ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
28 Temmuz 2023 Cuma - 10:56

Gaziemir Sarnıç'a tramvay müjdesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenen birinci etabının açılışına katıldı. Buca Metrosu’nu da geçerek İzmir’in en büyük projesi olacak Gaziemir Metrosu’na entegre edilmesi planlanan tramvay projesinin müjdesini veren Başkan Tunç Soyer, “Belediye başkanları asla hizmetten vazgeçmezler. Bizim daha sizler için yapmaya hayal ettiğimiz çok güzel hizmetler var. Hiç kuşkunuz olmasın; canla, başla, aşkla bunları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Gaziemir Sarnıç a tramvay müjdesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediyesi tarafından Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenen birinci etabı Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Parkı'nın açılış törenine katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği Başkanı Hilmi Öztop, Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız’ın ailesi, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve odaların temsilcileri yer aldı.


 
Soyer: “Tek yumruk olduğumuz mekanlar”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10 bin metrekare büyüklüğündeki bu meydanın Gaziemir Sarnıç’a çok iyi geleceğini belirterek “Çünkü her şehir ruhunu, enerjisini meydanlarına ve tüm açık alanlarına borçludur. Göreve geldiğimiz günden beri İzmir’in tamamında herkese açık kamusal alanları, meydanları ve parkları çoğaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hizmetleri ısrarla sürdürmemiz sadece şehircilik anlayışımızın bir sonucu değil. Biliyoruz ki meydanlar aramızdaki duvarların yıkıldığı yerler. Biliyoruz ki parklar, ekonomik durumumuz her ne olursa olsun birbirimizle yan yana durduğumuz yerler. Kamusal alanlar, aramızdaki faklardan çok, ortak yanlarımızın olduğunu idrak ettiğimiz ve her gerektiğinde tek yumruk olduğumuz mekanlar. İşte bu nedenle bu nedenle Gaziemir Belediyemizin bu hizmeti çok değerli. Bu meydanla, İzmir’in özgürlük coğrafyasına yeni bir işaret daha eklenmiş oldu” diye konuştu.


 
“Sarnıç’ı Gaziemir metrosuna bağlayacağız”
Başkan Soyer, Sarnıç’taki açılışta Gaziemir Metrosu’na entegre olacak Sarnıç tramvayının müjdesini verdi. Soyer, “İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 6’ncı aşaması olacak Karabağlar - Gaziemir Metro Hattı, 32,6 kilometrelik uzunluğu ile İzmir’in en uzun metro hattı olacak. Bildiğiniz gibi Buca Metrosu, 765 milyon Euro’luk bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımıydı. Ancak Gaziemir Metro hattı, bu rekoru aşacak. Bu hattın toplam maliyeti, araçlarıyla beraber 2 milyar 105 milyon Euro olacak. Bu metro hattı İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak. Gaziemir Metro Hattımızı özel bir tramvay hattıyla bugün burada bulunduğumuz Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’na bağlayacağız. Tramvayımız Sarnıç’ın farklı noktalarına ulaşan bir ring seferi yaparak buradaki vatandaşlarımızı hızlıca, konforlu ve trafiğe hiç takılmadan Gaziemir Metrosu’na taşıyacak. Belediye başkanları asla hizmetten vazgeçmezler. Bizim daha sizler için yapmaya hayal ettiğimiz çok güzel hizmetler var. Hiç kuşkunuz olmasın; canla, başla, aşkla bunları yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


 
Arda: “Sarnıç’ı unutmadığınızı göstermeniz bizim için çok kıymetli”
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise göreve başladığı günden bugüne Sarnıç’ta yapılan projeleri sunumla anlattı. Destekleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür eden Halil Arda, “Tunç Başkanım asfaltlama, altyapı çalışmaları başta olmak üzere verdiğiniz hizmetler, Büyükşehir Belediyesi’nin bizim elimizden tutması çok önemli. Sarnıç’ı unutmadığınızı göstermeniz çok kıymetli. Ben size ve ekibinize Sarnıçlılar adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 
ESHOT Genel Müdürlüğü 80 yaşında...
 
Bornova FK'dan defansa takviye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT Genel Müdürlüğü 80 yaşında...
Türkiye’nin en köklü toplu ulaşım kurumlarının başında gelen İzmir Büyükşehir ...
Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Bayraklı’da toplandı
İzmir'deki yerel yönetimlerin eğitim faaliyetlerini geliştirmek ve belediyeler ...
İzmir Büyükşehir'de iş bırakma eylemi...
İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ...
 
Narlıdere'de imara aykırı yapılarla mücadele...
Narlıdere Belediyesi, imara aykırı ve kaçak yapılara karşı mücadeleyi ...
‘Bozkurt-Lotus Davası’ Bornova’da masaya yatırıldı
Bornova  Belediyesi ve Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile ...
Başkan Günel matem orucu açma yemeğine katıldı
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ...
 
Menderes sahillerinde sıkı denetim...
Sahillerde denetimlerini sıklaştıran Menderes Belediyesi Zabıta ekipleri, ...
AOSB Deresi’nde temizlik çalışmaları sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir’deki ...
Seferihisar'da Ege türküleri coşkusu
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Kaleiçi Yaz Sohbetleri’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri