancak’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SANCAK: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmir’de 15. sergimizi açıyoruz. 15 sergide 600 bin sanatseveri ağırladık. İzmir’in kültür sanat olma şehri olma hedefine katkı sağladığımız için mutluyuz. İzmir’in kültür ve sanat şehri olması hedefine yönelik İzmir Büyükşehir Belediyemizin ve bizleri onurlandıran sayın Tunç Soyer başkanımızın çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” diye konuştu.

LEVENT: “TARİHİ BİR ANA ŞAHİT OLUYORUZ”
Oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent ise “Bu, çok önemli bir gece, tarihi bir an. Çünkü Türkiye’de ilk defa bu çapta bir Fikret Muallâ sergisi açılıyor. Bu açılışa katılan siz değerli davetliler, tarihi bir ana şahit oluyor” şeklinde konuştu. 
Sinema ve tiyatro oyuncusu Zeliha Bersoy da,Türkiye’nin ilk opera sanatçısı olan annesi Semiha Berksoy’un Fikret Muallâ ile ilgili anılarını anlatarak, Fikret Muallâ’nın ne kadar önemli bir sanatçı olduğunu vurguladı. 

SERGİ HAKKINDA
“Yalnız ve Yaralı Bir Hayat: Fikret Muallâ” isimli sergide sanatçının 55 eseri yer alıyor. Sergide sanatçıya ait mektup, kitap ve kişisel eşyalar; kişisel ve kurumsal koleksiyonlardan derlenen eserleriyle buluşuyor. Proje direktörlüğünü Fahri Özdemir’in yaptığı sergi 17 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sergi, Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü sanatseverlere açık olacak. Folkart Gallery, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret açık.

SIRA DIŞI BİR ÖMÜR
Türkiye sanat tarihinde “Paris Ekolü” olarak nitelenen dönemin sıra dışı fırçası Fikret Muallâ, İzmir Folkart Gallery'de yeni yılda açılacak ilk sergi ile sanatseverlerle buluşuyor. Fikret Muallâ Saygı; Avni Arbaş, Hakkı Anlı, Albert Bitran, Hale Asaf, Abidin Dino, Nejad Melih Devrim, Remzi Paşa, Mübin Orhon gibi imzalar ile aynı “ekol”de anılıyor. Bohem, sıra dışı ömrü ile de kayıtlara geçen Fikret Muallâ Saygı, tümü kayıtlı ve sertifikalı 55 özgün çalışması ile sanatseverlerle buluşacak. Sergi için özel olarak 400 sayfalık bir albümde hazırlandı. 

ESERLERİ HAKKINDA
Fikret Muallâ resimlerinin konularını, çoğunlukla kahveler, sirkler ve sokaklar gibi, Paris yaşamının gündelik ayrıntıları oluşturuyor. İçinde yaşadığı bohem çevrenin insanını resmine konu olarak alan Muallâ, daha çok guvaş tekniğine yakınlık duyup, bu teknikle çok hızlı çalışabilmiş olmakla birlikte, yağlıboyayı da suluboya ve guvaşı kullandığı ustalıkla kullanmasıyla tanınıyor. Akademik ve eleştirel çevrelerde ise, resmin kuramsal sorunları üzerine çalışmalar gerçekleştirmeyen sanatçının, çağdaş akımlara katılmadığı görüşü, ağır basıyor.
 

 
Gaziemirliler tiyatro sahnesinde!
 
Ana tanrıça Ma'nın kenti... Amasya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirliler tiyatro sahnesinde!
Gaziemir Belediyesi ile İmge Cast Ajans birlikteliğinde düzenlenen Oyunculuk ...
Şalvarlı ressamın Mona Lisa isteği...
İzmir'in Karabağlar ilçesinin kırsal mahallesi Kavacık'ta yaşayan Meryem ...
Jülide Özçelik caz rüzgarı estirdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi caz müziğin ...
 
Memleketin Kısmeti Çiğli’de sahnelendi
Türkiye çağdaşlaşma tarihinin önemli isimlerinden usta Yazar Aziz Nesin’in ...
Kahve telvesinden sanat
İzmir'de oturan resim öğretmeni Gürkan Yılmaz (36), kahve telvesini sanata ...
Minik İrfan Selanik'ten birincilikle döndü
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi piyano öğrencisi ...
 
''Zindandaki Şair" Ödemiş'te sahnelendi
Ödemiş Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Zindandaki Şair ...
Büyük Efes Sanat Günleri'nde Konak esintisi
Konak Belediyesi, 6'ncısı gerçekleştirilen Büyük Efes Sanat Günleri'nde ...
Ersözlü'nün yeni kitabı Yeryüzü Misafiri tüm raflarda
Gazeteci, şair, yazar Ünal Ersözlü’nün, Karakarga Yayınları’ndan çıkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri