ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5773
    Dolar
  • Euro
    34,7956
    Euro
  • Altın
    2.506,360
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
10 Ağustos 2019 Cumartesi - 16:36

GSF Dayanışması resti çekti: Taşınmıyoruz!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü'nün Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Konservatuvarı binasının Narlıdere'den Buca Tınaztepe'ye taşınmasına yönelik son açıklamasına sert yanıt geldi.  DEÜ GSF Dayanışması, "Taşınmıyoruz. Son noktayı biz koyarız" görüşünü dile getirdi.

GSF Dayanışması resti çekti: Taşınmıyoruz!

SONKALE- DEÜ Rektörlüğü'nün, GSF ve Konservatuvar binalarının Narlıdere'den Buca Tınaztepe'ye taşınacağı, yeni eğitim öğretim yılına kadar "asgari şartların sağlanacağı" şeklindeki açıklaması karşılık buldu. DEÜ GSF Dayanışması, rektörlüğe yönelik bir açıklama yayımladı. "Son noktayı biz koyarız; Gitmiyoruz!" başlıklı açıklamada, "Haftalardır İzmir gündeminde yerini koruyan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınması meselesi üzerine, bayram öncesini kollayarak bazı tuhaf açıklamalarda bulunan inşaat limited şirketi ortağı (!) olarak bilinen rektörlük sekreteri ve süreci ısrarla yokuşa süren DEÜ Rektörlüğüne karşı açıklamamızdır" denildi.

EĞİTİM ANAYASAL HAKKIMIZ

Açıkalamada şu ifadelere yer verildi: "Sürecin başından itibaren ılımlı bir tavır gösterdiğimizin, makul taleplerimizin ve anayasada güvence altında olan eğitim hakkımızın peşinde olduğumuz kamuoyu tarafından idrak edilmiştir. Ama tüm bu ılımlı tavra karşın, mağduriyetlerin giderilmemesi üzerine artık sabrımız kalmamıştır. Güzel Sanatlar eğitimini herhangi bir şekilde kesintiye uğratacak bir binaya gitmiyoruz. Binlerce öğrencinin en temel hakkı olan eğitim hakkını güvence altına alma sorumluluğundan sürekli kaçarak, sanat eğitimini kendi emellerinize alet etmeye veya ortadan kaldırmaya çalıştığınızın farkındayız. Üstelik anayasal olarak güvence altına alınmış olan eğitim hakkını savunmak temel sorumluluğunuzken, bunu yerine getirmekten aciz bir yapıda olduğunuz hâlde neden hâlâ o görevde bulunduğunuza anlam veremiyoruz. Bunun sadece fakültemiz üzerinde yoğunlaşan bir uğraş olmadığını, üniversitelerimizi parçalara bölerek, yerlerinden ederek bilimi ve sanatı üniversitelerden def etmeye çalıştığınızı; bilim ile sanatın yerine tanzim manav tezgâhları yerleştirerek eğitimi iyice niteliksiz hâle getirmeyi amaçladığınızı, eğitimi niteliksizleştirme uğraşının genel bir girişim olduğunu, sizin de bu girişimin sadece bir parçası ve hatta önemli bir parçası olduğunuzun farkındayız."

RAPOR NEREDE?

Sert ifadelerin yer aldığı açıklamada, kamuoyuna açıklanmayan deprem raporuna da değinildi. Açıklamada, "Sürecin başından beri; yandaşlara hazırlatılmış, üstelik tamamı kamuoyuna bile açıklanmamış, açıklamaktan nedense sürekli kaçınılmış deprem raporlarının tamamını derhâl göstermenizi bekliyor ve bağımsız bir kurum olan TMMOB’un ücret bile talep etmeden aynı testleri yapma teklifini kabul etmenizi öneriyor, binaların sağlam mı, çürük mü tartışmalarının sona ermesi adına size bir fırsat sunuyoruz. Bizleri muhatap almadan başınıza buyruk ve sorumsuzca hareket ederek kamuoyundan ısrarla sakladığınız planlarınızı bir şekilde, bu fakültenin gerçek sahipleri olan bizlere rağmen yürürlüğe sokma uğraşında olduğunuzu biliyoruz ve bu uğraşları geçmişte MSGSÜ’nün taşınmaya çalışılmasından, KOÜ Konservatuvar’ın sessizce taşınmasından, ODTÜ'deki ağaç kıyımından, Hacettepe'yi bölme çalışmalarından, Ege’den, YTÜ’den ve diğer talan faaliyetlerinden tanıyoruz. Hukuksal bir boyuta taşınmış bu meseleyi, henüz hukuk bile kararını vermemişken nedeni bilinmeyen bir ısrarla nihâyete erdirmeye çalışmanızı rant hayalleri içinde olmanızdan başka bir düşünceye yoramıyor, idari görevlerinden alınan hocalarımızın görevlerine iadelerini hâlâ bekliyoruz" denildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E KULAK TIKADILAR

Kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı vurgulanan açıklamada, "Fakülte Tanıtım Günleri adı altında aday öğrencilere dağıtılan broşürlerde, mevcut GSF binasının olanaklarından bahsederek aday öğrencileri ve toplumu yanıltmaya çalıştığınızı nasıl açıklayacaksınız merakla bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önerilerine kulak tıkadığınızı, geçiştirdiğinizi, kamuoyunda yanlış bir algı yaratmaya çalıştığınızı biliyoruz. Fakültemizin geleceğine, nerelere çalıştığı belli olmayan ama eğitimi kendi çıkarlarına uygun şekilde düzenleme cüretini kendinde bulan eğitimci kılığı altına saklanmış müteahhitler değil bizler karar vereceğiz. Bu doğrultuda sürecin başından beri haklı olan mücadelemizi desteklemiş tüm öğrencilere, mezunlarımıza, hocalarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza dayanışma çağrımızı tekrarlar, haklı mücadelemizi sürdürdüğümüzü kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

 
Şehit Fethi Sekin'in kabrine bayram ziyareti
 
Çeşme'de oteller yüzde 100 doldu.. Belediye çalışanlarının izinleri kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Fethi Sekin'in kabrine bayram ziyareti
İzmir Adliyesi'ne 5 Ocak 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen ...
İzmir'in iki mahallesi taşınıyor
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kaç kuşağa ev sahipliği yaptığı bilinmeyen, ...
"Denizlerde talana hayır"
Karaburun'da Gerence Körfezi içinde faaliyetini sürdüren balık çiftliğinin, ...
 
Minik Esmanur nakil bekliyor
İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer kanseri tanısıyla tedavi ...
DEÜ'den öğrencileri kızdıracak açıklama... 'Asgari' şartları yerine getireceğiz
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerin ve kamuoyunun büyük tepkisini ...
İzmir-Ankara karayolunda bayram yoğunluğu
İzmir- Ankara karayolunun Manisa'nın Turgutlu ilçesi geçişinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.
 
Haluk Levent dede oldu! Ferdinand'ın yavrusunu ziyaret etti
İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Çiftlik Hayvanları Barınağı’nı ziyaret ...
Komşusunu 11 yerinden bıçakladı!
Sivas'ta, tartıştığı komşusu M.S. tarafından 11 yerinden bıçaklanan Ünal ...
İnternet üzerinden yılan satarken yakalandı
Yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirilen biri Meksika siyah kral yılanı, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri