ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,4869
    Dolar
  • Euro
    49,3172
    Euro
  • Altın
    5.682,010
    Altın
  • Bist-100
    10.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/23°
    ADANA
  • ANKARA
    2/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    4/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Fenerbahçe 1 puana razı oldu
Fenerbahçe 1 puana razı oldu
Mansur Yavaş'tan Gökçek ailesine suç duyurusu
Mansur Yavaş'tan Gökçek ailesine suç duyurusu
CHP lideri Özel, kurultay öncesi 81 il başkanıyla bir araya geldi
CHP lideri Özel, kurultay öncesi 81 il başkanıyla bir araya geldi
Ayşe Tokyaz'ın katil zanlısı Cemil Koç, eski sevgilisi Ejegül Ovezova'yı öldürme suçlamasıyla hkim karşısına çıktı
Ayşe Tokyaz'ın katil zanlısı Cemil Koç, eski sevgilisi Ejegül Ovezova'yı öldürme suçlamasıyla hkim karşısına çıktı
1 Ağustos 2025 Cuma - 16:00

Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bugüne kadar 62,5 liraya satılan ekmeğin kilogramının ülke genelinde 75 liranın üzerinde olmayacak şekilde çalışmalarını yaptıklarını belirterek, "Dolayısıyla kilogramı 75 liranın üzerinde Türkiye'nin hiçbir yerinde ekmek fiyatı olmayacağını söyleyebiliriz" dedi

Fırıncılar Federasyonu ndan ekmek zammı açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanvekili de olan Balcı, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, yıl başında ülke genelinde ekmeğin kilogram fiyatının 62,5 lirayı geçmemek üzere uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Ülke genelinde 200 gram ekmeğin 12,5 liraya, 240 gram ekmeğin azami 15 liraya satıldığını aktaran Balcı, geçen sürede ekmek maliyetini etkileyen kalemlerdeki artış nedeniyle halkın alım gücünü de göz önünde bulundurarak, yüzde 20'lik fiyat artışı gerçekleştirerek ekmeğin kilogram fiyatının 75 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

"Hedefimiz, ocağa kadar fiyat artışı olmadan bu 75 lirayı muhafaza etmek"

Balcı, odalarına hiçbir ilde ekmeğin kilogram fiyatının 75 liranın üzerinde olmaması konusunda genelge gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"1 Ağustos'tan itibaren birçok vilayette kilogramı 75 lira olacak şekilde 200 gram ekmek 15 lira veya bölgelere göre vatandaşımızın tüketim alışkanlığına göre 270 gram ekmek 20 lira olacak şekilde ama kilogram bazda 75 lira ve 75 liranın altında belirlenen rakamlarla satışlar gerçekleştirmekte. Bugün itibarıyla başta Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve diğer iller olmak üzere çoğunlukla 200 gram ekmek 15 liraya satılmaktadır. Diğer iller de bu anlamda maliyet hesaplama yaparak ilgili kurumlara başvurularını yapmışlardır. Önümüzdeki günlerde de bu uygulama devam edecektir" dedi.

'FİYAT ARTIŞI YÜZDE 20 OLARAK GERÇEKLEŞECEKTİR'

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da halkın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatını belirlerken hassasiyet göstereceklerini vurgulayan Balcı, "Dün maalesef bazı basın yayın organlarında 'ekmeğe yüzde 25 zam oldu' diye haberler çıktı. Fiyat artışı yüzde 25 değil, yüzde 20 olarak gerçekleşecektir. Daha önce olduğu gibi bu fiyat artışını ne kadar sürdürebilirsek o süre zarfında götürmeye çalışacağız. Hedefimiz ocak ayında yeni asgari ücret belirleninceye kadar fiyat artışı olmadan bu 75 lirayı muhafaza ederek, yüzde 20 artışla bunu sürdürmeye çalışmaktır" diye konuştu.

"Ekmek israfında düşüş istenen seviyede değil"

Balcı, önceliklerinin, sağlıklı, tüketilebilir, kaliteli ekmek üretmek ve makul ekmek fiyatı belirlemek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 62,5 liraya satılan ekmeğin kilogramının ülke genelinde 75 liranın üzerinde olmayacak şekilde çalışmamızı yaptık. Bunu da hedefimiz; yıl sonuna kadar ekmekte fiyat değişikliği olmayacak diye ifade edebiliriz. Ocak ayındaki asgari ücretin belirlenmesiyle ve diğer kalemlere gelen fiyat artışıyla bugün nasıl makul seviyede fiyat belirleniyorsa o günkü çalışmamızda da makul olan neyse yine onu gerçekleştirmeye çalışacağız.

Olağanüstü artış olmadıktan sonra yıl sonuna kadar ekmek fiyatında değişiklik olmayacağını, Türkiye genelinde kilogramı 75 liranın üzerinde satılmayacağını, Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bursa'da 200 gram ekmeğin bugünden itibaren 15 lira olarak yürürlüğe girdiğini ifade edebiliriz. Karadeniz Bölgesi'nde veya diğer vilayetlerde tüketicinin alışkanlığından dolayı 270 gram ekmeğin 20 lira olması durumunda dahi kilogram fiyatı 74 liraya gelmekte. Dolayısıyla kilogramı 75 liranın üzerinde Türkiye'nin hiçbir yerinde ekmek fiyatı olmayacağını söyleyebiliriz."

Ekmek israfında düşüşün istenen seviyede olmadığına işaret eden Balcı, israfla mücadele edeceklerini vurguladı.

Balcı, buğday üretiminin geçen yıl 20 milyon tonu geçtiğini aktararak, "Bu sene yine 20-19,5 milyon ton hasat bekleniyor. Ekmeklik undaki buğday tüketimimize bakacak olursak yıl içerisinde 12 milyon ton buğday gerekiyor. Yani hasatta sorun yok." ifadelerini kullandı.

 
750 lirayı geçen elektrik faturası 2 katı ödenecek
 
Ebrar Karakurt'un yeni imajı olay yarattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
750 lirayı geçen elektrik faturası 2 katı ödenecek
Şubat ayında getirilen 'kademeli elektrik tarifesi' ile yıllık 5 bin kilowattsaatlik ...
Üzüm satışı için 4 Ağustos'ta izin çıkacak: 100 milyon dolar satış bekleniyor
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 4 Ağustos'ta ...
Benzin ve motorine zam geliyor
Akaryakıt fiyatları 1 Ağustos 2025 Cuma gününde de her gün olduğu gibi ...
 
Emekli promosyonlarına ağustos zammı: Tutarlar 28 bin TL'ye dayandı
Bankalar emeklilere yüksek promosyon fırsatları sunuyor. Ağustos itibarıyla ...
Türk İş hükümetin zam teklifini olumluya yakın buldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe'de Türk-İş Başkanı Ergün ...
FED faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların beklentilerine paralel olarak faizi sabit tuttu.
 
İzmir'de ekmeğe zam!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında İzmir'de ...
TÜİK açıkladı: Haziranda işsiz sayısı arttı
TÜİK verilerine göre, 'gerçek işsizlik' oranını ifade eden atıl işgücü ...
CHP'den emekliler için yeni teklif: İkramiyeler asgari ücret düzeyinde ve yılda dört kez verilsin!
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 13 10 2 1 28 8 20 32
2 Fenerbahçe 13 9 4 0 30 12 18 31
3 Trabzonspor 13 8 4 1 22 11 11 28
4 Samsunspor 13 6 6 1 19 12 7 24
5 Göztepe 13 6 5 2 15 6 9 23
6 Gaziantep FK 13 6 4 3 20 20 0 22
7 Beşiktaş 13 6 3 4 22 17 5 21
8 Corendon Alanyaspor 13 3 6 4 13 14 -1 15
9 Tümosan Konyaspor 13 4 3 6 18 20 -2 15
10 Kocaelispor 13 4 3 6 11 15 -4 15
11 Çaykur Rizespor 13 3 5 5 16 21 -5 14
12 Hesap.com Antalyaspor 13 4 2 7 13 23 -10 14
13 Rams Başakşehir 13 3 4 6 16 15 1 13
14 Kasımpaşa 13 3 4 6 13 18 -5 13
15 Gençlerbirliği 13 3 2 8 14 20 -6 11
16 ikas Eyüpspor 13 2 3 8 7 16 -9 9
17 Zecorner Kayserispor 13 1 6 6 13 31 -18 9
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 13 2 2 9 13 24 -11 8
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri