ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2426
    Dolar
  • Euro
    35,0311
    Euro
  • Altın
    2.461,940
    Altın
  • Bist-100
    10.154,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erdoğan ''Emniyetteki deprem'' sorusunu yanıtsız bıraktı!
Erdoğan ''Emniyetteki deprem'' sorusunu yanıtsız bıraktı!
29 Ekim 2023 Pazar - 13:24

Gaziemir’de 100. yıl balosu!

Gaziemir Belediyesi’nin, düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Başkan Halil Arda,  “Son nefesimize kadar Atamızın mirasına sahip çıkacağız. Yaşasın 100. yaşımız. Yaşasın Cumhuriyet. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Gaziemir’de 100. yıl balosu!

Gaziemir Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin yıldönümü etkinlikleri kapsamında 100. Yıl Cumhuriyet Balosu düzenledi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda’nın ev sahipliğinde düzenlenen baloya KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve eşi Yusuf İnanıroğlu, Karadağ Fahri Konsolosu Cüneyt Bosnalıer, Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz ve eşi Özge Kurnaz, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Albay İlker Başgöz, Hava Ulaştırma Albay Tayfun Kökten, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

Balo, Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda’nın vals gösteriyle başladı. Balonun açılış konuşmasını yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda şunları söyledi:

“100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları mücadelelerinin sonucunda bağımsızlık ve laiklik ilkeleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Türk halkı, cumhuriyet sayesinde özgürlük ve eşitlik kavramlarıyla tanışmış oldu. Cumhuriyet, temel hak ve özgürlükleri garanti altına alarak hem milli birlik ve beraberliğimizi korumuş hem de cumhuriyet rejimini her bir yurttaşın koruması gereken bir unsura dönüştürmüştür. İşte bu nedenlerden dolayı Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i gençlere armağan etmiş, onlara koruma ve kollama görevi vererek gençleri yetiştiren bizlere ve gençlere büyük sorumluluk vermiştir. Cumhuriyeti korumak ve kollamak hem bizler hem de gençler için namus ve bayrak meselesidir. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, O’nun izinden, açtığı yoldan yürümeye nice yüz yıllar devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Son nefesimize kadar Atamızın mirasına sahip çıkacağız. Yaşasın 100. yaşımız. Yaşasın Cumhuriyet. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi yola çıkıyor
“Gaziemir’de cumhuriyetimizin temel taşlarını güçlendirmek için kültür ve sanat faaliyetlerine önem veriyoruz” diyen Başkan Arda, yakın zamanda temelini atacakları Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi hakkında da bilgi verdi. Başkan Arda, “Gaziemir’de, 100 yıllık genç ve dinamik Cumhuriyetimize çok yakışacak, onun temel taşlarını gelecek nesillere aktaracak Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi’ni sizlere tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisi de bir sanat eseri olacak bu merkez İzmir’in en önemli simgelerinden olacaktır. Merkezimiz, uçaktan bakanların meraklanacağı, şehre girerken insanların gözünü alamayacağı, akışkan mimari formu ile cumhuriyetin ikinci yüzyılına yakalayacak olan 100. Yıl Sanat Merkezi, Gaziemir’e ve İzmir’e çok yakışacak” diye konuştu.

“Cumhuriyet payidar kalacaktır”
Baloda konuşan Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz ise şunları söyledi:

“Bir çınar düşünün kökü toprağın altında çok derinlere uzanan. Dalları ile koca bir ulusa gölge olan ve yüz yıllık gövdesiyle dosta güven, yan gözle bakana korku veren. İşte cumhuriyetimiz. Kökleri şanlı tarihimiz, gövdesi asil ulusumuz, heybetli duruşuyla evimiz, yuvamız, egemenliğimiz, bağımsızlığımız, geleceğimiz. Bu topraklarda çağ açıp, çağ kapatan ataların torunları olarak yaşamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu toprakları vatan kılmak için en büyük bedeli ödeyen aziz şehitlerimizi ve bağımsızlığı kazanmamıza önderlik eden Büyük Önderimiz, Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana egemenliği kayıtsız şartsız halkın iradesine teslim etmiş, halktan aldığı güç ile büyümüş, milletimizin kalbine nakş olmuştur. Büyük önderimiz Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim Cumhuriyet’tir.’ Derken ne demek istediğini bugün çevremizdeki ülkelere baktığımızda çok daha iyi anlıyoruz. Yüz yıllık çınarın gölgesi altında bu topraklarda ilimde, bilimde, sanatta, sporda öncü olmak bizim atalarımıza borcumuzdur. Bize cumhuriyeti korumayı miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bayrağa kanıyla rengini veren aziz şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti nice yüzyıllara, nice bin yıllar payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyorum.”


 
Balo, pasta kesiminin ardından katılımcıların İzmir Marşı ve Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısının okunmasıyla son buldu.

 
Altınordu kendine geldi!
 
İzmir Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de Cumhuriyet Bayramı kutlaması!
Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet'in ...
İzmir'de 100. yılda anlamlı açılış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı onuruna Köy Enstitüleri ...
Buca’da Cumhuriyet coşkusu meydanlara sığmadı!
BUCA Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında rap müziğin ...
 
Karşıyaka’da 100. yıl şöleni!
Atatürk sevdalıların kenti Karşıyaka, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını, ...
Soyer'den İzmir Körfezi'nde tüplü dalış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'ndeki temizlenme ...
Efes Selçuk'ta 100. yıla özel açılış!
Belediyenin öz kaynakları ile yapılarak hizmete giren 14 Mayıs Mahallesi ...
 
Karabağlar’da 2. Yüzyıla muhteşem karşılama!
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Karabağlar’da, binlerce kişinin katıldığı geleneksel ...
Bornova’da 100. Yıl kutlaması!
Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yılı Bornova’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Menderes’te Cumhuriyet coşkusu!
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri