ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
29 Şubat 2024 Perşembe - 18:05

Gaziemir Belediye Başkanı Arda veda etti: Kıymetimiz sonradan anlaşılacak

CHP'nin tekrar aday göstermediği Gaziemir Belediye Başkanı Arda, kırgınlığını dile getirirken, "Kıymetimiz bizden sonra daha da anlaşılacak. Zaman bizi haklı çıkaracak" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Arda veda etti: Kıymetimiz sonradan anlaşılacak

SONKALEİZMİR- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, basın mensupları ile veda toplantısında bir araya geldi. Partisinin tekrar aday göstermediği Başkan Arda, görevde geçirdiği 5 yılını anlatıp basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arda, doğup büyüdüğü yere belediye başkanı olarak onur verici bir görevi yerine getirdiğini belirtirken, "Hele ki benim gibi dedesinin kurucu başkanı olduğu yerde 93 yıl sonra onun koltuğuna oturmak çok gurur verici. Partime çok teşekkür ediyorum. Rekor oyla seçildim, bu görevi başarıyla yaptığımı düşünüyorum. Size belediye başkanı olarak veda etmek istedim, yine hayatın siyasetin içindeyiz. Toplumsal mücadelenin, hak mücadelesinin içinde olduk" dedi.

"İzmir'in Çernobili" olarak adlandırılan, Emrez'deki eski kurşun fabrikasının bulunduğu bölgeden tehlikeli atıkların kaldırılması için 4,5 ay eylem yaptığını anımsatan Arda, şöyle devam etti:

"Sosyal marketimizle bin aileye destek oluyoruz, bunu kimseyi rencide etmeden yapıyoruz. Siyasete yeni bir bakış açısı getirdik. Hep 5 yıl için çalıştık, 5 yıl 1 günü düşünmedik. Beş yıl için seçildik, beş yıl için bu görevi yaptık. Önceki Genel Başkanımıza ve önceki genel başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Sarnıç’ta vatandaşımızın tapu sorunu vardık, ‘bizi ilgilendirmiyor’ demedik, sorunlarının çözülmesi için mücadele verdik. Sizin yarattığınız haberler ve kamuoyu baskısı sorunun çözülmesinde çok etkili oldu. Sosyal hizmet bakış açısıyla Sarnıç’ta toplum öerkezi açtık. Bunu artırmayı hedefliyorduk, inşallah bizden sonra seçilecek arkadaşlar bunu devam ettirir diye düşünüyorum. ‘Taşeronlaşmaya karşıyız’ sloganını hayata geçirdik. Temizlik işlerinde taşerona son verdik, tasarruf ettik. Gaziemir Belediyesi’nde çalışan kimse 5 yıl boyunca ödemelerini geç almadı. Gaziemir Belediyesi çalışanının hep yanında oldu. Mali anlamda disiplinli bir yapı vardı. Kamusal alanlar yaratıldı.”

İKİNCİ DÖNEM İÇİN HAZIRLADIĞI PROJELERİ ANLATTI

İkinci dönem için hazırladığı projeleri de anlatan Başkan Arda, şöyle devam etti:

"İmar planlarıyla ilgili sorunların olduğu yerler vardı, belediyemize ait 10 bin metrekarelik alan yarattık. İmarsız olan bölgelerde revizyon planları yaptık, bu doğrultuda bize orada da alanlar çıktı. Porta Kafe’mizin 3’üncüsünü yapıyoruz ama açmak nasip olmayacak. Gaziemir Gençlik Meclisi kurduk, onlar için bir gençlik merkezi inşa ediyoruz, bitirmek üzereyiz ama onu da açmak nasip olmayacak. Sarnıç’ta bir meydan projemiz var, şu an planlamasını sürdürüyoruz. Yıllardır kirada olan yüzme havuzumuz vardı, mahkeme kararı ile kiracımızı çıkarttık, bu yaza yetişecek. Çocuk Meclisimiz var, çocuk tiyatroları düzenledik. Spora, sanata büyük yatırımlar yaptık. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız 100. Yıl Sanat Merkezi’ni tamamlarlar. Projesi bitti, yapım aşamasında… Yaptığımız yolları, parkları anlatmıyorum. Onlar zaten rutin işler. Gaziemir’in göbeğinde pazaryeri, semt evi, nikah salonu olarak kullanacağımız çok amaçlı bir projemiz var. Gaziemir’de çok eski bir nikah salonumuz var, Gaziemir Belediyesi tarafından kaçak yapılmış, onun yerine modern bir nikah salonu kazandırmak istemiştik. Neden bunları anlatıyorum? Tarihe not düşelim. İkinci dönem için çok donanımlı, hazırlıklıydık. Hem bir yüzme havuzu hem de bir pazaryeri içeren bir projemiz daha vardı. Bir kreş projemiz vardı. Sarnıç’ta yapamadığım tek şey kapalı pazaryeriydi. Ancak orada Gaziemir Belediyesi’ne ait bir arazi yok. Milli Emlak’a ait arazinin tahsisini yıllar önce istedik, olmadı, sonra satın almak için girişimde bulunduk, ikinci döneme sarkan bir proje olacaktı. İlçe stadının zeminini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeniledik. Bu alanın altına metro istasyonu olacak, bu da ikinci dönem hazırlandığımız bir çalışmaydı. Tandır fırını açtık. Çok talep gördüğü için ikincisini de inşa ediyoruz. Yenileyeceğimiz birçok parkımız vardı. Bu 5 yıl için kendime baktığımda nasıl bir belediye başkanıyım diye vicdanıma sorduğumda adaletli, dürüst, çalışkan bir belediye başkanı olarak görüyorum. Bunu yaptığımız kamuoyu anketlerinde de görüyoruz. Bu benim için çok kıymetli... Ancak kıymetimiz bizden sonra daha da anlaşılacak. Zaman bizi haklı çıkaracak. Bu 5 yılın Gaziemirliler tarafından iyi anılacağını düşünüyorum. Bu gurur bu onur bize yeter.”

NEDENİNİ BİLMİYORUM

Başkan Arda, neden tekrar atanmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Neden atanmadığımı ben de bilmiyorum. Bir buçuk, iki yıl önce bize kefil olduğunu söyleyen bir genel başkanımız var. 2019’da aday adayı olduğumda parti içerisinde kimseyle organik bağım yoktu, hiçbir ekibe ait değildim. 2019’a kadar hiçbir yere aday olmadım, vatandaşın talebi üzerine aday oldum. Atama yöntemini kabul ediyorsanız sonuçlarına katlanıyorsunuz. Kefil olduğunu daha sonradan duymuştum. İlk atanmamda etkisi olduğunu sonradan öğrendim. Bugüne geldiğimizde de bir önceki genel başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu 6 ayda bir belediye başkanları çalıştayı yapıyordu, bize sürekli şunu söylerdi; ‘Sadece görevinizi yapın örgüt işlerine burnunuzu sokmayın.’ Bu benim kendi siyasi felsefemle de uyuyordu. Ben de işimi yaptım. Ben kuvvetler ayrılığına inanıyorum Beş yıl boyunca il, ilçe örgütü işlerine karışmadım. Neden atanmadığımı bize kimse söylemedi. Ben sadece halkın gözündeki yerime bakıyorum. Nedenini bilmiyorum, genel merkeze sormak gerekiyor. İlçe örgütü ilişkilerinde belediyeciliğimizi etkileyen hiçbir şey olmadı.”

BÜYÜKŞEHİR'DE GÖREV KABUL ETMEM

Yeni dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir görev teklif edilmesi durumunda ne yapacağı sorusuna Arda, “Herhangi bir görev tevdi edilirse kabul etme durumum yok. Ben belediye başkanlığına talibim ya o işi yaparım ya da yapmam. Yeni dönem için başkanlığa talip olmuştum, Büyükşehir’de görev teklif edilirse kabul etmeyeceğim” yanıtını verdi.

Başkan Arda, partiye kırgınlığı olup olmadığı sorusunu ise “Partide değişime ihtiyaç olduğunu düşünüyordum, eski genel başkanımızı da çok seviyorum. Değişimden yanaydım. Özgür Bey ile bir hukukumuz vardı, adaylığını açıkladığında ikinci tweeti atan bendim, kendisini destekledim. Kişilere kırgın olabiliriz ama partime kırgın değilim” şeklinde yanıtladı.

CHP'deki değişimle ilgili de Başkan Halil Arda, şu yorumu yaptı:

“Bence beklediğim yönde ilerlemiyor. Çok daha farklı olabilir miydi? Olabilir. Yeni yönetim de yerel seçimi kucağında buldu, tam olarak hazırlanamadıklarını düşünüyorum. Mevcut adayların içinde en iyi adayın ben olduğumu düşünüyorum. Mevcutların içinde en iyisi olduğumu iddia ediyorum, çünkü Gaziemir’in sokağına, insanına, parasına, insan kaynaklarına, hepsine yönelik bilgili ve donanımlıyız.”

Başkan Arda, CHP'li başkanların görev süresi boyunca mucizeler yarattığını ancak takdir edilmediğini belirtirken, aday gösterilen Ünal Işık'la ilgili soruya ise “Belediye meclis üyesiydi. Beş yıl boyunca belediyenin etkinliklerinde kendisini göremedik, hiçbir yerde olmadı. Belediye meclisinde de Gaziemir ile ilgili önemli kararlar oldu, örneğin; Gıda Kurtarma Derneği vardı, bu dernekle sosyal marketimiz için işbirliği yapmak istedik, ‘hayır’ denildi. Denetim Komisyonu seçimlerinde yaşadığımız sıkıntılar var. Örgütle ilgili meseleler o kadar var ki hepsi geçmişte kaldı hepsinin özüne bakmak lazım. İki yıl boyunca yapılmayan grup toplantıları var.  Grup toplantılarında çoğunluk sağlanmasın diye gelmeyen arkadaşlar şimdi başkanlığa talipler” yanıtını verdi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın mevcut başkanlara yaptığı ‘saha’ çağrısının hatırlatılması üzerine Başkan Arda, “Cemil Bey’in basın üstünden değil bizi arayarak destek alması gerekir, ne tür desteğe ihtiyacı olduğunu bilmiyorum. Telefonumuz var, 5 yıl beraber görev yaptık, o kadar samimiyetimiz var. Cemil Bey’i bir kez belediyemde ağırlamak isterdim, ben kendisini ziyaret etmiştim. Partimin başarılı olmasını çok isterim. Çünkü AKP’nin bu ülkenin geleceğiyle ilgili aldığı karanlık kararlara dur demek gerekiyor. CHP’nin yerel seçimde başarılı olması en büyük arzularımdan biri" dedi.

İLÇE BAŞKANINA TEPKİ

Başkan Arda, "Yeni adaya saha çalışması yaparak destek olacak mısınız?" sorusuna, “Çalışmalarda bize ihtiyaç duyulmuyor, yaptıklarımız var yapacaklarımız var, 31 Mart’a kadar görevimizi yapacağız. İlçe Başkanımız uzun süredir sağlık sorunu yaşıyordu, sağlığına kavuştuğu için çok sevindim, şimdi aday arkadaşımızla sokak sokak geziyor” yanıtını verirken, şöyle devam etti:

"Kırgınlığım, üzüntüm var, çünkü çok hazırlıklıydık. Partimize zarar verecek hiçbir şeyin içinde bulunmadım. Bundan sonra hayat ne getirir bilemiyorum. Ciddi bir siyasi figürsünüz, partiden yine talep gelecektir. Zaten şu anda da insanlar, ‘Siyaseti bırakma’ diyor. Zamana ihtiyaç var. Seçilen kişileri izleyeceğiz, yanlış yapan insanlara hep karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Gaziemir’i anamın ak sütü vatandaşa emanet ediyorum.”

Gaziemir’de seçim sonuçlarına dair tahminlerinin sorulması üzerine Başkan Arda, “Bir daha yüzde 57 oy alınacağını düşünmüyorum, zirvede bıraktığımızı düşünüyorum. Gaziemir’de hiç olmadığı kadar başa baş mücadele görüyorum. Birçok bağımsız aday var, DEM ve İYİ Parti de aday çıkardı. Seçim son düzlükte kazanılacak diye düşünüyorum” dedi.

Etiketler:
 
Erdoğan: Cunta girişimi varsa...
 
İzmir Valiliği'nden "Gençlere türbe ziyareti" açıklaması...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeşehir’de toplu sözleşme sevinci!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Egeşehir A.Ş ile DİSK Genel İş Sendikası ...
OPTIC World İzmir 8 Mart’ta kapılarını açıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i fuarlar kenti ...
Soyer: Engelsiz bir yaşam için her zaman tek yürek olacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Engelsizmir Yönetim Kurulu ...
 
Çamlık Parkı çocuklarla buluştu...
Zafer Mahallesi’nde bulunan Çamlık Parkı yepyeni yüzüyle çocuklar ve mahalle ...
Başkan Çalkaya’nın gurur projesi...
Balçova Belediye Başkanı gurur projesi olarak adlandırdığı kız öğrenci ...
Başkan Kırgöz'den Yaylayurt'ta gövde gösterisi!
31 Mart Yerel Seçim çalışmaların sürdüren Dikili Belediye Başkanı Adil ...
 
İzmir’in orman köylerine 40 yangın tankeri daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına hızla müdahale edilmesini ...
Esnaftan Ömer Günel'e tam destek!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Nazilli Pazarı esnafı ile bir araya ...
Gazete Karşıyaka’nın 193. sayısı okuyucuyla buluştu!
Karşıyaka Belediyesi’nin ilgiyle takip edilen kültürel hizmetlerinden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri