ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4739
    Dolar
  • Euro
    34,9302
    Euro
  • Altın
    2.435,940
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
27 Şubat 2020 Perşembe - 02:06

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha!

ING Basketbol Süper Ligi'nin 20'nci hafta mücadelesinde Galatasaray Doğa Sigorta, deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu 80-75 mağlup ederek 9 sene sonra rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki ilk galibiyetini elde etti.

Galatasaray dan Fenerbahçe ye bir darbe daha!

Mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe Beko, Sloukas, De Colo, Kalinic, Williams, Vesely ilk beşiyle başlarken, Galatasaray Doğa Sigorta’nın ilk beşi ise Roberson, Harrison, Göksenin, Poyhtress ve Auguste’den oluştu. Mücadelenin ilk periyoduna hücumda etkili başlayan Fenerbahçe Beko, savunmada rakibini top kayıplarına sürükleyerek ilk dört dakikayı 9-2 önde geçti. Sarı lacivertli ekip, periyodun bitimine 04:37 kala Williams’tan bulduğu smaç basketle farkı 11’e çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 13-4. Molanın ardından Galatasaray, Harrison ve Auguste ile etkili olsa da hücumda De Colo ve Vesely’i durduramadı ve son iki dakikada 10 sayı farkla geride girdi: 20-10. Kalan bölümde Can Korkmaz’ın oyuna girmesiyle hücumda organizasyon anlamında sıkıntı yaşamayan deplasman ekibi, Yiğit Arslan’ın son saniyede bulduğu üç sayılık basketle ilk periyodu 3 farkla geride kapattı: 22-19.

2’nci periyoda iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken ilk 3 dakika Fenerbahçe Beko’nun 3 sayılık üstünlüğü ile geçildi: 29-26. Bu dakikadan sonra savunmada çok daha iyi bir görüntü çizen sarı kırmızılı ekip, Roberson’dan bulduğu sayılarla 32-29 öne geçti ve rakibine molayı aldırdı. Periyodun geri kalan bölümünde savunmada daha iyi bir görüntü çizen Fenerbahçe Beko, Williams’tan bulduğu smaç basketle 39-38 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla önde kapattı.

İki takımda 3’üncü periyoda hücumda iyi başlayamazken ilk 3 dakika 41-41 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra hücumda daha etkili görünen Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’ten bulduğu üç sayılık basket ile farkı periyodun bitimine 3:30 kala 5’e çıkardı: 49-44. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline alan Galatasaray, Roberson’un etkili oyunuyla farkı 4’e çıkardı: 51-55. Periyodun son dakikası karşılıklı sayılarla geçilirken, sarı-kırmızılı ekip, karar çeyreğine 57-53 önde girdi.

Son periyoda Melih’in sayılarıyla giren Fenerbahçe Beko, 8:25 kala 60-59 öne geçti. Bu dakikadan sonra bir de Nando De Colo’dan üç sayılık isabet bulan ev sahibi ekip, maçın bitimine 7:30 kala farkı 4’e çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 63-59. Molanın ardından iyi oyununu sürdüren ev sahibi ekip, mücadelenin bitimine 5:21 kala Melih Mahmutoğlu’ndan bulduğu üç sayılık basketle farkı 8’e çıkardı ve rakibine bir kez daha molayı aldırdı: 73-65. Periyodun geri kalan bölümünde hücumda daha iyi bir görüntü çizen Galatasaray, 2:21 kala Webster’den bulduğu turnike ile farkı 4’e indirdi: 75-71. Etkili oyununu sürdüren deplasman ekibi, maçın bitimine 34 saniye kala Poyhtress’dan bulduğu basketle öne geçti: 75-76. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Galatasaray Doğa Sigorta, mücadeleden 80-75 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray Doğa Sigorta 14’üncü galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Beko ise 5’inci mağlubiyetini aldı.

JOHN ROBERSON İLK MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray Doğa Sigorta’nın yeni transferi ABD’li oyun kurucu John Roberson, sarı kırmızılı formayla ilk maçına Fenerbahçe Beko karşısında çıktı. Son olarak Avustralya NBL Ligi takımlarından South East Melbourne Phoenix forması giyen 31 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe Beko karşısında 19:30 dakika süre alırken, 15 sayı kaydetti.

GALATASARAY, 9 YIL SONRA DEPLASMANDA KAZANDI

Öte yandan bu galibiyetle birlikte Galatasaray Doğa Sigorta, 9 yıl sonra deplasmanda rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı kırmızılı ekip, Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 4 Haziran 2011 tarihinde 72-71’lik skorla almıştı.

 
Liseli kız kendisini ranzaya astı!
 
Kahve telvesinden sanat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu sonradan açıldı
TFF 1'inci Lig'in 24'üncü haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi ...
İzmir'e Milli maç müjdesi
İzmir'de iş insanları, futbol federasyon yöneticileri ile yazarlar 'Milliyet ...
Karşıyaka'da divanla buluşma
Karşıyaka'da Başkan Turgay Büyükkarcı, kulübün divan kurulu üyeleriyle ...
 
Göztepe'de Tripic aranıyor!
Göztepe'nin devre arası büyük umutlarla transfer ettiği Hırvat asıllı ...
Ege'nin köklü kulübü amatöre düşüyor
EGE'yi uzun yıllar Süper Lig'de temsil eden Manisaspor, cumartesi günü ...
Menemenspor Play-Off'tan uzaklaşıyor
TFF 1'inci Lig'de evinde 2-0 öne geçtiği maçta Adana Demirspor'a 3-2 kaybetmenin ...
 
Wilzcek kulübeye, Jerome sahaya
Süper Lig'de geçen hafta evinde Gaziantep Futbol Kulübü ile son dakikada ...
Pınar Karşıyaka'dan yeni start
ING Basketbol Süper Ligi'nde zirve yarışındaki Pınar Karşıyaka, milli ...
Altay'da '12. Adam'a çağrı
TFF 1. Lig’de zirve takibini sürdüren Altay’da Profesyonel Şube Sorumlusu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri