ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4915
    Dolar
  • Euro
    34,7554
    Euro
  • Altın
    2.484,320
    Altın
  • Bist-100
    9.487,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
28 Kasım 2019 Perşembe - 15:56

Gaziemir Belediyesi, iddiaları ''basit'' buldu... ''Gazetecilik'' dersi verdi!

İzmir Gaziemir'de Alevi yurttaşlara ait evlerin duvarlarına kırmızı çarpı işareti konulmasının ardından Şenal ailesinin "Belediye Başkan Yardımcısı bizi darp etmişti. Ondan şüpheleniyoruz" açıklamasına yanıt geldi. Gaziemir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısına iftira atıldığı vurgulanırken, uzun uzun "objektif gazetecilik" tarifine yer verildi. İkna edici kanıtlar olmadıkça bu iddialara yer veren haberlerin yapılmaması gerektiği belirtildi.

Gaziemir Belediyesi, iddiaları  basit  buldu...  Gazetecilik  dersi verdi!

Gaziemir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlçemizde bir evin duvarına yazılan çirkin ve kabul edilemez iddiayla ilgili hazırlanan haberde Gaziemir Belediye Başkan Yardımcılarımızdan biri suçlanarak kendisine iftira atılmaktadır. Sosyal medya üzerinde manipülasyon ile birlikte yayılan bu iddialara yanıt veriyor olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. İddianın sahibi aile, belediyemizden birtakım taleplerde bulunmuş, talepleri kabul görmemiştir. Bu durumun ardından vatandaşımızın evinde yaşadığı olumsuz durum ile ilgili başkan yardımcımızın suçlanması, akıl ve mantık ile açıklanamaz. Adli makamların da harekete geçtiği bir konuda, vatandaşlarımızın ‘dini tercihlerine yönelik bir saldırı’ iddiasını ortaya atmak toplumsal infiale yol açabilecek kadar büyük bir olaydır. Tek bir kaynaktan çıkan, daha sonra bu kaynak alıntılanarak kullanılan haber içinde yer alan ve infiale neden olabilecek kadar ciddi bu yalan iddianın doğrulatılmadan yayımlanması bizleri zan altında bırakmış, Alevilik inancına mensup vatandaşlarımızı da yanlış düşünmeye sevk etmiştir."

"GAZETECİLİK" DERSİ VERDİLER!

Kanıta dayanmayan her iddiayı yayınlara taşımanın gazetecilik olmadığı dile getirilen Gaziemir Belediyesi açıklamasında, "Gazeteci, konunun taraflarından olaya ilişkin görüş almalıdır. Tek taraftan alınan bilgiyi kullanarak suçlama içeren ifadeler ile haber yapmak, suçlanan kişiye kendini savunma hakkını vermemek doğru bir yaklaşım değildir. Temel gazetecilik ilkeleri, hazırlanan haberde karşıt görüşlere de yer verilmesi gerektiğini açıkça belirtmektedir. Objektif gazetecilik, olayın bütün taraflarına eşit yaklaşmayı ve bunu haberde yansıtmayı gerektirir. Gazeteci, ikna edici kanıtlar olmadıkça yayınında iddiasına yer veremez. Gazetecinin oluşturduğu haberde bir tarafı haksızca suçlamak ve suçlanan tarafa kendini savunma hakkı dahi tanımamak, onu kamuoyu önünde küçük düşürme amacı taşır. Evrensel bir hukuki ilke de ‘Sav öne süren kişi, iddiasını ispatla yükümlüdür’ demektedir. Bu durum gazetecilikte de geçerlidir. Aksi takdirde yapılan iş gazetecilik değil, manipülasyon ve iftira olur" denildi.

YASAL YOLLARA BAŞVURURUZ!

İddiaları gündeme taşıyan basın kuruluşlarına gözdağı da verilen açıklamada, "Husumet yaşadığınız herkesi, başınıza gelen olumsuz bir durumdan sorumlu tutamazsınız. Dedikodudan öteye geçmeyen, yayınlara konu olamayacak kadar basit, gerçekten yoksun, kanıtı olmayan bu rencide edici suçlamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Hiç olmayan ve bizim tarafımızdan gerçekleştirilme olasılığı dahi bulunmayan bir konu ile ilgili ortaya atılan bu suçlamaya ilişkin kendimizi savunmak kadar yorucu ve zor bir durum, takdir edersiniz ki yoktur. Gaziemir Belediye Başkanımızın, üst yönetimimizin ve çalışanlarımızın tüm din, mezhep ve ırklara karşı duruşu ilçede yaşayan yurttaşlar tarafından bilinmektedir. Alevi yurttaşlarımıza yönelik provokatif bir eylemle aynı haber metni içinde anılmak bile bizleri derinden yaralamıştır. Ailenin başına gelen tatsız olayın Gaziemir Belediyesi ile bağlantılandırılması mümkün değildir. Olayın aydınlığa kavuşması için biz de emniyet teşkilatımıza ve adli makamlarımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız. Hiçbir gerçek tarafı olmayan iddialarda bulunan kişi, kurum veya yayın organlarının iftiralarına devam etmesi durumunda yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz" ifadelerine yer verildi.

 
CHP’li Sındır: "Susmayacağız! Susturamazsınız!
 
İşte bir günde israf edilen ekmek sayısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organlarıyla 4 hastaya umut oldu
İzmir'in Konak ilçesinde, beyin kanaması geçirip merdivenlerden düştükten ...
Konak'a gökdelen tepkisi!
Zorlu Holding'in İzmir Konak'a yapacağı 250 metre uzunluğunda ve 60 katlı ...
Bakan Soylu: O eve yapılan işareti kendi evime yapılmış olarak gördüm
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Gaziemir'de Alevi yurttaşlara ait ...
 
Yumurta kolisinden elbise ile defileye
İzmir'in Urla ilçesinde, Kızılay'ın öncülüğünde bir araya gelen zihinsel ...
Trump'un Rocky paylaşımı sosyal medyayı salladı!
ABD Başkanı Donald Trump sınırları zorlamaya devam ediyor. Trump bu defa ...
16 yaşındaki Rabia 11. kattan düştü!
Başakşehir'de 11'inci kattaki evinin penceresinden düşen 16 yaşındaki ...
 
Tünelde korkunç kaza: 1 ölü!
Artvin'de, kamyona arkadan çarpan otomobildeki Nuray Şentürk hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
Bartholomeos'un evine giren hırsızlar yakalandı!
Fener Rum Patriği Bartholomeos'un evine giren şüpheliler, Kartal Dragos'ta ...
AK Parti'den İzmir açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'de bir duvara Alevi vatandaşlara yönelik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri